Заслужава ли си 1000 лв да се дадат за газов инжекцион? Колата минава да речем по около 10 000 км. на година? Говорим за Поло 1.4 пълна инжекция 98 г. Какви са недостатъците? Наистина ли пада мошността? Каква е разликата в разхода градско и извъбградско? Какво може да се повреди или да направи проблем? Прекомерно износване на части по двигателя може би? Има ли допълнителни разходи в последствие от евентуални възникнали проблеми? Някакви профилактики и т.н. Различно ли е от газовата бутилка и заема ли много място (сравнявайки с обикновена газ).
С други думи заслужава ли си като цяло поставянето на газов инжекцион на такава кола с такъв среден пробег?
Ще съм благодарен, ако колеги имащи в колите си споделят мнение. Ако е някой с такова Поло ще е още по-добре.
И накрая, но не на последно място искам да попитам за евентуални съвети за място за поставяне на такъв. Говорим за чисто нов с гаранция и качество на монтажа.
Благодаря.
Заслужава ли инвестицията газов инжекцион
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Re: Заслужава ли инвестицията газов инжекцион
Ще бъда кратък: Не
, не си заслужава
, не и на този автомобил
, не я съсипвай
, нищо няма да постигнеш
, по-скоро ще влошиш
!!!
Един съвет: Събери още толкова пари и отиди на почивка догодина

Един съвет: Събери още толкова пари и отиди на почивка догодина

- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
И все пак, мнението ти е твърде еднозначно и негативно, без да е подплътено с факти, които да защитят отхвърлянето на инжекциона. Съгласен съм, че при монтажа може да има и странични дефекти, като нестабилни обороти, глъхнене и т.н. , но все пак се доверяваш на реномиран сервиз с име и години практика. Точно за това съм задал горните няколко въпроса.
Прочетох доста мнения, сайтове най-вече, но е нормално те само да хвалят продуктите си, защото все пак от това изкарват пари.
Като пример ще дам този сайт http://www.eurogas-bg.net/ (дано не се сметне за реклама и ако да, моля да бъде изтрит), в който всичко е обяснено много ясно.
В секцията газов инжекцион -> рентабилност, ясно се вижда, колко се спестява. Дори и да завишили с 50% това, което пише, пак си заслужава. Или поне така си мисля, и точно за това търся мнение на колеги с монтиран такъв.
До колкото разбрах, разхода е почти същия или може би с 1 - 1.5 лтр. повече на 100 км. При днешното съотношение на цените газ/бензин, което е 2 към 1, би следвало да спествявам около 70% от разхода за гориво. Дават 2 години пълна гаранция или 50 000 км.
Мисля, че темата не е за този раздел.
Моля, да бъде преместена.
Прочетох доста мнения, сайтове най-вече, но е нормално те само да хвалят продуктите си, защото все пак от това изкарват пари.
Като пример ще дам този сайт http://www.eurogas-bg.net/ (дано не се сметне за реклама и ако да, моля да бъде изтрит), в който всичко е обяснено много ясно.
В секцията газов инжекцион -> рентабилност, ясно се вижда, колко се спестява. Дори и да завишили с 50% това, което пише, пак си заслужава. Или поне така си мисля, и точно за това търся мнение на колеги с монтиран такъв.
До колкото разбрах, разхода е почти същия или може би с 1 - 1.5 лтр. повече на 100 км. При днешното съотношение на цените газ/бензин, което е 2 към 1, би следвало да спествявам около 70% от разхода за гориво. Дават 2 години пълна гаранция или 50 000 км.
Мисля, че темата не е за този раздел.
Моля, да бъде преместена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
зачетох се в сайта за уредбите и има доста интересни обосновани неща 

- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Ми честно да ти кажа за градско в софия за мен ГИ си заслужава !! Карам поло 1.4 16в и от година и половина съм на газ. Вярно много проблеми ми дава самата кола но нито 1 от тях не е бил свързан с газта. А за разхода ... при мен разхода на безнин е фрапираш заради карането ми - около 12/100 бензин на газ разхода е около 13/100 като мощността е почти съшата : от 1000 до 2000 об/мин на бензин е по-агресивна а след 4000 об/мин на газ е значително по-агресивна, но това е при 16в кола все пак
Успех аз ти препоръчвам ГИ

ако си решил да караш на газ,става и обикновенно газово (пр,"Ловато"),разхода ще е същия като при ГИ.Разликата е в парите на газовото.Аз имам октавия 1.8 20V пълна инжекция,и съм със обикновенно газово.градско 14,извънградско 10.
Здравей колега зачетох се в заглавието на темата и без да съм чел коментарите искам да споделя с тебе мойте наблюдения и сметки
Аз карам същото поло като твоето и преди година и половина си сложих газов инжекцион ЛОВАТО платих за това удоволствие около 1400 лв с монтажа при офицялните вносители на ловато за България
Минал съм около 35 000км. от тогава без абсолютно никакви грижи нито по оредбата нито по двигателя
Все пак е много относително какво е състоянието на колата ти (технически) аз смених само кабели, капачка, палец, свещи тези неща задължително ги правиш за да нямаш грижи после
Равносметката:
28литра газ пробег 360км (50:50 градско и извънградско)ти сам смятай дали има сметка
За вървенето найстина има малка разлика но найстина съвсем малка
Моята бутилка е стандартна не е от тези който стоят на мястото на резервната и найстина заема голяма част от и без това малкия багажник
Съвета ми е да си сложиш малка бутилна на мястото на резервната гума
Това е от мене и да пишеш какво си решил да правиш....
Успех !
Аз карам същото поло като твоето и преди година и половина си сложих газов инжекцион ЛОВАТО платих за това удоволствие около 1400 лв с монтажа при офицялните вносители на ловато за България
Минал съм около 35 000км. от тогава без абсолютно никакви грижи нито по оредбата нито по двигателя
Все пак е много относително какво е състоянието на колата ти (технически) аз смених само кабели, капачка, палец, свещи тези неща задължително ги правиш за да нямаш грижи после
Равносметката:
28литра газ пробег 360км (50:50 градско и извънградско)ти сам смятай дали има сметка
За вървенето найстина има малка разлика но найстина съвсем малка
Моята бутилка е стандартна не е от тези който стоят на мястото на резервната и найстина заема голяма част от и без това малкия багажник
Съвета ми е да си сложиш малка бутилна на мястото на резервната гума
Това е от мене и да пишеш какво си решил да правиш....
Успех !
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,
аз съм с ГИ BSM (1200лв) и вече 30 000 км проблеми нямам!
Динамиката на колата е същатата като на бензин, разлика НЯМА!
Слагай смело, няма да съжаляваш и за миг!
аз съм с ГИ BSM (1200лв) и вече 30 000 км проблеми нямам!
Динамиката на колата е същатата като на бензин, разлика НЯМА!
Слагай смело, няма да съжаляваш и за миг!
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
може да се каже че разхода остава същия като на бензин
в момента разликата бензин-газ ценово е 1 лев,т.е. за да изкараш парите и да си на далавера трябва да изразходиш 1000литра газ-направи си сметката колко ти е разхода сега
ако кажем че смесен е 10/100 то това означава че след 10000км ще си на далавера или както ти каза че ги правиш за година-значи след 1 година и почва икономията
недостатък- заема ти място,исе появява още нещо което след време ще се развали,да не забравяме че свещите и въздушния филтър се сменят по често,и в началото освен тях е добре да се сменят и капачката и палеца
а газов инжекцион за 1000 лева мисля че е с съмнително качество
в момента разликата бензин-газ ценово е 1 лев,т.е. за да изкараш парите и да си на далавера трябва да изразходиш 1000литра газ-направи си сметката колко ти е разхода сега
ако кажем че смесен е 10/100 то това означава че след 10000км ще си на далавера или както ти каза че ги правиш за година-значи след 1 година и почва икономията
недостатък- заема ти място,исе появява още нещо което след време ще се развали,да не забравяме че свещите и въздушния филтър се сменят по често,и в началото освен тях е добре да се сменят и капачката и палеца
а газов инжекцион за 1000 лева мисля че е с съмнително качество
Здравейте на всички. Аз също съм с газов инжекцион от година и половина. Минал съм 20000 км и за сега съм доволен. Като изключа че смених бензинова помпа на скоро всичко е ок. Само като ти я слагат да ти я направят да можеш да палиш и на газ, защото иначе е неприятно. Бих казал че си заслужава инвестицията. Не забравяй че като си на газ ще въртиш малко повече километри (това е от опит). Относно разхода наистина е малко повече от този който е на бензин, но това зависи от газта, понякога е много яка и колата върви като луда, а понякога като куцо магаре.
Аз пък си мисля че не си заслужава инвестицията ..... аз съм с обикновенно газово...поло-то ми е с пластмасови колектори и вече половин година го карам здраво без никакви ядове по газ-та ...разликата от 350 лв до 1300 лв ми се вижда бая
разлика във вървенето се усеща ама то не може да искаш да караш самолед и да искаш да върви на вода
дет се вика не става и тва в онова и душата в рая
но както казах лично мнение 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”