Въпрос за резервата на горивото в резервоара
Въпрос за резервата на горивото в резервоара
някой може ли да ми каже след като светне бензиновата колонка на таблото колко километра мога да измина без да засмуче въздох че скоро правих ремонт много трудно и бавно става обезвъздушаването мотора е 110к ahf
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Въпрос за резервата на горивото в резервуара
към 100 км но зависи от стила на каране
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
На АФН-а резервата е 7 литра. Един приятел ми беше казал точно това, че резервата е предвидена да стигне за 100км пробег след светването на лампата. При мен си го пише и в книгата на автомобила.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А това което пише на моя борд компютър е 50км?? на толкова светка лампата за резервата..дали мога да мина повече от 50км. се чудя...
Едва ли. В интерес на истината на пасат като твоя е същатат работа, като му светне лампата може да мине по-малък пробег.
Лично аз моята резевра съм я пробвал многократно. 100км си ги прави. Даже след като активирих опцията за оставащите километри, ми се наложи почти да я изцедя до дъно. Резервата светна точно на 100км оставащо гориво,, накрая ми показа 10км и колата все още се движеше нормално преди да я заредя
Лично аз моята резевра съм я пробвал многократно. 100км си ги прави. Даже след като активирих опцията за оставащите километри, ми се наложи почти да я изцедя до дъно. Резервата светна точно на 100км оставащо гориво,, накрая ми показа 10км и колата все още се движеше нормално преди да я заредя

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На Пасат В 5.5 в книжката пише че резервата е 8 литра.А колко км могат да се минат е доста относително.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
е при мен и 0км като показва се движи ама според мен значи, че остават 10км макс
даже е много...не е добре да се експериментира с това обаче...

- bangobango
Е то най-добре да се кара над половината резервоар, но малко хора си държат нафтата над половината. Аз лично като знам, че има изобщо не поглеждам докато не изпищи лампата.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за резервата на горивото в резервоара
Зареждайте за повече от 10 лв на бензиностанцията и не мислете за глупости. Аз лично като стрелката иде на половината допълвам до горе за 50-60 лв.
- bangobango

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
аз фулирам с V-Power Diesel всяка неделя...двойни точки майна
сега даеж 3 месеца има промо -10 стотинки на литър за 8 точки...мноооого е яко
наистина файда няма да се кара на резерва, а адски дразнещо пищи на контакт 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
бат Васко то с по-малко може ли да се кара ТДИ? скъпотия си е кат се потрошиbangobango написа::)![]()
ти май вземаш над 500 лева заплата....

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bangobango написа::)![]()
ти май вземаш над 500 лева заплата....
Тъпо е да сипваш малко и да дебнеш резервата. Разходката до бензиностанцията и времето също са пари. Имам един колега който сипва все за 10-15 лв. Често се разкарва с една тубичка защото е попаднал в задръстване и му е изгорило повече

- bangobango
Зимата не си позволявам да ходи до резервата. Но лятно време си карам до резерва понеже и аз съм на принципа зареждане всяка неделя - ходя 10 литра и за седмица тамън ми стигат.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Бе то не е хубаво и все да караш с фулиран резервоар че така гори малко повечко ......все пак 55 килца отгоре като товар
Това в гръга на шегата ,разбирасе че на всеки му се иска винаги като зарежда да го пълни догоре....ама тия пусти пари като все не стигат
Иначе резервата фабрично е пресметната да ти стигне до най-близката бензиностанция която някъде може да бъде и на 100км. (на запад не са толкова на гъсто като гъби както при нас)

Това в гръга на шегата ,разбирасе че на всеки му се иска винаги като зарежда да го пълни догоре....ама тия пусти пари като все не стигат

Иначе резервата фабрично е пресметната да ти стигне до най-близката бензиностанция която някъде може да бъде и на 100км. (на запад не са толкова на гъсто като гъби както при нас)
Върни се в “Дизелови агрегати”