Здравейте,
Проблемът ми е, че от известно време голфчето трудно пали при загрял двигател. Сутрин или след престой няколко часа паленето е от максимум 1-2 оборота на стартера, но след като веднъж е загрял и го изгася, после върти по 15-20 сек., докато запали.
Сменени са наскоро бобина, свещи, капачка, палец, кабели.
Тампонът под карбуратора изглежда здрав, при надигане не променя оборотите на двигателя.
Паленето се извършва само на бензин.
Търсих във форума, но сходен на моя проблем имат дизелите и инжекционите, а аз съм с 1.3 MH и карбуратор 2е3.
Всяка помощ ще е добре дошла.
Трудно палене при загрял двигател - Golf 2 карбуратор, 1.3MH
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Re: Трудно палене при загрял двигател - Golf 2 карбуратор, 1.3MH
Има ли газ колата,може да пробваш да смениш въздушния филтър или да махнеш капака му и да видиш на топъл мотор дали клапата на автоматичния смукач не е останала затворена,хубаво е също да се качи на елкон и газанализатор за да се види дали всичко е в норма - предварение,горивна смес.
Има газ, но не се ползва по ред причини. Въздушният филтър е сменен преди 1000 км с MANN.
Предварението не би ли трябвало винаги да оказва влияние при палене, независимо дали е студена или топла колата?
Не знам дали Елкон ще помогне с нещо, тъй като на практика няма електроника, която да управлява образуването на горивната смес.
Газанализаторът и това за клапата на автоматичния смукач е идея, ще проверя, мерси.
Предварението не би ли трябвало винаги да оказва влияние при палене, независимо дали е студена или топла колата?
Не знам дали Елкон ще помогне с нещо, тъй като на практика няма електроника, която да управлява образуването на горивната смес.
Газанализаторът и това за клапата на автоматичния смукач е идея, ще проверя, мерси.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
колега,карбуратора в какво състояние,при мен това се оказа и за бензина и накрая се скапа и за газта,сега съм с друг и нямам проблем
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега казваш че има газ но не се ползва , а ако стои плочката тя намаля притока на въздух де да знам пък може и да е от нея поне на мен джетата не ми работи добре с на бенз с плочката,да не би пък да е за центровка
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
махни плочката на газовата и пробвай без нея.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”