Светещи кабели за свещи?
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Светещи кабели за свещи?
Колата е Голф 3 1.8 бензин/газ, няма никакви проблеми с работата на мотора, но видях че на тъмно като подадеш газ светват металните лули на кабелите към свещите. Взех за проба нови кабели с гумени лули и с тях не светеше при лулите, но като форсираш се виждаше как протича ток по кабелите. Взех чисто нови с метални лули Беру и с тях светят лулите при форсиране и ако си сложиш ръката върху някой кабел започва да свети в ръката ти, но не удря ток. Купих ги тези Беру и без това моите са на повече от 70 000 км, но ми е интересно това светене на лулите при форсиране нормално ли е? Свещите, капачката и палеца са на 15 000 км и са ОК.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Светещи кабели за свещи?
Колега,ти си първият който е видял как тече тока.Забеляза ли посоката,че науката още не е еднозначна по въпроса?
Искри си видял иначе,по същество причината все пак е лоша изолация или въздушна междина(тя се преодолява с искра,вследствие на високото напрежение)

Искри си видял иначе,по същество причината все пак е лоша изолация или въздушна междина(тя се преодолява с искра,вследствие на високото напрежение)
Това за което говори колегата Mustang GT-R , го има и при мен , абсолютно същото , не виждам защо се смеете и му се подигравате , и при мен така се вижда как протича тока от капачката към свещите , и като бутна кабелите , пръста ми буквално свети синьо , но не се усеща напрежение . Разбирам , че ви се струва невъзможно това , и аз да бях , и на мен да ми разкажат такова нещо сигурно нямаше да повярвам , но при положение , че съм видял ... 

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Колега,ти си първият който е видял как тече тока.Забеляза ли посоката,че науката още не е еднозначна по въпроса?![]()
micyri написа:жалко че за тази година раздадоха "Нобеловата награда"
хахаха, понякога е по добре да не казваш нищо. Не съм пуснал темата за да чета тъпи коментари, имайте го в предвид

Благодаря предварително на всички, които ще замълчат вместо да спамят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,а ти чети "тъпите" коментари докрай,не само това което смяташ за обидно!То с някои хора и шега не бива,съжалявам за това че не разбираш от шега.Ма то и от друго не се знае дали разбираш.
Сега ти повтарям:калпави кабели и лули,не ми обяснявай какви си сложил,ай сиктир
Сега ти повтарям:калпави кабели и лули,не ми обяснявай какви си сложил,ай сиктир
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Айде да не ми викаш ай сиктир, а? Голям разбирач ще дойдеш. Виж пич по-добре не ми сери повече в темите, мнения от "всезнайковци" - мерси , няма нужда.
- kabelista
- Автомобил: Skoda Octavia RS
- Двигател: AUQ
Нормално е при голямо напрежение и честота да се получат вихрови токове по повърхността на кабела. Това е абсолютно нормално. Просто повечето колеги явно не са си поглеждали под капака. По тази причина при някои машини високоволтовите кабели са с външна метална оплетка
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Пробелема е решен с нови капачка, палец и свещи! Няма го вече светенето на лулите и на кабела като си сложиш ръката върху него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Mustang GT-R написа:Пробелема е решен с нови капачка, палец и свещи! Няма го вече светенето на лулите и на кабела като си сложиш ръката върху него.
браво колега че си споделил решението на проблема че и аз го имам същия

emo-gar написа:Колега,ти си първият който е видял как тече тока.Забеляза ли посоката,че науката още не е еднозначна по въпроса?![]()
много правилно ! разстоянието между електрода на палеца и електродите в капачката е било много голямо!увеличило се е заради ефекта на електромагнитната ерозия. препоръките са /не от мен/ да се сменят като консумативи по това време на годината и пробег между 15 и 20хил.км.ефекта от смяната по това време на годината е ,че ще имате облекчено пускане , работа ,ефективност и икономичност на двигателя през зимата .

-
- Автомобил:
- Двигател:
Кофти работа. И аз сменях капачката, палеца и средния кабел от бобината, защото старата капачка беше от италянските ментета и единия кабел беше заклинил в капачката и избил...
При опит да го издърпам му се почупи буксата и остана половината на капачката. Случва ми се за втори път. Първия беше от чешки ментета кабели и тогава ми се почупи в бобината буксата насред път. Колата след 20 30км направо угасна.
Хубаво, че ми се намираха парчета други кабели и изолирбан за да се прибера.
Направо ми писна вече от ментаци. А не е като да кажеш, че не се сменят редовно, даже прекалено. 

колега Блек , иска се редовно почистване и смазване с контактна /кабелна /смазка.
използва се в пощите и енергото при смазване кабелите в кабелните глави за съединяване.намира се .
използва се в пощите и енергото при смазване кабелите в кабелните глави за съединяване.намира се .
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”