Търся ножица за лява ръка за дете
ако някой знае къде се продават, моля да ми каже.
Синът ми е левичар и не може да реже с обикновена ножица.
засега мисля да поръчам тази ако не намеря по евтина в БГ.
http://cgi.ebay.com/Pet-Dog-Cat-Groomin ... 3ef8cfffdf

Търся ножица за лява ръка за дете
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Търся ножица за лява ръка за дете
Здрасти колега 
Когато съм се родил с времето родителите ми са забелязали, че приоритетно ползвам лявата си ръка. Рисувал съм с нея и съм я ползвал за по-технични и пипкави дейност. Дори съм прописал първо с нея.
Когато съм постъпил в първи клас другарката е била възмутена от факта, че съм левичар. По онова време не се е гледало много добре на различните хора. Същата тази другарка е положила максимум усилия за да ме обърне от левичар в десничар.
Така днес пиша с дясна ръка и я ползвам приоритетно.
Смятам, че макар и родителите ми тогава да са били противници на идеята се е получило добре. Доста по-лесно е човек да се адаптира към заобикалящият го свят от колкото да се опитваш да адаптираш света към даден човек.
Твърдо смятам, че ще направиш услуга на детето си ако го научиш да ползва дясната си ръка приоритетно или поне наравно с лявата
Относно конкретния ти въпрос:
На улица Пиротска 17 има един магазин за всевъзможни маникюристки, фризьорски и тн. пособия. Ако някой може да намери ножица за левичари предполагам това са хората там. Магазинът се казва "Двата щъркела".
Успех

Когато съм се родил с времето родителите ми са забелязали, че приоритетно ползвам лявата си ръка. Рисувал съм с нея и съм я ползвал за по-технични и пипкави дейност. Дори съм прописал първо с нея.
Когато съм постъпил в първи клас другарката е била възмутена от факта, че съм левичар. По онова време не се е гледало много добре на различните хора. Същата тази другарка е положила максимум усилия за да ме обърне от левичар в десничар.
Смятам, че макар и родителите ми тогава да са били противници на идеята се е получило добре. Доста по-лесно е човек да се адаптира към заобикалящият го свят от колкото да се опитваш да адаптираш света към даден човек.
Твърдо смятам, че ще направиш услуга на детето си ако го научиш да ползва дясната си ръка приоритетно или поне наравно с лявата

На улица Пиротска 17 има един магазин за всевъзможни маникюристки, фризьорски и тн. пособия. Ако някой може да намери ножица за левичари предполагам това са хората там. Магазинът се казва "Двата щъркела".
Успех

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:Здрасти колега
Успех
насила хубост не става! не си мъчи детето, както ти го е дала природата, такова да ти бъде.
- groznika
^^
До някъде има резон в горното, но не на 100%
Децата се поддават на възпитание докато са малки. Не става въпрос за мъчене, а за учене.
Ако детето ти го мързи да спортува и предпочита да виси пред компа какво ще правиш? Ще го оставиш да затлъстее вкъщи вместо да го запишеш на някакъв спорт ли?
Въпросът в случая е кое е най-доброто.
Изборът обаче си остава изцяло за родителите
Дали ще го научите да е десничар или цял живот да се чуди от къде да си купи ножици, ножове и всякакви други пособия - това е въпросът
Индивидуалността на човек не се определя от това с коя ръка си служи, а това как си ползва сивото вещество
Реално погледаното от една трансформация може само да спечели.
До някъде има резон в горното, но не на 100%

Децата се поддават на възпитание докато са малки. Не става въпрос за мъчене, а за учене.
Ако детето ти го мързи да спортува и предпочита да виси пред компа какво ще правиш? Ще го оставиш да затлъстее вкъщи вместо да го запишеш на някакъв спорт ли?
Въпросът в случая е кое е най-доброто.
Изборът обаче си остава изцяло за родителите

Дали ще го научите да е десничар или цял живот да се чуди от къде да си купи ножици, ножове и всякакви други пособия - това е въпросът

Индивидуалността на човек не се определя от това с коя ръка си служи, а това как си ползва сивото вещество

Реално погледаното от една трансформация може само да спечели.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм левичар и не съм имал никакви проблеми със заобикалящата среда
Ще се справи сина ти и с десничарска ножица 
Единственият проблем имах в казармата, че гилзите от автомата хвърчаха пред лицето ми и се наложи да се науча да стрелям с автомат опрян в дясното рамо
Ето тук малко инфо за левичарите, който се интересува от темата: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%B0%D1%80
мисля, че е грехота на сила да се опитваш да направиш от един левичар десничар и обратното. Съжалявам и за колегата groznika, че са го прекарали в детските му години. Пробваха се и мен да ме "лекуват", но бах достатъчно тъп и упорит да не поддам

Единственият проблем имах в казармата, че гилзите от автомата хвърчаха пред лицето ми и се наложи да се науча да стрелям с автомат опрян в дясното рамо

Ето тук малко инфо за левичарите, който се интересува от темата: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 0%B0%D1%80
мисля, че е грехота на сила да се опитваш да направиш от един левичар десничар и обратното. Съжалявам и за колегата groznika, че са го прекарали в детските му години. Пробваха се и мен да ме "лекуват", но бах достатъчно тъп и упорит да не поддам

Докато 95% от десничарите използват дясното полукълбо на мозъка си за говорене, при левичарите това е по-променливо. Някои наистина използват дясната за говорене, други лявата, а трети - и двете. Тази теория обяснява някои случаи на левичарство, но не всички. Сканирания на мозъка потвърждават разлика между мозъците на левичари и десничари. Мозъкът на десничар е по-специализиран, като точна порция от мозъка е предназначена за определено действие. Специализацията е много по-малка при мозъците на левичарите. Левичарите се възстановяват от удари по-бързо от десничарите, тъй като левичарския мозък не се разделя толкова и не си специализира способностите.
Дори и след вицепрезидентите или неуспелите кандидати за Белия дом броят на левичарите е забележително голям - Ал Гор, Робърт Доул, Джон Едуардс и Рос Перо.
Съотношението на левичари към хората, ползващи повече дясната си ръка, е между 10 и 12%, което прави още по-необясним големият брой на такива политически лидери през последните години.
"Президентството е било в ръцете на левичари 22 от изминалите 34 години", изчислява "Вашингтон пост".
Левичарите използват повече дясното полукълбо на мозъка си и са по-склонни да визуализират цялостно един проблем, да правят много неща едновременно и да проявяват креативност, припомня "Ню Йорк Дейли Нюз".
Сред тях има по-често математици, архитекти и художници, отбелязват вестниците, припомняйки прочути левичари като Леонардо да Винчи, Микеланджело, Айнщайн, Мерилин Монро.
- groznika
Ей за това говорех 
Щом детето си пише с лява ръка - чудесно.
Хубаво е обаче да се научи да ползва нормални инструменти за да не му е в неудобство за в бъдеще
Иначе до ден днешен мога да ползвам достатъчно прецизно и лявата си ръка. Например все едно ми е с коя ръка ще взема чашата. В работата запоявам еднакво добре и с двете ръце. Единственото което не ми се отдава с лява ръка е писането. Просто не съм имал възможността да го практикувам. По едно време имах амбициите да се науча отново, но нещо не проявих постоянство

Хубаво е обаче да се научи да ползва нормални инструменти за да не му е в неудобство за в бъдеще

Иначе до ден днешен мога да ползвам достатъчно прецизно и лявата си ръка. Например все едно ми е с коя ръка ще взема чашата. В работата запоявам еднакво добре и с двете ръце. Единственото което не ми се отдава с лява ръка е писането. Просто не съм имал възможността да го практикувам. По едно време имах амбициите да се науча отново, но нещо не проявих постоянство

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
groznika написа:Ей за това говорех
Хич и не ти трябва да пишеш с лявата...само замазваш след теб

п.с. грозник ами чек** с коя ръка бе?
- groznika
chefito написа:
п.с. грозник ами чек** с коя ръка бе?
И с двете брат, и с двете. Просто една само не стига

ПП
Ножици за левичари намерих и в БГ:
http://www.slanchica.com/cgi-bin/index. ... &offer=277
Тук също:
http://www.fikonas.com/products/nojici/functional.html
- miti_kamenov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[/quote]musura написа:Аз съм левичар и не съм имал никакви проблеми със заобикалящата средаЩе се справи сина ти и с десничарска ножица
И аз съм левичар,и никой не се е опитвал да го промени това

- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:

Едно време примерно флекс и бормашина не имало за 2 ръце - завода за полу проводници на десничари е разчитал

Сега не е баш така, почти всеки уред е както за дясна така и за лява ръка

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, хванах една ножица с лявата ръка и си кълцам без проблеми....десничар съм.....
Косел, драсни защо се получава проблем при детето?

Косел, драсни защо се получава проблем при детето?
- M4r1qn
- Автомобил:
- Двигател: C5 X7
- Контакти:
навремето и мен са се опитвали да ме напряват десничар ама не би. Не ми е направила впечатление ножицата като проблемен уред - мога да си отрежа някой пръст и с двете ръце
Единствено не ми се отдава беленето на плодове и зеленчуци с лявата ръка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”