Питането е следното аз карам Голф 4 1.9 помпа дюза. На първа като я резна до около 3800 оборота стрела след това рязко спира и до 4200 едвам едвам с мъка. На сестра ми купихме ауди 1.9 110коня. Ебати и резачката до 4500 на прекъсвач се реже мига лампата на тракшъна на 1-ва. Мойта става много тромава след 3700-3800 . Дали е нормално? А аз я купих със счупено турбо и съм сменил почти всичко. Бах мама му аудито как се стреля спрямо мойта. Нямам идея каде да я закарам и кой да и направи една диагностика.
Аз имах подобен проблем с Пасат 1.9 тди ПД и след като смених вентили за управление на турбото се оправи, но при мен се случваше рядко, а доколкото разбирам при теб е постоянно. Моя съвет е да потърсиш ventoman от форума
Провери дали не е от "чипа". При едно приятелче имаше същия проблем само, че при бензинка 1.8Т - супер много се изстрелва и на 3800 спира и започва да работи все едно е на 3 цилиндъра.....в крайна сметка като се поразчетох който е взел чип от това момче е с същите последствия.............
Пич, мерси за подкрепата, защото през цялото време и аз си мислех за дебитомер предвид изчетеното по форумите, и е така - беше адски замърсен. След почистването все едно съм сменил мотора с друг, тоест самолетче. Много съм доволен.
ами днес закачихме ваг кома и уви дебитомера не е с исканите стойности. Представям си преди да го почиста. Данчо от бош ми каза че не точно за смяна но не гони желателните стойности. А това го отдавам на това че като я купих колата беше със спортен фиртър които бе провиснал в следствие нещо бе влязло и ударило турбото причина за счупването но и причина дебитомера да е в това състояние. А мое лично мнение НИКОГА НЯМА ДА СИ СЛОЖА СПОРТЕН ФИЛТЪР!!! Сега трябва и дебитомер да копувам.
Колеги, и аз си почистих дебитомера...няма да ви обяснявам какво открих вътре само ще кажа, че колата сега е самолет и имам сериозни съмнения, че много ми мрази гумите! Колата е голф 3 ТДИ АФН!...пия бира с дебело мезе! Поздрави от мен!
малък оф топик - търся от 1 месец да си купя на CRC спрея за чистене на дебитометри. чел съм из форума, че го има в Ауто + В Пловдиските + ове го няма от месец и ми писна да го търся. До колегите от София - знаете ли къде може да се купи този спрей в София....Мерси!
Колега аз ползвам брейк клинер върши същата работа. Този който аз ползвам е тойотски просто защото работя в тойота. Но съм виждъл и по практикер. А относно филтера незнам какъв е но беше провиснъл явно не е влизъл добре в кутията.