здравеите,интересува ме впечатленията ви за BMW 318 TDS.93-97г.1.8
някои,които е имал,се е возил или е чул нещо
здравина,разход,поведение,ускорение и тн.
разтърсих се из гугала и намерих доста неща,но и някое друго мнение няма да ми е излишно!
и каква е разликата м/у TDS и TDI?кое е по добре?
благодаря!!!
мнение за BMW 318 TDS
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: мнение за BMW 318 TDS
БМВ ТДИ няма. Има ТД и ТДС.
ТДИ-то е абревиатура само на ВАГ.
Като цяло не са много зле като коли ТДС-а.
Предкамерен дизел, но с електронно управление.
По-скъпи части, по-голям разход от едно ТДИ 90 коня на ВАГ, доста по-лоша динамика.
И те имат проблем с топлото палене.
По-обезшумени са.
ТДИ-то е абревиатура само на ВАГ.
Като цяло не са много зле като коли ТДС-а.
Предкамерен дизел, но с електронно управление.
По-скъпи части, по-голям разход от едно ТДИ 90 коня на ВАГ, доста по-лоша динамика.
И те имат проблем с топлото палене.
По-обезшумени са.
Всъщност кубатурата на този двигател е по-близо до 1.7-1665 к.с.
Доста тромав,на компакт е приличен като поведение,но на седан или комби си е жива мъка.
За седан мога да ти споделя от личен опит--10л/100 в голям град си ги прави,абсолЮтно неоправдан разход според мен на фона на това което показва колата.
Скъпи ремонти по двигателя,общо взето не си струва в съотношението разходи/полза.
В тези години които си споменал е далеч по-добре да се избере бензиново БМВ,тъй като дизеловите им двигатели не са икономични,както би следвало да се очаква.
Доста тромав,на компакт е приличен като поведение,но на седан или комби си е жива мъка.
За седан мога да ти споделя от личен опит--10л/100 в голям град си ги прави,абсолЮтно неоправдан разход според мен на фона на това което показва колата.
Скъпи ремонти по двигателя,общо взето не си струва в съотношението разходи/полза.
В тези години които си споменал е далеч по-добре да се избере бензиново БМВ,тъй като дизеловите им двигатели не са икономични,както би следвало да се очаква.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
не ти трябва BMW дизел имам преки наблюдения върху 2,5тдс мога да кажа че е доста скъп за подръжка,както колегата е казал има проблем с топло палене и с помпата
-
- Автомобил:
- Двигател:
ехх...как ме отказвате :
от едно 20 мнения горе долу разхода на тдс беше 8-9 градски и 5-6 извън.говиря за 90кс,тдс.мислех за бензинка(1.6)ма цената,екото,техн,застр, и всичките им глупости,надали ще ми останат пари за газов инжекцион.баща ми има такава(бензинка) и му реже главата.
та карамал съм такова бмв,но бензинка и ускорението много по ми допада от това на полото ми,което също е 1.6 инжекцион.а и да ви кажа,че разхода на бавареца на бащиката не се различава много от моя.по вискок е разбирасе,но не е фрапиращ.

та карамал съм такова бмв,но бензинка и ускорението много по ми допада от това на полото ми,което също е 1.6 инжекцион.а и да ви кажа,че разхода на бавареца на бащиката не се различава много от моя.по вискок е разбирасе,но не е фрапиращ.
- Angelchov
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: GK 1985
Както каза колегата този двигател е добре само на компакт. Карал сам го на седан не ми хареса. За мен ако ще е дизел 2.5. А за бензин мисли поне за 1.8 поне на мен 1.6 ми се вижда тромав. А най-добре е 2.0 6цилиндровия двигател. Като динамика е много добър а пак и 6 цилиндара е доста по здрав е издържлив двигател. Но пък градско си гори поне с 1-2 литра повече от 1.8
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Колата харчи доволно за дизел, защото самото купе е тежичко - т.е. обезсмисля се самата му покупка с цел икономия. Добре, че не си се насочил към 2.5TDS
За здравината и цената на частите - имаш преки наблюдения от колата на баща ти

За здравината и цената на частите - имаш преки наблюдения от колата на баща ти

- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
имат проблеми с главата и за този мотор е трудно да намериш части
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега относно този двигател има много изписано в бмв форума...потърси и там,но наистина ако си решил бмв и то дизел,значи не те вълнува разхода и подръжката 

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Ми какво да ти кажа запознат съм да ссъ две думи Машина на времето ! 

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
mirro_21 написа:ехх...как ме отказвате :от едно 20 мнения горе долу разхода на тдс беше 8-9 градски и 5-6 извън.говиря за 90кс,тдс.мислех за бензинка(1.6)ма цената,екото,техн,застр, и всичките им глупости,надали ще ми останат пари за газов инжекцион.баща ми има такава(бензинка) и му реже главата.
Ами като искаш БМВ няма да се съобразяваш много много с разхода на гориво!И както го мислиш с тея газови уредби,по добре се откажи от таз марка!Има в моблето много по евтини и малолитражни автомобили.Колкото за ТДС-са,вървенето на високите обороти е доста по добре от ТДИ 90 к.с.Много гъвкав мотор е!И наистина доста по безшумен.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
1.6 бензин е куц.316-ка с EZ-а я порим здраво 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
beuchat написа:1.6 бензин е куц.316-ка с EZ-а я порим здраво

Колата не е лоша, но наистина трябва да се вслушаш в това което казват колегите, че поддръжката и разхода не е малък. Ако това не е проблем за теб, то тогава според мен си заслужава. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
не не отказвам се!
благодаря ви за мнениеята!
преди време имах мазда 121 1.3 16в 73кс....напрао цепеше мрака,ако искаите вярваите,но ги късах на светофарите(все пак тежеше 800кг и гумите и бяха тънки,кат на мотор)еи такава динамика и пъргавина търса и в друг автомобил.
не ме разбираите погрешно-не искам да се састезавам с колата,просто да се шмугвам и тн.за да не вися по 1 4ас и да чакам някои да ме пусне.може да е за 5-10метра,но...
благодаря за бързата намеса
благодаря ви за мнениеята!
преди време имах мазда 121 1.3 16в 73кс....напрао цепеше мрака,ако искаите вярваите,но ги късах на светофарите(все пак тежеше 800кг и гумите и бяха тънки,кат на мотор)еи такава динамика и пъргавина търса и в друг автомобил.
не ме разбираите погрешно-не искам да се састезавам с колата,просто да се шмугвам и тн.за да не вися по 1 4ас и да чакам някои да ме пусне.може да е за 5-10метра,но...
благодаря за бързата намеса
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”