Заводски теглич Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Заводски теглич Г3

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 12 окт 2009 22:46

Колеги става въпрос за заводския теглич на голф3 този на задната броня дето е за теглене на ремарке платформи и т.н. понеже 90% от темите за теглич в търсачката колегите казват теглич на шегела който се завива отпред когато се дърпа колата.

Та на въпросът ми - голфчето ми (`92) има зводски теглич и забелязах че и може да се сваля, но въпреки това, че си играх близо 30 мин с него неможах да разбера как се сваля (да кажеш, че със 2 ръце и 5 крака заврени отзад - несъм ама..) :???
Мисля си че ми трябва някакво ключе ама несъм сигурен.
Нека някой колега, който има такъв на колата си ми обясни набързо (по възможност и със снимки).

Не, че съм против теглича и не ми харесва, просто сега не ми трябва и да си го сваля и да си го прибера в багажника.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Re: Заводски теглич Г3

Мнениеот simon » Вто 13 окт 2009 10:12

Ако пуснеш снимка по-добре ще бъде ,че някой може да го разпознае.А иначе аз имах една ръчка отстрани и ако си зад колата се дърпа към теб,после целия теглич се завърта малко наляво и се изтегля.Конектора за тоците беше вътре в отвора/много хитро/и като махнеш теглича се слага тапа да не влиза вода и прах.Успех :D

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 13 окт 2009 10:20

ами колега ако искаш да идеш в гърция с колата си теглича трябва да го махнеш

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Вто 13 окт 2009 13:26

Аз нямам грам идея как се маха ква дживотно,ама ти препоръчвам да го оставиш,защото много пази от задремали и некадърни шофери,които искат да ти паркират в багажника.бащата го натресе неква маршрутка и на него нищо му няма,а на оня му заминала бронята...така че полза от него има,а пък не пречи.

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Вто 13 окт 2009 14:33

golf rlZZZ написа:Аз нямам грам идея как се маха ква дживотно,ама ти препоръчвам да го оставиш,защото много пази от задремали и некадърни шофери,които искат да ти паркират в багажника.бащата го натресе неква маршрутка и на него нищо му няма,а на оня му заминала бронята...така че полза от него има,а пък не пречи.

Много пази трънки. Имаш ли идея колко слаб трябва да е удара и как трябва да е насочен, за да те опази теглича? Аман от глупости и митове.
И CD-то висящо на огледалото много пази от радара...
Да не говорим, колко точно носи теглич на 15 години примерно.
Айде да се хванем на бас, че е по добре да те праснат по цялата широчина на бронята(ако изобщо може да е добре), отколкото по една точка(теглича).

И баща ти не знам какво е карал при удара и каква е била маршрутката, но повечето от тях ще те тряснат над бронята и теглича, ако си с голф 3, гаранция. Особено след като поклекне задницата, както става обикновено с годинките.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 13 окт 2009 15:50

Аз имам такъв подвижен теглич на пасата. От както имам колата не съм го слагал и си ми стои на мястото си в багажника, но веднъж го разглеждах обстойно. Има бравичка, чрез която с ключе се движи един палец. Слагаш ключето, завърташ го, палецът се прибира и мушкаш теглича в леглото му. Завърташ и вадиш ключето. Палецът се изважда и тегличът се законтря чрез него към основата. Ваденето е по обратен ред, пак с ключето.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пон 19 апр 2010 7:36

Такааа. След като прерових 4 страници с теми за тегличите ( 90 % от тях бяха наименувани Теглич, а всъщност става дума за халката отпред..но няма значение ) тази тема беше най-близко до въпроса ми и я избрах за да не се пълни пак с "тегличи".
В последното мнение от 2009та година колегата GVG е обяснил за теглич който има палче и малка ключалка. При мен има точно такъв теглич фабрично поставян който има опция да се демонтира посредством това палче от дясната страна и ключалката от лявата. Но проблема е , че няма никъде из колата това ключе. Знае ли някой дали са универсални ( малко вероятно ) и как по друг начин мога да го отключвам / заключвам. Носих теглича на ключар който не успял да го отвори за да изработи ключ , но си игра 15 минути с 2 железца и успя да го заключи защото в София шанса да го видят че е сваляем и да остане там е доста под 0. Съответно вече няма сваляне, защото нямам ключа. Общо взето .. нещо идеи ала бала.. как мога да постъпя за да мога да го използвам когато ми трябва без проблем. Благодаря

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 19 апр 2010 11:06

zdravko_jett написа:ами колега ако искаш да идеш в гърция с колата си теглича трябва да го махнеш

Колега много ми е интересно как ще смънеш моя теглич. Оригинален е и не се разглабя тези разглобяемите повечето не са оригинални. Така че южните съседи да го д..ат ако може да го свали ама трябва да махне бронята :twisted:

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Пон 19 апр 2010 19:06

Знайнай то моя си е оригинално заводски сложен и е разглобяем. Дори и на капачки и на самия теглич навсякъде има логото на Фолксваген с разни номера и т.н. Ама предния собственик е изгубил ключа май... :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”