Питане относно връзване на MFA и по-точно разходомер.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Питане относно връзване на MFA и по-точно разходомер.

Мнениеот mupk0 » Съб 10 окт 2009 14:40

Здравейте.Попаднах на табло от Джета ГТ с оборотомер,МФА и отгоре на мястото на водата има моментен разход с една стрелкичка,която явно някак си свети.Прилагам снимка:

Изображение

Историята е следната.Един приятел има Джета 89' и си сложи подобно табло с MFA.МFA-то му работи идеално и вчера ми се обади ,че ми е намерил табло даже с МФА.ВИкам си супер.Взехме го,монтирахме го.Оказа се че скоростомера работи,но километрите не се въртят на циферблатите.Сменихме скоростомера с този от моето старо табло и така получихме табло VDO 950 със скоростомер Motometer 950.Всичко работи идеално.Датчиците за МФА-то и пръчката за смяна на опциите ,ще си я закупя малко по-късно този месец(на заплата).Исках само да си вържа разходомера,който беше свакуум отзад на таблото.Поразптахме приятели набързо и ни казаха да вземем вакуум от сервото и аз го взех уж,но явно някъде бъркам.Свързал съм вакума в таблото и с един тройник разделя единият вакуум идващ от сервото,но явно бъркам някъде,защото никаква стрелка не се показва,дори и под 6то литра не светва лампичката с форма на стрелка.Ако някой има идея как и къде се връзва това чудо,ще помоля да ми каже,защото искам да си го вържа.Надявам се не ви е проблем.

Много благодаря на този ,който каже как се връзва този вакуум.

За протокола: Колата е Голф 2 89' 1.6CL карбуратора е E2E или 2E2,забравих как се водеше точно :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане относно връзване на MFA и по-точно разходомер.

Мнениеот zdravko_jett » Съб 10 окт 2009 15:01

viewtopic.php?f=5&t=163521 колега има и много други теми поразтърси и аз ще правя едно такова табло на моята джетаа само ми трябва буксата моето е малко по различно ама има вакуумче за разхода успех с връзването

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 10 окт 2009 19:21

Миро, объркАл си се малко. Джетата ми е 1985г. Ще дам малко инфо за твоята кола на колегите, че ти едно инфо си дал... Колата е с мотор 1.6 RF карбуратор 2е2. Но това в случая едва ли е от значение. И аз също бих искал да разбера как точно работи този моментен разход със стрелката (която явно не се мести), че ми стана любопитно много. Ако някой колега знае, нека се обади в тази тема.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 11 окт 2009 0:14

И мене това ми е целта....гледам един колега от другата тема му свети стрелката,ама не отговаря никакъв.Дано стане....утре ще пробвам да го вържа вакуумаот другаде

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Нед 11 окт 2009 11:45

MFA-то за да го подкараш ти трябва освен лостчето за чистачките също така и малко инсталация. Защото твойте букси на таблото са с по-малко вързани кабели на тях :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 11 окт 2009 11:56

lino__ написа:MFA-то за да го подкараш ти трябва освен лостчето за чистачките също така и малко инсталация. Защото твойте букси на таблото са с по-малко вързани кабели на тях :)

Tова ми е ясно.Буксите ще ги взема от тази джета дай боже и просто ще си одължа кабелите до датчиците.Мене ме интересува конкретно за този разходомер горе,който уж е механичен(не е нужно да имаш датчик).

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Вто 13 окт 2009 13:48

Според мен трябва да си дал от лостчето положение за разход, че да ти показва стрелката.

komara_23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komara_23 » Чет 07 апр 2011 11:57

Колега стрелката за разхода трябва да се вижда дори и на загасен мотор. Отвори това табло да видиш дали изобщо си е на мястото стрелката :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”