Заводската аларма на Golf

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Заводската аларма на Golf

Мнениеот dragozow » Вто 13 окт 2009 18:08

Колата е Golf Variant 1.9 TDI, AJM. Алармата е на ключа, от там се отключва и заключва, ключа изглежда горе долу така:
Изображение
Или поне е с два бутона. Алармата не съм я чул да пищи до сега, сритах колата да проверя ама няма звук. Като заключа си мига червената лампа на шофьорската врата. Къде да търся причината?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Заводската аларма на Golf

Мнениеот joromnt » Вто 13 окт 2009 18:31

Колега, ще ти се пусне алармата само ако си отвориш вратите, багажника или предния капак. И моя ключ е такъв. Като купих колата си мислех че имам аларма, подритвах я но нищо. И един ден се разписка много гадно, оказа се че бравата на багажника не работи. И при отварянето и се задейства алармата :banghead:

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Вто 13 окт 2009 18:33

Колега, доколкото знам, комплектацията на заводската аларма на Г4 не включва шоков датчик (но може да се добави, разбира се).
Освен това, ако не е активиран IRU (Interior monitoring), няма да реагира и на отваряне на вратите.
Оригинални ултразвукови сензори имат само някои версии ( http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... post355701 ), пак въпрос на комплектация.
Можеш да провериш как реагира на отваряне на преден капак: Отваряш го, затваряш вратите, натискаш лостчето на бутона му с пъст, заключваш с дистанционното, изчакваш малко, и го пускаш. Ако се разсвири, добре. Ако не, или не ти бачка бутона, или не е активирана функцията.
Иначе по принцип с ориг.аларма могат да се "охраняват" (с евентуално прекодиране на комфорт-модула):
врати, преден и заден капак, вътрешен обем (ако има ултразвукови датчици) и при даване на контакт с конт. ключ.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 13 окт 2009 18:47

Ясно, трябваше ми мнение от някой който се е сблъсквал. При пусната аларма ако се опитам да отключа с ключа вратата и да я отворя трябва ли да се задейства? Или да пробвам това с капака?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 13 окт 2009 18:55

По-добре опитаи това с капака. Поне при мен като отключиш с ключа и отвориш вратата, нищо не се случва. Навярно се изключва при отключване на вратата.

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Вто 13 окт 2009 20:31

Да, при отключване с ключа не се задейства алармата. Но може да се прекодира комфорт-модула, така че при влизане с ключа и недаване на контакт до 20 сек., да се разсвирва алармата.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Нед 21 мар 2010 10:26

Значи ми трябва колега който може да го направи това. Има ли някой в София с VAG.COM който да го направи?

edit:
Това с предния и задния капак не работи при мен. Пробвах при пусната аларма да отключа с ключа, влизам вътре и в момента в който дам на контакт се разсвирва доста силно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”