Проблем със стрелката на водата
Проблем със стрелката на водата
Колеги ,помагайте.Колата е Голф2-1.8 карбуратор.Кода на двигателя не го знам.Проблемът е че стрелката на водата показва когато си иска. Сваляхме таблото и подадохме ток на часовника и той си работи.Когато се прибирах почна да показва температурата ,на другия ден също и после спря да показва.Ако някой се е сблъсквал със същия проблем нека помогне.Не знам и кой датчик подава сигнал на часовника да го окъся да видя дали ще покаже. Ако знаете кой е датчика помогнете.
Re: Проблем със стрелката на водата
виж да нее от стабилизатора на напрежение ,кабела от температурния датчик,да нее протрит някеде кабела проследи веригата,
Има два датчика на маркуча.Кой от двата ? Също така има един на главата на него му прозвънихме кабела -здрав е.
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колегата е прав виж си стабилизатора,неи честият проблем е там,а също и в споиките около него
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм запознат с схемата(колата)на питащия,но в общия случай стабилизатора(10в.)в таблото влияе и на още един уред-бензиномера,да провери как се държи и той
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Даваш на контакт в двигателният отсек кабел ЖЪЛТ СЪС ЧЕРВЕНО му подаваш маса някой да гледа стрелката трябва да я забие в крайно положение
НЕ задържай почвече от 10сек. масата че ще има после тема стрелката ми остана в крайно положение
Намери някой със същото табло и ги разменете сложи твойто на неговата кола така ще разберете къде е проблема дали в таблото или в инсталацията. Ако е в таблото и на другата кола няма да работи, а ако е в инсталацията на другата ще бачка
Намери някой със същото табло и ги разменете сложи твойто на неговата кола така ще разберете къде е проблема дали в таблото или в инсталацията. Ако е в таблото и на другата кола няма да работи, а ако е в инсталацията на другата ще бачка
znainainai написа:Даваш на контакт в двигателният отсек кабел ЖЪЛТ СЪС ЧЕРВЕНО му подаваш маса някой да гледа стрелката трябва да я забие в крайно положениеНЕ задържай почвече от 10сек. масата че ще има после тема стрелката ми остана в крайно положение
![]()
![]()
![]()
като го дам него кабел на маса ми светва лампата над стрелката за водата
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Нормалнно е да светне!Направи това,което ти казва Колегата и изчакай поне 10 сек за да видиш ще се отклони ли стрелката!
Задържам го на маса но ефект никакъв.Този кабел когато сваляхме таблото го проверихме да не е прекъснат.Сигурни ли сте ,че е този кабел-червено на жълто
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
vesko71 написа:Задържам го на маса но ефект никакъв.Този кабел когато сваляхме таблото го проверихме да не е прекъснат.Сигурни ли сте ,че е този кабел-червено на жълто
Да не прозвучи гадно ама ти сигурен ли си че караш голф 2? Това е кабела и на МК2 и на МК3 и на пасат и т.н.
А ефект има щом ти мига лампата значи инсталацията е ОК и проблема ти е във таблото.
Пробвай със друго табло може да ти е прекъснала намотката която стопля биметалната пластина на стрелката. Също така преди да сменяш таблото почисти под гайките които държат уреда (от там е захранването на стрелката) и ако има окис също няма да работи
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”