Дойде време за зимните гуми
- smg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дойде време за зимните гуми
BeckoTDI написа:няма нищо по хубаво от това навън да летят снежинки, а ти да сменяш джантите пред блока
Абсолютно! И на мен това ми е любимо

Сега сериозно....
Леко е рано...Наистина застудя усезаемо, но е за няколко дни. След дова ще се вдигнат температурите.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Откакто аз имам собствен автомобил с отговорности към него, всички пътници в него и всички останали участници в движението по пътищата, моят принцип е:
От средата (най-късно края) на месец Октомври до средата (най-късно края) на месец Април, "Черният Ламтурник" е преобут със зимни галошки.
Не се знае кога, къде и при какви условия ще ми се наложи да пътувам...
Толкоз по въпроса!
От средата (най-късно края) на месец Октомври до средата (най-късно края) на месец Април, "Черният Ламтурник" е преобут със зимни галошки.
Не се знае кога, къде и при какви условия ще ми се наложи да пътувам...
Толкоз по въпроса!

E, к'ви условия? Скоро несъм виждал бедствени положения през Октомври/Ноември - Март/Април
Още повече, тестовете доказват, че дори и при минусови температури при мокър асфалт или сух, лятната гума се държи по-добре. Предимствата на зимната са само върху сняг, на лед няма стабилност, вероятността от която е малка през тези месеци, като изключим планинските райони.
В крайна сметка, комплекта се сменя за не повече от час, тъй че не е нещо кой знае какво да си ги менкате според прогнозата за времето, стига да разполагате с такива
.

Още повече, тестовете доказват, че дори и при минусови температури при мокър асфалт или сух, лятната гума се държи по-добре. Предимствата на зимната са само върху сняг, на лед няма стабилност, вероятността от която е малка през тези месеци, като изключим планинските райони.
В крайна сметка, комплекта се сменя за не повече от час, тъй че не е нещо кой знае какво да си ги менкате според прогнозата за времето, стига да разполагате с такива

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в края на месеца
тамън време за парички и оп зимни гуми

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Аз ги сложих вчера. Не експериментирам излишно, защото съм го ял тоя 

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
и аз мисля днеска да ги сложа че мойте на 130 км от мене,няма да чакам да завали да се чудя как да се прибера после я 

- Viktor_99
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези дни ако имам време мисля да сложа гуметата 

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Докато не завали сняг или поне не почне да замръзва нищо не слагам. Ама все пак моите са си на железата. За колко ще ги метна...
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Малко е рано, ама днес и аз ще слагам. Причината - проблем с едната лятна, и така или иначе им е последен сезон, по-добре да ги хвърля сега и да сложа зимните, отколкото да дам ПАК 15-20 лв. и да е ОК седмица и после пак....
-
- Автомобил:
- Двигател:
mladvampirTDI написа:Малко е рано, ама днес и аз ще слагам. Причината - проблем с едната лятна, и така или иначе им е последен сезон, по-добре да ги хвърля сега и да сложа зимните, отколкото да дам ПАК 15-20 лв. и да е ОК седмица и после пак....
Стига да отчиташ, че ако няма сняг, със зимните спирачният път ще ти е 1 дължина и половина на колата в повече (слагам 1.5 щото яриса е маломерен

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Зависи. Под 5 градуса летните стават на пластмаса е доста зле. Проблема не е в сухото време, а по-скоро в дъжда и особено като минаваш през локви.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
lrlmodo написа:Аз ги сложих вчера. Не експериментирам излишно, защото съм го ял тоя
Абсолютно съм на същото мнение, ако има дори и малка вероятност да се хлъзнеш някъде или сутринта летните да са станали на "камък", няма смисъл да се рискува!

п.с. Който има зимни гуми да ги слага, за съжаление моите ще дойдат до 1 седмица

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
parno написа:в края на месеца

- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Днес в центъра на София си прехвърчаше сняг така , че няма какво повече да се чака 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”