Уважаеми Колеги,
Днес и на мен се случи за пореден път да стана жертва на безумници по софийските пътища... Случи се така, че навярно дълбоко комплексиран индивид реши, че съм го засекъл някъде по пътя, след което започна да ми свири с клаксон, да ми прави някакви жестове на махане на колан, все едно всеки момент ще слезе да се разправя и т.н. Без да му обръщам внимание продължих. 10 метра преди следващото кръстовище ми мина отляво и реши явно той да ме засича и да ми крещи видно разярено, след което е минал явно много близо до колата ми и я е надрал с неговата, което в първия момент не осъзнах. Слезе със заканваща се крачка и тръгна към мен явно да се разправя, след което получи от мен една българска и тръгнах на зелен светофар по пътя си. В последния момент явно се е засилил и ми изрита колата. Не реагирах по друг начин, ами просто си продължих, казах си - майната му, някой ден някой и него ще набие, и се прибрах. След като спрях обаче видях как боята от неговата кола е по моята - от предната броня до края на шофьорската врата.. Освен това при ритника е пукнал и стопа на колата ми... Реших да звънна на 112, в крайна сметка този трябва да си понесе последствията, самоче там ми казаха, че след като не съм му записал номера - не могат да ми помогнат...
Всъщност затова и отворих тази тема, как според вас да реагирам нататък, да отида в КАТ да ги уведомя, въпреки че подобни леки инциденти вече не са им от интерес, както и след като нямам номера му, да мина само през застрахователя или просто да пастирам и да приключа въпроса ? Някакси ми се иска да не остане ненаказан въпросния индивид...

Въпрос относно леко ПТП
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос относно леко ПТП
След като не си си направил труда поне да запомниш номера му - не можеш да направиш много. По добре го заведи като паркинг щета и това ще е ...
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Преди години имах случай с подобна развръзка, излизащ от път без предимство ми е задрал колата без да усетя, след което отишъл в кат и ме писал избягал от птп... имах акт, глоба и т.н. неща, в крайна сметка мога и аз да го отнеса, а някак не ми се струва честно...
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Само не ми е ясно как може да ти ожулат колата 1 метър и да не разбереш.И друго ми е интересно хем те е подпрял хем тича да те гони.Я помисли дали ти не си нцепил човека 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
аз къде ли не съм бил, но такива олигофрени като тея в софия не съм виждал, един с голф 2 в симеоново спрял съм и чакам отсрещните коли да минат за да мога и аз, но кавала с гоуфа бибитка и вика като разпран.потрраях го половин, една минута и нервите ескалираха дърпам ръчната, бащата схвана намеренията ми вика седи не прави глупости ама аз слезнах глеам някъв 20 годишен кавал и някаква кифла в колата.интересното беше че след като слезнах а па съм 2 метра, тоя млъкна на момента
в софия всеки се прави на мъж...

в софия всеки се прави на мъж...
Ако е станало някъде в центъра, може да има записи от камерите за видеонаблюдение, така че и да не помниш номера може да се намери. А иначе моя съвет е да си минеш паркинг щета при застрахователя и да не се занимаваш, такива отворковци си намират майстора.
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съветите, най-вероятно няма смисъл без номер на колата да се занимавам с КАТ. Лошото е и това, че в района на СМГ камери няма, чак на Сточна гара...
Иначе днес писаха застрахователите, пък ще видим резултата...
Иначе днес писаха застрахователите, пък ще видим резултата...
- Viktoriq
- Автомобил:
- Двигател:

а дали тази резка не си я направил ти, задирайки него, и това да е причината да те гони и тн, то верно че има достатъчно лудаци по улиците, ама само заради едно засичане, чак да рита и блъска ... а и другото, малко не мога да си представя как могат да ти одерат цялата кола по дължина без да усетиш. Няма кола с такъв ръб или странично огледало (че чак и боя да остави ...).
по -вероятно е като си го заобикалял косо, да си се натиснал в някои от неговите странични ръбове и така да си се надраскал ... от там и агресията му. Не взимам ничия страна, просто мнение предвид описанието на случката.
И без номер мищо няма да стане, освен ако той вече не е пуснал твоя ...
по -вероятно е като си го заобикалял косо, да си се натиснал в някои от неговите странични ръбове и така да си се надраскал ... от там и агресията му. Не взимам ничия страна, просто мнение предвид описанието на случката.
И без номер мищо няма да стане, освен ако той вече не е пуснал твоя ...
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как да съм го одраскал аз, първоначално ми беше отдясно, драскотините са отляво, когато той ме засече отляво.... Иначе въпросните драскотини са без вдлъбнато нито по калника, нито по вратата, пък колата ми е тежка (А4) в сравнение с неговото ситроенче С1, а бях и със затворен прозорец, не съм чул шум от одраскване. Основната драскотина по вратата беше върху гумираната лайсна. Иначе страничното ми огледало се сви, да, но при скорост на полусъединител, т.е. 1-5км/ч.
Както и да е, ще видим дали драмата ще има развитие, аз лично частта със застрахователите съм приключил, обявил съм нещата както са, а не на паркинг. Остава ми само да вярвам в безпристрастността на контролния орган, ако нещата ескалират до там..
Както и да е, ще видим дали драмата ще има развитие, аз лично частта със застрахователите съм приключил, обявил съм нещата както са, а не на паркинг. Остава ми само да вярвам в безпристрастността на контролния орган, ако нещата ескалират до там..
Върни се в “ОФФ-Топик - други”