дилема за закупуване на пасат b 5.5
- bad_look
- Автомобил: vw golf 2 GTI
- Двигател: PB
дилема за закупуване на пасат b 5.5
дилемата е следната.....предстои ми покупка на кола. спрял съм се на vw passat 1.9тди 131к.с 6 ск. харесал съм 2 такива с еднакви двигатели но единият е 4motion а другият не е дайте съвет кой от двата е по добре да взема.......най вече ме интересува какъв им е разхода чувал съм че 4мotion много харчат
Последна промяна от bad_look на Чет 24 сеп 2009 21:18, променено общо 1 път.
- dimmit
- Автомобил:
- Двигател:
Re: дилема за пасат b 5.5
купи си тротинетка и няма да харчи нич
Последна промяна от dobrin на Чет 24 сеп 2009 22:07, променено общо 1 път.
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!
- bad_look
Re: дилема за пасат b 5.5
много си забавен колега
не пиши глупости ако обичаш

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: дилема за закупуване на пасат b 5.5
Зависи какво искаш от автомобила. Ако държиш много на стабилността и пътуваш доста, особено в планински райони със заледявания и т.н., а пък и ако обичаш пързалянето в снега с вратите - тогава твоят автомобил е 4motion. Ако те вълнува повече икономията и една идея по-евтината поддръжка - вземи другия, който е само с предно. И в двата случая, ако попаднеш на читав екземпляр, ще бъдеш доволен. А пък и разликата в разхода не е толкова голяма ми се струва ...
- vladohist
- Автомобил:
- Двигател:
4motion
.това е автомобилът, а и да ти дава 0,5-1 л. отгоре като разход

vladohist написа:4motion.това е автомобилът, а и да ти дава 0,5-1 л. отгоре като разход
А удоволствието е с пъти по-голямо, заслужава си по-големия разход с 1 литър

-
- Автомобил:
- Двигател:
Навремето, като си купувах B5.5, ако бях намерил запазен 4 motion, задължително такъв щях да купя. Ама взех с предно, че ми попадна читава
За единия литър разлика си струва, даже и на сухо в града.

- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на мен ако ми беше попаднал с 4 задвижващи колелета щях да си взема, но ми попадна нормален но много, много запазен,на 81000 хиляди, с бежава кожа и всички екстри - почти като нов беше и не се колебах въобще!
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
И аз се замислям за миграция към 4х4.
Но по съвсем други причини...
С две колеленца само кончетата под капака няма как да потропкват качествено на пътя, мдааа...
Но по съвсем други причини...
С две колеленца само кончетата под капака няма как да потропкват качествено на пътя, мдааа...

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Аз лично съм с 4motion и съм супер довелен, но пък аз карам ски всяка седмица, така че при мен нямаше колебание. Ако ти е все едно дали да е 4motion или не виж коя повече ще ти допадне, понеже ако я купиш с компромиси има опасност да си предубеден и после да се вайкаш ама защо тази, а не другата да се ... в тиквата
Не съм много запознат дали всички 4motion са с торсен, знам че надлъжно разположените двигатели са 100% с торсен, за малките печки незнам как се монтират в коша (карам V6 и не съм чел за 4 цилиндровите), но има вероятност да са с халдекс съединител, което би било по-икономичния варянт. Ако не ти е от необходимост 4х4 заложи на останалите екстри.
Късмет с избора!

Късмет с избора!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всички Пасати Б5, Б5.5 4 моушън са с Торсен.
Колегата, създал темата да грабва пълноприводния без изобщо да се колебае.
Легендите за по-скъпата поддръжка са изсмукани от пръстите (вероятно на хора, които си ги хапят защото не карат формоушън, а знаят що е то
). Торсена, за разлика от Халдекс е необслужваем, а задното окачване не се троши.
Разликата в разхода е под литър на сто, но за сметка на този леко завишен разход, сигурността и управляемостта на автомобила са значително по-добри от класическия вариант с привод само на едната ос. При това далеч не само на мокър или заледен/заснежен път.
Колегата, създал темата да грабва пълноприводния без изобщо да се колебае.
Легендите за по-скъпата поддръжка са изсмукани от пръстите (вероятно на хора, които си ги хапят защото не карат формоушън, а знаят що е то

Разликата в разхода е под литър на сто, но за сметка на този леко завишен разход, сигурността и управляемостта на автомобила са значително по-добри от класическия вариант с привод само на едната ос. При това далеч не само на мокър или заледен/заснежен път.
разбира се - само 4х4;а относно Торсен - доколкото знам само В5 са с него - всички модели след 2001г (т.е В 5.5)са с Халдекс - по принцип е предно предаване и когато предният мост "закъса" елетрониката включва задния...
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Тико написа:разбира се - само 4х4;а относно Торсен - доколкото знам само В5 са с него - всички модели след 2001г (т.е В 5.5)са с Халдекс - по принцип е предно предаване и когато предният мост "закъса" елетрониката включва задния...
Дискутирано е в друга тема! Всички Б5 и Б5.5 с НАДЛЪЖНО разположен двигател са с ТОРСЕН! За другите понеже не съм запознат затова не съм сигурен за халдекса, но за надлъжните мотори съм 100% сигурен, все пак карам V6 и съм се завирал под колата да видя какво е положението.
ето една такава тема: viewtopic.php?f=1&t=110951&hilit=4motion
- bad_look
колеги благодаря за отговорите вече си имам пасат