климатроник на пасат б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
климатроник на пасат б5
здравейте имам въпрос и се чудех дали някой може да ми помогне става дума за това че когато изключа климатроника ми изписва изключено на екрана и оставям колата повече от половин час като я запаля той пак се включва на автоматичен режим сам нормално ли е това? Само когато е на Екон си остава така. И ако не някой има ли го този проблем?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: климатроник на пасат б5
Едва ли се случва съвсем винаги...но дори да е така е нормално.Клиамтроника има система при по-ниска температура навън да се пуска по-често с цел да се завърта фреона в системата и зимно време...понеже много "тарикати" цяла зима карат на Econ или си изключват компресора направо от буксата за да спестят някоя стотинка за гориво.Съответно това е причината когато гасиш колата дори климатроника да е на OFF после да тръгва пак.Абсолютно винаги ли се случва или от време на време?
Последна промяна от zfa159 на Сря 14 окт 2009 0:10, променено общо 1 път.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен е винаги 

-
- Автомобил:
- Двигател:
винаги се случва. Единствено когато го оставя на екон тогава си остава така
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
и при мен е така - винаги!
в каквито настройки го оставиш в такива тръгва,
на ако го спреш на OFF винаги след престой половин час тръгва на AUTO 22 ГРАДУСА.
и друго интересно:
в режим ECON ако натиснеш вътршна циркулация или обдухване на стъклото климатика се пуска сам веднага.
в каквито настройки го оставиш в такива тръгва,
на ако го спреш на OFF винаги след престой половин час тръгва на AUTO 22 ГРАДУСА.
и друго интересно:
в режим ECON ако натиснеш вътршна циркулация или обдухване на стъклото климатика се пуска сам веднага.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Това е напълно нормално и при мене е така !
- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
колега на мойта е същото колата ми е венто с климатроник същата РАБОТА малко дразнещо ама
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Искам да кажа,че и при мен е същото! Но аз имам и един друг въпрос? Когато го включа на ЕКОН и си духа през клапите топло...но след известно време предния прозорец започва да се запотява. И като цъкна да обдухва прозореца и спира парното и духа само на предния прозорец...обаче в колата си става студено

gicho76 написа:и друго интересно:
За предното стъкло винаги се включва и климатика и не е само при пасати а при абсолѝтно всички коли с климатроник.
Причинатая е следната:
Въздуха които обдухва предното стъкло първо минава през климатика(охлажда се) и после през парното (загрява се)
Целта на охлаждането е да исуши въздуха, всички знаем как лятото при пуснат климатик отдолу тече конденза.
По този начи обдухва предното стъкло със сух и топъл въздух и изпотеният преден прозорец исъхва веднага
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Това е ясно. Ама то се запотява много често..постоянно трябва да цъкаш копченцето 

- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен се включва понякога и съм съгласен с обясненията Ви. И аз съм се замислял дали и дефект това!
Апропо, някой от Пловдив да ми каже къде има свестен сервиз за климатроника- Пасат В5.5, за да си направя прафилактика - година и половина не съм го поглеждал
Апропо, някой от Пловдив да ми каже къде има свестен сервиз за климатроника- Пасат В5.5, за да си направя прафилактика - година и половина не съм го поглеждал
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ако се пусне само на топло без да е работил компресора се задържа сухо, почне ли се да се цъка обаче единственото спасение е да се остави на AUTO или на ръчен режим с комбинация от предното стъкло и краката примерно.
dancing_niki написа:Ако се пусне само на топло без да е работил компресора се задържа сухо, почне ли се да се цъка обаче единственото спасение е да се остави на AUTO или на ръчен режим с комбинация от предното стъкло и краката примерно.
Така е, само ако на вън не е много влажно
При мъгла на вън става повече потене отколкото издухване и пак се налага да го пуснеш климатика
Аз го държа на 22 градуса (AUTO и зима и лято) и да си се оправя сам
Ако не искам да тръгва автоматично климатроника след запалване,трябва да е на ECON преди да се изгаси двигателя.
Така ли?
Така ли?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
fraser написа:Ако не искам да тръгва автоматично климатроника след запалване,трябва да е на ECON преди да се изгаси двигателя.
Така ли?
или на OFF