ядове с тракане

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

ядове с тракане

Мнениеот WYLIX » Чет 30 юли 2009 18:25

трака ми нещо отпред в дясно при леки неравности и натискане на спирачките, ходих при двама майстори ,които установиха долен носач големия , биелетка и горните два носача, тай като се сабраха доста пари за ремонт и ми казаха че долния е най разбит , смених първо него и биелетката, тракането си остана и казаха че и горните трябва да се сменят , събрах пари и днес смениха и тях ......но съшата работа , трака та трака на легналите полицаи , като натискам спирачки си трака .....адски съм изнервен егати майсторите сума пари за нищо и накрая пак трака.Казаха понеделник ако тракала пак да им я закарам , те досега не я оправиха 4е понеделник ли ше я оправяр , но майстора ми е познат и не ми се караше .Колеги дайте съвет от какво може да е

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Re: ядове с тракане

Мнениеот passat_rs » Чет 30 юли 2009 20:13

колега аз имах таклж проблем маисторите казаха 4е бил тампон на амортосиора ... смених пак съштата работа после казаха лагер на амортосиора ... пак смехих и накрая сам се напражих на маистор и си стегнах фтулките на носа4ите и се опражи :applause:

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Чет 30 юли 2009 22:50

смених и двата горни носача , долния големия и биелетката , другия долен уж бил здрав , остава амортисьора или тампона .....колко пари ти взеха за смяната на тампона, 4е на мен за горните два носача и маншона на полуоската ми взеха 50 лв

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Чет 30 юли 2009 23:55

40 лв старите били изпе4ени

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пет 31 юли 2009 6:33

WYLIX написа:смених и двата горни носача , долния големия и биелетката , другия долен уж бил здрав , остава амортисьора или тампона .....колко пари ти взеха за смяната на тампона, 4е на мен за горните два носача и маншона на полуоската ми взеха 50 лв

Вдигни колата с (отворен капак)на крик да е въпросното колело във въздуха,и го движи на-горе на-долу ако е тампона ще видиш,другият вариант да е от супорта на канал го разбута дали ще трака ако е от него се оправя със стругар не е скъпо.

Потребителски аватар
mospec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mospec » Пет 31 юли 2009 7:26

И на мен ми трака по същия начин и аз си гледах носачите не е от тях когато сам с висока скорост няма тракане при малки неравности и ниска скорост трака не е от накладки дяволска работа :banghead:

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Пет 31 юли 2009 8:06

да и при мен при висока скорост го няма тракането само при ниска и аз си мисля че накладката мърда, но ги гледах вчера през колелото от външната страна поне не мърда , утре като не съм на работа мисля да сваля колелото и да гледам .
ина4е освен тампона , какъв е той супорт ( който можел да оправи стругар) ?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 31 юли 2009 12:06

Водачите на спирачните апарати - изчисти, раздвижи, гресирай под гуменото маншонче със силиконова грес, най-добре смени и накладките ако не си скоро, това е добре да се прави веднъж годишно по принцип.

Поздрави.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Пет 31 юли 2009 12:32

накладките са сменяни преди 8 хил. км и са добри , но ще трябва да погледна тези водачи

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 31 юли 2009 13:06

8000 не е скоро за ментаци, мен ми се разсвириха предишните на 6, това оф топик..

Ники87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ники87 » Сря 14 окт 2009 20:47

Здравейте, имам такъв проблем и в събота съм на консултация.Надявам се да не е много скъпо защото смених едно каре и всички носачи и като платих бях неприятно изненадан от цената им. :shock

здражеи те, имам такаж проблем и ж сабота сьм на консултация.надяжам се да не е много скьпо за6тото смених едно каре и жси4ки носа4и и като платих бях неприятно изненадан от цената им.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Сря 14 окт 2009 23:13

Аз като си вдигна крака от педала на газта се чува едно глухо "клоп", но не всеки път. Струва ми се, че "клоп"-нето идва в дясно ниско изпод краката на предна дясна пасажерска седалка. Мисля си да не е тампон на двигатела, че взеха да се усещат слаби вибрации по таблото и волана, когато работи на място. Освен всичко от близо седмица от предното ляво колело, когато мина и по по-малки неравности се чува адски дразнещо и обезпокоително скърцане на нещо гумено. Шарнири ли са, тампони на носачи ли са, тампон на амортисьор или самия амортисьор, нямам никаква идея.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 15 окт 2009 9:30

kondzhagyulo написа:Аз като си вдигна крака от педала на газта се чува едно глухо "клоп", но не всеки път. Струва ми се, че "клоп"-нето идва в дясно ниско изпод краката на предна дясна пасажерска седалка. Мисля си да не е тампон на двигатела, че взеха да се усещат слаби вибрации по таблото и волана, когато работи на място. Освен всичко от близо седмица от предното ляво колело, когато мина и по по-малки неравности се чува адски дразнещо и обезпокоително скърцане на нещо гумено. Шарнири ли са, тампони на носачи ли са, тампон на амортисьор или самия амортисьор, нямам никаква идея.

Добави и тампоните на скоростната кутия (по-скоро десният) към съмненията.

Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kondzhagyulo » Чет 15 окт 2009 19:51

gr_kanev написа:
kondzhagyulo написа:Аз като си вдигна крака от педала на газта се чува едно глухо "клоп", но не всеки път. Струва ми се, че "клоп"-нето идва в дясно ниско изпод краката на предна дясна пасажерска седалка. Мисля си да не е тампон на двигатела, че взеха да се усещат слаби вибрации по таблото и волана, когато работи на място. Освен всичко от близо седмица от предното ляво колело, когато мина и по по-малки неравности се чува адски дразнещо и обезпокоително скърцане на нещо гумено. Шарнири ли са, тампони на носачи ли са, тампон на амортисьор или самия амортисьор, нямам никаква идея.

Добави и тампоните на скоростната кутия (по-скоро десният) към съмненията.

:horror: Да взема дадобавя и тампоните на ресьорите, че и те скрцат яко (ама нали темата се отнася за предницата )

Върни се в “Passat”