Дойде време за зимните гуми
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Дойде време за зимните гуми
днес ги сложих нямяма какво да се заблуждаваме зимата си идва
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
KirilGeorgiev написа:В Ауто билд четох една статия която да си призная ме накара да се замисля сериозно.Според тях гумите с по добър граифер трябва да се сложат на задните калела без значение дали колата е с предно или задно предаване.Според експертите по този начин страничното управление е по добро.На мен ми се струва доста не логично поне за кола с предно предаване.Вие какво мислите по този въпрос?
Аз съм твърдо против това. Много по-тежко е колата да не може да спре или да недозавие,от колкото да контрираш леко с волана като ти поднесе задница. Това се получава предимно при несъобразена скорост, докато при спиране няма съобразена скорост като някой ти отнеме предимството. Освен това там сравняват две нови и две не толкова нови гуми. Тук който се замисля, обикновено дилемата е, че единия чифт гуми са почти галоши или са летни, което на предните колела е трагично.
Не знам дали си внушавам ама днес на 10 градуса абс-а го усещах няколко пъти на невисока скорост (с летни). Който казва че е много рано да помисли - в първите дни на ноември вали редовно сняг. Това е след около 2 седмици. Значи другата седмица е критичен срок - вярно че вчера/днес може да е малко рано, но по-добре 4-5 дни по-рано отколкото да се блъскаш в навалицата когато всички се засилят да сменят. Отделна тема е, че като стане дума за каране на фарове всички се натискат да кажат как не пестят от ток за "сигурност", а тук заради изтъркване на зимни гуми се правят тънки сметки.
- produxan
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай те ги гумите ,защото като гледам времето няма да се управи в близките 5 месеца хваща кочяна и да не ядем баданарката на някой завой 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Ами -3 градуса сутринта мисля че е дотатъчен фактор
Аз вече усещам подобрението при спиране със зимните гуми

Аз вече усещам подобрението при спиране със зимните гуми

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
На мен и с летните ми беше екстра сутринта, докато не видя 30 сантиметра снежна покривка не слизам до мазето 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
BeckoTDI написа:На мен и с летните ми беше екстра сутринта, докато не видя 30 сантиметра снежна покривка не слизам до мазето
Ублизо е http://vwclub.bg/~k.odadjiiski/Picture/15102009259.jpg http://vwclub.bg/~k.odadjiiski/Picture/15102009258.jpg за съжаление нямам по - хубав изглед от терасата

theultimate написа:KirilGeorgiev написа:В Ауто билд четох една статия която да си призная ме накара да се замисля сериозно.Според тях гумите с по добър граифер трябва да се сложат на задните калела без значение дали колата е с предно или задно предаване.Според експертите по този начин страничното управление е по добро.На мен ми се струва доста не логично поне за кола с предно предаване.Вие какво мислите по този въпрос?
Аз съм твърдо против това. Много по-тежко е колата да не може да спре или да недозавие,от колкото да контрираш леко с волана като ти поднесе задница. Това се получава предимно при несъобразена скорост, докато при спиране няма съобразена скорост като някой ти отнеме предимството. Освен това там сравняват две нови и две не толкова нови гуми. Тук който се замисля, обикновено дилемата е, че единия чифт гуми са почти галоши или са летни, което на предните колела е трагично.
и аз така мисля с предните гуми спираш и завиваш, а това е най-важното. Пък и задница лесно се овладява, ако ти тръгне предницата какво правиш, чакаш да чуеш удара само

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
темата е за гумите,не за маневрите 

- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Снощи смених. За 10 мин работа. Не ги пребалансирах само сваляне-качване на 4 бр 15' - 12лв
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Офффф,довечера мятам зимните гуми,защото ще се ходи в Родопите.
Мисля си,когато се върна,според времето може и летните отново да сложа.
Малко е гадно,при положение че сутрин излизам в 7:30(доста студено,мокро,а се очаква и заледено),а се прибирам около 16:30-17:00(когато температурата на асвалта е в положителни стойности доста над нулата)
Мисля си,когато се върна,според времето може и летните отново да сложа.
Малко е гадно,при положение че сутрин излизам в 7:30(доста студено,мокро,а се очаква и заледено),а се прибирам около 16:30-17:00(когато температурата на асвалта е в положителни стойности доста над нулата)
- Momot
- Автомобил: Passat 1.9 tdi
- Двигател:
раничко им е.другия месец ,4е ги метам аз 

KirilGeorgiev написа:В Ауто билд четох една статия която да си призная ме накара да се замисля сериозно.Според тях гумите с по добър граифер трябва да се сложат на задните калела без значение дали колата е с предно или задно предаване.Според експертите по този начин страничното управление е по добро.На мен ми се струва доста не логично поне за кола с предно предаване.Вие какво мислите по този въпрос?
Да ти кажа има нещо вярно в това ... аз съм го чувал от няколко гумаджии това.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
В неделя ще ги слагам, в понеделник взимам две Вредщайн сноутрак 3
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”