Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure
- Deo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат 2006 2.0 TDI - Oil pressure
Значи аз съм с Голф 5 2.0 TDI и преди време имах едни проблеми, като ми казаха че може и маслена помпа да ми се наложи да сменя. Като попитах за цената ми казаха, че хубави има по 300-400лв (в крайна сметка не я сменях, че нямах проблем). Струва ми се нереално нещо с тия 2800лв. 
-
julisimo
- Автомобил: VW Passat DSG
- Двигател: BMP 2006
Здравейте,
благодаря за коментарите.
Сервиза е оторизиран на Фолксваген, и наистина се е оказало, че и в балансиращите валове се е разбила втулката, и сега трябва целия комплект. Демонстрираха ми, като я пъхнаха вътре и се въртеше свободно и стържеше, не зная дали е показателно, но ми звучеше достоверно.
Реших да търся и втора употреба все пак, защото сумата е потресаваща. В тази връзка: niks76 - частите от тази снимка продават ли се?
Както и да е, за труд сигурно няма да е толкова много, затова ако някой има нещо напредвид, може да отговори тук, или л.с., ще съм благодарен.
И пак - благодаря на всички за отзивчивостта.
благодаря за коментарите.
Сервиза е оторизиран на Фолксваген, и наистина се е оказало, че и в балансиращите валове се е разбила втулката, и сега трябва целия комплект. Демонстрираха ми, като я пъхнаха вътре и се въртеше свободно и стържеше, не зная дали е показателно, но ми звучеше достоверно.
Реших да търся и втора употреба все пак, защото сумата е потресаваща. В тази връзка: niks76 - частите от тази снимка продават ли се?
Както и да е, за труд сигурно няма да е толкова много, затова ако някой има нещо напредвид, може да отговори тук, или л.с., ще съм благодарен.
И пак - благодаря на всички за отзивчивостта.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
за кода на двигателя,ако няма филтър за твърди 4астици е BKP-16 клапана,ако има зна4и е BMP-8 клапана.
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
даи ми кода на мотора и ще проверя колко струват тук нови
маслената помпа мисля 4е стои още
маслената помпа мисля 4е стои още
-
julisimo
Здравейте,
намерих втора употреба, днес ще я нося да видим дали ще бъде всичко наред. Цената е повече от приемлива, надявам се, че ще е работеща - 200лв, заедно с балансиращите валове.
Всъщност ми е любопитно, колко ли ще струва нова niks76 ?? Мисля, че цената от 2600лв нова е малко пресилена.... Мотора е BMP, помпата е със зъбни колела, не с верига ( имало 2 варианта за този модел ).
Стискам палци да тръгне всичко...
намерих втора употреба, днес ще я нося да видим дали ще бъде всичко наред. Цената е повече от приемлива, надявам се, че ще е работеща - 200лв, заедно с балансиращите валове.
Всъщност ми е любопитно, колко ли ще струва нова niks76 ?? Мисля, че цената от 2600лв нова е малко пресилена.... Мотора е BMP, помпата е със зъбни колела, не с верига ( имало 2 варианта за този модел ).
Стискам палци да тръгне всичко...
-
julisimo
Мъките продължават......
за съжаление се оказа, че имало 2 различни модела помпи за този мотор - при единия вариант задвижването е с верига, другия със зъбни колела. Комплекта който ми изпратиха е за верига, и се различава доста от другия вариант, който трябва да е с зъбните колела.
Върнах частите... и търсенето продължава... така, че ако някой знае нещо по въпроса, ще съм изключително благодарен да го сподели.
Ще пусна и в секция: "търси" молба за помощ.
Благодаря ви предварително
за съжаление се оказа, че имало 2 различни модела помпи за този мотор - при единия вариант задвижването е с верига, другия със зъбни колела. Комплекта който ми изпратиха е за верига, и се различава доста от другия вариант, който трябва да е с зъбните колела.
Върнах частите... и търсенето продължава... така, че ако някой знае нещо по въпроса, ще съм изключително благодарен да го сподели.
Ще пусна и в секция: "търси" молба за помощ.
Благодаря ви предварително
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
0887713705 това е една морга в Горна баня, общо взето имат много неща за нови автомобили. Звънни и питай
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
julisimo написа:Всъщност ми е любопитно, колко ли ще струва нова niks76?
niks76 написа:маслената помпа струва -няма и 100 евро:привода и е пар4е шестограм-няма и десет евро
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
маслената помпа е 157 евро;валовете с корпуса им е 1197евро ,а шестограма е 3евро и малко;сори ама не продават валовете поотделно;това е цената за bkp,za bmp ще пиша в понеделник
пи4 има и друго решение:оригиналния шестограм е 6мм;ако имаш добър фрезист ;може да се пригоди 7мм шестограм да е за страната към валовете и да си остане на 6мм към помпата(нея си я купуваш нова)
пи4 има и друго решение:оригиналния шестограм е 6мм;ако имаш добър фрезист ;може да се пригоди 7мм шестограм да е за страната към валовете и да си остане на 6мм към помпата(нея си я купуваш нова)
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ако почти всичко е читаво, имам перфектните машинисти (занимават се предимно със изработката на зъбни колела), но предполагам и такова нещо могат да изработят. Единственото е че се намират в София, но ако вместо 3000 на колегата му струва само няколко стотин мисля, че си заслужава разкарването.
-
julisimo
Здравейте,
намерих изключително добър вариант. Ще пиша отново като станат нещата.
Благодаря на всички за отзивчивостта.
намерих изключително добър вариант. Ще пиша отново като станат нещата.
Благодаря на всички за отзивчивостта.
-
julisimo
Здравейте,
най-сетне всичко е наред. Смениха ми комплекта по гаранционен път, безплатно
. Не ми се обяснява през какви административни и бюрократични
препятствия трябваше да премина, но в крайна сметка резултата си заслужаваше.
След всичките интервенции обаче, се появи едно бръмчене/свистене/свирене.Не зная как точно да го обясна.
След като ми смениха маслото и тествали колата в сервиза, се оказало че филтъра за твърди частици също е задръстен почти на 90%. По някаква система ( определени обороти, скорост и свързан компютър), казаха че се е изчистил напълно филтъра. Но след това се появи свистенето. Според мнението на сервиза, това се е получило точно от прочистването на филтъра, сега се завихрял въздуха или нещо подобно. На мен ми се струва, че точно турбото е по-осезаемо чуваемо - "свистенето" се чува точно когато се включва турбото ( около 1500-1600 оборота), и спира когато отпусна педала на газта.
Въпроса ми е: има ли логика в това обяснение, или да продължа да настоявам да обърнат внимание? Сигурен съм 101%, че този шум го нямаше, преди да сменят масл. помпа и прочистването на този филтър.
най-сетне всичко е наред. Смениха ми комплекта по гаранционен път, безплатно
След всичките интервенции обаче, се появи едно бръмчене/свистене/свирене.Не зная как точно да го обясна.
След като ми смениха маслото и тествали колата в сервиза, се оказало че филтъра за твърди частици също е задръстен почти на 90%. По някаква система ( определени обороти, скорост и свързан компютър), казаха че се е изчистил напълно филтъра. Но след това се появи свистенето. Според мнението на сервиза, това се е получило точно от прочистването на филтъра, сега се завихрял въздуха или нещо подобно. На мен ми се струва, че точно турбото е по-осезаемо чуваемо - "свистенето" се чува точно когато се включва турбото ( около 1500-1600 оборота), и спира когато отпусна педала на газта.
Въпроса ми е: има ли логика в това обяснение, или да продължа да настоявам да обърнат внимание? Сигурен съм 101%, че този шум го нямаше, преди да сменят масл. помпа и прочистването на този филтър.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип е нормално това, което са ти обяснили, друг е въпроса точно какво чуваш.
За това при махане на катализатора започва да се чува осезаемо турбината.
За това при махане на катализатора започва да се чува осезаемо турбината.
- esto
- Автомобил: caddy ecofuel
- Двигател: BSX
да не би филтъра да има нещо общо със свиренето?
-
julisimo
Ако някой ми каже метод как точно с думи да опиша звука, може би ще ме разберете. Освен да го запиша с телефона и да го пусна за download
Върни се в “Дизелови агрегати”