бучене при празен ход
бучене при празен ход
Здравейте,...надявам се, че някой може да ми помогне...Става въпрос за Голф 3 АФН.Напоследък след като паднаха температурите, особено сутрин при палене в купето на автомобила се чува доста силно бучене.Иначе вибрации няма, пали от четвърт и държи обороти около и малко над 900...просто се чува бучене(може би като резонанс). Същото се получава и при потегляне без газ на първа, втора или задна, но всичко се нормализира когато колата загрее.Проблемът се появи изведнъж.Някой има ли представа за какво може да става въпрос? Благодаря предварително! 

- =TDI=
- Автомобил: Passat 1.9 TDI
- Двигател: 1Z
Re: бучене при празен ход
..аз имах същият проблем, със същите симптоми. (мотора е 1Z ). Смених няколко дюзи с изправни такива - не се оправи.
Причината- малки метални стружки, преминали през филтъра за горивото и заседнали на ел.магнита в помпата.
Разглобиха ми капака на помпата и почистиха магнита.
Обаче колега не е за всеки да пипа там- режат се точковите заварки на кабела, после се запояват.Останалото е развиване и завиване на болтчета и гайчици. Необходима е и проверка на центровката накрая.Смениха ми и двете гарнутури на капака (сигурно е задължително при отварене).
На мен в специализиран сервиз за помпи ми излезна 50 лв.
Успех.
Причината- малки метални стружки, преминали през филтъра за горивото и заседнали на ел.магнита в помпата.
Разглобиха ми капака на помпата и почистиха магнита.
Обаче колега не е за всеки да пипа там- режат се точковите заварки на кабела, после се запояват.Останалото е развиване и завиване на болтчета и гайчици. Необходима е и проверка на центровката накрая.Смениха ми и двете гарнутури на капака (сигурно е задължително при отварене).
На мен в специализиран сервиз за помпи ми излезна 50 лв.
Успех.
А дали има вероятност да се окажат тампони на мотора или някоя част от изпускателната система да се докосва до купето, защото се долавят леки метални нотки в това бучене...,и защо спира когато колата загрее?Нали дебитът на горивото, преминаващо през помпата при тихи обороти е един и същ, назависимо дали е студен или топъл мотора(някой да ме поправи ако греша! 

- vaikata_milen
- Автомобил:
- Двигател:
да колега има възможност и да е тампон аз имах преди форд фиеста същата работа зимата като запаля едно бучене направо кърти като загрееше няма проблеми също и лятото като е топло нямаше проблеми,ама като застуди и бучи здраво,провери си тампоните
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
=TDI= написа:..аз имах същият проблем, със същите симптоми. (мотора е 1Z ).
Човекът е с АФН мотор и тази твоя теза отпада... Хубаво е да се изкажеш, но да знаеш за какво става на въпрос, а не само да си бръщолевиш..
Това означава ли, че трябва да си разглобя помпата, защото наблизо няма сервиз, в който да се захванат с подобен проблем, а на кварталните "майстори" вяра не можеш да имаш. 

- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблемът ти не е в помпата, нейните симптоми се проявяват когато колата загрее...
Върни се в “Дизелови агрегати”