Проблем с парното на POLO 95-та

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
sheki
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парното на POLO 95-та

Мнениеот sheki » Вто 13 окт 2009 21:52

Здравейте :) искам да ви попитам следното нещо .. Това лято ми се спука казанчето на парното .. както и да е .. смених го с ново ... сам си разглобих таблото сам си го и сглобих после .. всичко е окей ... обаче ся стана хладно и дойде време да пускаме топлото да духа :) интересното е, че като го врътна на топло ... и духа хладен въздух .. а като си го дам на студено си духа студено .. в смисъл не духа горещо .. така да препина направо към въпроса ... значи има едни ламарини дето регулират там топло ли да духа .. студено ли .. и да насочваш струята на прозорците на краката и т.н. та на тези ламарини имаше едни дупки и аз не ги запуших .. а преди това е имало някво хартиено покритие в/у тях .. възможно ли е поради това, че не съм ги запушил да не духа горещо, ами да смесва топлото и студено ? :) Мерси предварително на тези които се отзоват :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с парното на POLO 95-та

Мнениеот zfa159 » Вто 13 окт 2009 22:50

Точно това е проблема ;)
Тези ламарини сега ниши не правят.Идеята е че дупките са за да се залепи по-добре дунапрена,който дефакто е самата клапа...когато дунапрена изпадне остава гола ламарина,която само се мести насам-натам....и нищо не насочва.
Сваляш пак таблото,разглобяваш и облепяш всичко.Става с тънка ламарина и нитове,става с алуминиево фолио,става с подобен на оригиналния материал...даже онзи ден разглобих един Пасат и вътре бяха облепени с телефонен указател (пласт от няколко странички) и силикон.
Аз лично ползвам алуминиевто фолио за кола с парно или климатик (при троник дрънкат после и не е добре).
Съответно оправяш отворите (да ги няма) и всичко ще е 6+ .

sheki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sheki » Сря 14 окт 2009 9:51

малее .. точно този отговор ме беше страх да видя .. голяма играчка ме чака пак .. ама пък и без парно не става :) мерси братле :) аз също смятах, че причината е в тия дупки, ама исках да се допитам до някой преди да изкормя пак всичко :) жив и здрав :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 14 окт 2009 22:07

Корми и ремонтирай и всичко ще е наред после :)

sheki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sheki » Пет 16 окт 2009 12:22

Бате стана работата .. само средната конзола свалих и с развиването на 2 пластмасови болта падна един капак който ми даде достъп до тези клапи ...запуших ги ... сега е по-добре .. но ми се стува, че не е това което трябва да е .. вече не знам каде да търся причина ... клапите се затварят както трябва струята на въздуха е силна колкото трябва .. вода има достатъчно, загравя нормално .. държи 90 градуса .. някой жокер да искараш от тестето ? :)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 16 окт 2009 23:12

Съмнявам се че си стигнал и си оправил клапата за топло-студено, най-вероятно само тази която определя откъде да духа.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 16 окт 2009 23:19

°niksi° написа:Съмнявам се че си стигнал и си оправил клапата за топло-студено, най-вероятно само тази която определя откъде да духа.

М,да :)
Точно това е направил.
Тази за топло-студено е доста навътре...незнам с какви ръце си ама аз както и да го мисля не мога да бръкна чак до там ако не е разглобено всичко на съставните му части.

sheki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sheki » Пон 02 ное 2009 12:32

е сега като ви казвам, че съм го оправил значи съм .. без никакъф проблем залепих аломиниеовото фолио със силикон :) ако наистина трябваше да се нитова ще ше да е нужно всичко да е разглобено на съставните му части .. но в случая силикона свърши идеална работа .. :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 02 ное 2009 21:50

sheki написа:е сега като ви казвам, че съм го оправил значи съм .. без никакъф проблем залепих аломиниеовото фолио със силикон :) ако наистина трябваше да се нитова ще ше да е нужно всичко да е разглобено на съставните му части .. но в случая силикона свърши идеална работа .. :)

Е..дано да кара по-дълго време.Как си успял да си завреш ръцете не ми е ясно ама...евала! :lol:

sheki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sheki » Сря 25 ное 2009 11:07

е знам как да пипам :))))))))))

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”