Питане за таблото на "Пасат"B4-1995г.

Техническа и сервизна информация за Passat
paun_57
Автомобил:
Двигател:

Питане за таблото на "Пасат"B4-1995г.

Мнениеот paun_57 » Пет 16 окт 2009 20:58

здравейте аз съм нов потребител в този форум и имам едно питане.моля ви ако някой може да ми разясни какво означава символът, който е на прозорчето за аербеха и абиеса показващ 2 стрелки в различни посоки и единица по средата.Пасата ми е B4 1995г.с двигател ADZ1,8МI 90к.с.Предварително благодаря за отговорите!

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за таблото на "Пасат"B4-1995г.

Мнениеот bachest » Пет 16 окт 2009 21:07

Здравей колега. Предполагам, че има фабричен теглич на колата. Лампичките светят когато си закачил ремаркето и си подал ляв/десен мигач.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 16 окт 2009 22:48

ами аз го имам същото и на мен ми е интересно що за чудо е това,моето мига само при аварийни светлини :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 17 окт 2009 14:30

Така идеята е следната:
Релето за мигачите на кола със теглич е малко по-различно от това на кола без. Релето следи консумацията на крушките когато са само тези на колата (ляв ИЛИ десен мигач) не светва тая допълнителна лампа. Когато се закачи ремаркето има още една лампа и се променя консумацията и лампата мига за да покаже че и на ремаркето мигача работи :idea: Ако при включен мигач релето си цъка нормално и лампата не мига а отзад има закачено ремарке значи му е изгоряла крушката на мигача :idea:
А на аварийни работи понеже консумацията е по-голяма и релето го отчита.
Лампата не сработва при консумация: 21w(преден мигач) + 21w(заден мигач) +4w(страничен мигач)
Когато обаче консумацията стане: 21w(преден мигач) + 21w(заден мигач) +4w(страничен мигач) + 21w(мигач на ремаркето) почва да мига :idea:
Или иначе казано контролна лампа за работата на пътепоказателите на прикачното устройство: ремарке едноосно или двуосно,платформа или каравана

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Съб 17 окт 2009 21:58

znainainai написа:Така идеята е следната:
Релето за мигачите на кола със теглич е малко по-различно от това на кола без. Релето следи консумацията на крушките когато са само тези на колата (ляв ИЛИ десен мигач) не светва тая допълнителна лампа. Когато се закачи ремаркето има още една лампа и се променя консумацията и лампата мига за да покаже че и на ремаркето мигача работи :idea: Ако при включен мигач релето си цъка нормално и лампата не мига а отзад има закачено ремарке значи му е изгоряла крушката на мигача :idea:
А на аварийни работи понеже консумацията е по-голяма и релето го отчита.
Лампата не сработва при консумация: 21w(преден мигач) + 21w(заден мигач) +4w(страничен мигач)
Когато обаче консумацията стане: 21w(преден мигач) + 21w(заден мигач) +4w(страничен мигач) + 21w(мигач на ремаркето) почва да мига :idea:
Или иначе казано контролна лампа за работата на пътепоказателите на прикачното устройство: ремарке едноосно или двуосно,платформа или каравана

Скоро нема да ловиме риба у Русе на Дунаво, znainai я изтепа целата!!! Така би отговорил хер Гросман от Волфсбург!!!Хвала на колегата, да е жив и здрав.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 17 окт 2009 23:29

:bowdown :bowdown :bowdown

евала колега

Върни се в “Passat”