Кр няма ток до свещите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tweemys
Автомобил:
Двигател:

Re: Кр няма ток до свещите

Мнениеот tweemys » Съб 17 окт 2009 17:35

Трудно :D

Хващаш колелцето на менгеме и с пробой и чук го избиваш. Само по-внмателно че самото колелце не е захванато плътно за оста и се мести. Малко сръчност и е навън.

Проблем е после занитването на датчика за планката - малко е терсене работата :banghead:
Аз реших проблема като и го залепих с поксипол - 2 години не е мръднал. А нитовете ги чукнах с пирон в средата за да се разширят малко.

Самото колелце което контактува с разпределителния вал е ексцентрично! Внимавай при монтажа да го завъртиш правилно!!!

П.П. нов датчик е около 70лв death

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Нед 18 окт 2009 11:13

мене идеята ми е стария датчик да го фиксимра на место защото той си отчиташе само дето малко с ее отчупил и се мести та ако го фиксирам да видиме длаи ще стане 50/50 са ми шансовете вие как мислите

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Съб 24 окт 2009 19:29

момчета сложих ново делко колата плаи бачка без проблем на място
Страх ме е само да не трагна и пак да се преебе :? миналия път как боцнах 2-ра или 3та и изгасна...

Потребителски аватар
martveca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martveca » Съб 24 окт 2009 22:23

колега ако кабела който идва от бобината към делкото дава искра,гаранция че не ти е повреден датчика на хол,ако му има нещо на датчика няма да дава изобщо искра никаде нито на свещите нито на бубината,ако на кабела дето идва от бобината имаш искра търси проблема другаде,мога да ти дам един съвет да провериш клемореда дето е зад патрона на контакния ключ понеже скоро имах подобен проблем,голфа спря да пали като въртя на стартер няма искра в момента в който пусна ключа прехвърча една искра и до там ,а на скорост си палеше и в крайна сметка се оказа че контактния ключ трябва да подава един плюс към компа,този плюс е само за запалителната система и когато е на контакт има + затова си пали на скорост но като завъртя на стартер + изчезва и за това няма искра а иначе помпата и дюзата си бачкат и аз сменях делка бубини и темподобни но без ефект,накрая смених клемореда и се оправи.

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Съб 24 окт 2009 22:26

martveca написа:колега ако кабела който идва от бобината към делкото дава искра,гаранция че не ти е повреден датчика на хол,ако му има нещо на датчика няма да дава изобщо искра никаде нито на свещите нито на бубината,ако на кабела дето идва от бобината имаш искра търси проблема другаде,мога да ти дам един съвет да провериш клемореда дето е зад патрона на контакния ключ понеже скоро имах подобен проблем,голфа спря да пали като въртя на стартер няма искра в момента в който пусна ключа прехвърча една искра и до там ,а на скорост си палеше и в крайна сметка се оказа че контактния ключ трябва да подава един плюс към компа,този плюс е само за запалителната система и когато е на контакт има + затова си пали на скорост но като завъртя на стартер + изчезва и за това няма искра а иначе помпата и дюзата си бачкат и аз сменях делка бубини и темподобни но без ефект,накрая смених клемореда и се оправи.

батенце написа 10 реда които нямат нищо общо с темата...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”