Няма хидравлика и с третата помпа!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Няма хидравлика и с третата помпа!

Мнениеот alex_zazy » Съб 17 окт 2009 19:56

Да опиша случая набързо: Голф 2 1.8 PB без климатик. Шайбата на хидравликата ми беше изтъняла много и в крайни положения скърцаше ремъка. Та намерих си шайба с 4-5 мм по голям диаметър, което е незначително и я смених. Запалих колата и хидравликата си работеше перфектно без скърцания в крайни положения. Изкарах колата и след работа като запалих :shock никаква хидравлика!! (при смяната на шайбата не съм точил течност) И така на другия ден свалих помпата отворих я обърнах лопатките, сложих я, налях нова течност D2 и запалих, обезвъздушавах, но хидравлика не се появи. 2 дена карах с хиляда пълни завоя на ляво и дясно но хидравлика не-грам! Пак в сервиза сложих друга помпа нищо, сложих трета помпа като втората имаше съмнения но и нея отворих и не открих причина да не работи. Така започна мистерията свалих маркучите и ги продухах с 14bar с компресора, отвих и трабичките на рейката и пак продухвах. Отворих и изходния клапан на реиката и там нямаше проблеми (то какво и да и стане на една шайбичка с 2 малки дупки на нея) и така 1 седмица вече карам като хамалин с 2 ръце на завоите и се изнасям да завивам като прицеп, за паркирване не може да се говори! Най-интересното е, че спря изведнъж и край, никакъв напредък с нищо. Не знам какво да правя единственото което остана е рейка! Ама как изведнъж ще се запуши запече като няма никакво задържане в нея, нито на ляво, нито на дясно и си работи идеално!
Давайте съвети, че се побърквам вече!

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: Няма хидравлика и с третата помпа!

Мнениеот GTspecial » Съб 17 окт 2009 21:15

Пробва ли да си сложиш старата шайба и да видиш дали има промяна? :roll:

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Нед 18 окт 2009 1:05

Има начини за замерване високото налягане на помпата. Трябва ти обаче приспособление и ако нямаш възможност да си го направиш, пробвай в някой сервиз. Приспособлението ( Манометър, вентил и накрайници) се присъединява между изхода за високо налягане на помпата и разкачения от него шланг за високо налягане. Замерваното налягането трябва да е ( тук чета от ръководството за Пасат, и не зная колко е вярно)- 75-82 кгс/см2. Ако е по-малко - друга помпа. Ако е в тези граници - замерва се налягането и в крайно ляво и крайно дясно положение на волана. Ако в някое от тези положения налягането не е в границите - заменя се кормилния механизъм.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 18 окт 2009 2:18

рейката е починала.
ядох го точно така, точно с Г2

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 18 окт 2009 5:58

Благодаря за отговорите. И аз се бях насочил към рейка, защото то друго не остана пък и ще е баси случайноста сичките помпи да откажат изведнъж! Мерси Васко!

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 18 окт 2009 16:13

а като вдигне6 предницата във въздуха на угасена кола волана затяга ли на места

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 19 окт 2009 6:03

Не напълно прерфектен е! Точно така във въздуха давах 1000 пъти на ляво на дясно да излезе въздух ако има! Забелязвам също, че и в казанчето преди на празен ход се виждаше как течноста се подмята сега нивото е замръзнало!!! Единственото ми обяснение е, че рейката не пропуска масло, защото отвивах холендерчето след помпата и има налягане да та одави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”