трудно завива в3

Техническа и сервизна информация за Passat
c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

трудно завива в3

Мнениеот c-a-c- » Пет 16 окт 2009 12:56

Здравейте колеги! Днес като пътувах към работа установих,че воланът се върти много трудно при завиване надясно :( Наляво не е така.Колата е пасат 1,8 бензин в3
От какво ли е? :roll:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: трудно завива в3

Мнениеот vladtod® » Пет 16 окт 2009 14:08

Със ,без хидравлика? И в двата случая може да е някой лагер на тампон,може и рейката да е "суха".

c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c-a-c- » Пет 16 окт 2009 14:58

с хидравлика е,но течността си е там ,пък и като завивам наляво си личи ,че има хидравлика-номера го прави само на десен завой.Може би трябва да кажа ,че преди 2 месеца смених предните амортисьори-дали пък не е оттам

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 16 окт 2009 17:51

Ето няколко теми под твоята какво пише...http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=162911

c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c-a-c- » Съб 17 окт 2009 18:13

Днес ходих до село -30 км и нарочно не пуснах музика,че и отворих прозореца за да слушам и сторими се ,че чувам съвсем слабо виене отдясно.Иначе хидравлика си имаше и въртях кормилото на 2 пръста.Преден десен носач съм сменил преди 10 месеца,а стенд преди 6 месеца-всичко беше точно.Навяват ме 2 мисли :1.лагера на главината на колелото и 2.лагера на десния амортисьор,защото амортисьорите сменихми заедно с тампоните,но лагерити не.Май ще покарам така още известно време и ще се ослушвам,но ще трябва да ида и до сервиэа :(

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Нед 18 окт 2009 11:17

c-a-c- написа:... защото амортисьорите сменихми заедно с тампоните,но лагерити не.Май ще покарам така още известно време и ще се ослушвам,но ще трябва да ида и до сервиэа :(

Щом модела на пасата ти е Б3 би следвало тампона да е с набит в него лагер/ :wink: при Б4 са отделно/.
Прави ли ти впечатление да ти тегли на дясно предницата на прав път?

c-a-c-
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c-a-c- » Нед 18 окт 2009 19:11

Не -гледах докато сменяха амортисьорите-сложиха някасви японски ,които си бяха комплект с тампони и маншони.Лагерчетата бяха отделно и ги видях при разглобяването,но бяха капсуловани и изглеждаха добре ,затова и не ги сменихмеСега днес пък ми се счува едно пукане от към кормилото-пука си някаква пластмаса при завиване, но иначе си поддържа хидравликата.Май отиват нещата към хидравличната рейка-поне аз така мисля,иначе си е добре:?Не тегли нито наляво нито надясно,а на прав път направо се чудя какво да прлавя с ръцете.

Върни се в “Passat”