Байпасен клапан

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Re: pedro

Мнениеот mad_doctor » Сря 27 окт 2004 10:17

pedro написа: Ако не - рискувам спукано радиаторче (50 лв. и нагоре) + монтаж (горе долу пак там) + гадна смрад в купето (дето не е сугурно дали ще изчезне напълно след смяната) + повече разправии.

За смрадта ще ти кажа - няма да изчезне :) Преди година сменях радиаторчето и още като пусна да духа топло си мирише..не много натрапчиво, но достатъчно :)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 27 окт 2004 11:42

mad_doctor написа:
pedro написа: Ако не - рискувам спукано радиаторче (50 лв. и нагоре) + монтаж (горе долу пак там) + гадна смрад в купето (дето не е сугурно дали ще изчезне напълно след смяната) + повече разправии.

За смрадта ще ти кажа - няма да изчезне :) Преди година сменях радиаторчето и още като пусна да духа топло си мирише..не много натрапчиво, но достатъчно :)

Мирише защото не са ти измили системата на въздуховодите. Вчера правихме на batmilko колата /сменяхме радиаторчето на парното/ и като свалих цялата система всичко се разглобява и се мие на чешма с обилно течаща вода - след това стана като ново всичко и мисля че няма да има проблем ама той ще си каже.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 27 окт 2004 12:13

Аз затова гледам каквото мога и имам време да го правя сам, защото ония в сервиза много им пука, а сега да свалям всичко само за да го измия...нали се сещаш :)

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 27 окт 2004 12:50

Мирише защото не са ти измили системата на въздуховодите. Вчера правихме на batmilko колата /сменяхме радиаторчето на парното/ и като свалих цялата система всичко се разглобява и се мие на чешма с обилно течаща вода - след това стана като ново всичко и мисля че няма да има проблем ама той ще си каже.[/quote]

Въобще не мирише да ти кажа :D
Моя голф е 88 г., т.е. на 16 г., с байпас и протече още миналата година радиаторчето, а при мене му беше първа зима, при предишния може пак да си е текло, та сега niksisoft сложи две тръбички в маркучите bowdown (еднакви между другото не знам що казват, че са различни) и парното си задуха топло екстра и не мирише :yeaha:

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 27 окт 2004 12:57

И при мен мисля че са един размер тръбите, не съм се заглеждал обаче :) А какви сложихте? Железни или?

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 27 окт 2004 13:01

аха, желязна, водопроводна (такава имаше под ръка)
мисля малко по-натам, да ходя да ми сложат цели маркучи, щото тия тръби не знам колко време ще карат, а и е по-сигурно, че няма някъдеда изхвърли антифриза

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Сря 27 окт 2004 13:05

И аз това си мисля за цели маркучи, защото тия мойте тръби си ми изглеждат порядъчно ръждясали :)

pedro
Автомобил:
Двигател:

pedro

Мнениеот pedro » Сря 27 окт 2004 13:57

Понеже batmitko казва, че има байпас и пак му е протекло си мисля, че както е възможно байпаса да затваря по-рано (като при мен) така и изобщо да не затваря т.е. все едно го няма...и ефекта е налице.
М/у другото сега говорих с 1 пич, който ми каза, че при него няма байпас и като му протекло радиаторчето ходил в Юнитрейд, където му го смелили безплатно т.е. признали го за фабричен дефект независимо от годините на колата. Чак не мога да повярвам, но просто като информация.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”