Наскоро, колеги, си купих пасат 1.9тди 110к.с. Впоследствие реших да му сложа чип,и така и направих.Сложи ми го лачо.Колата върви повече,но се чува някакво свистене при подаване на газ - мисля че е от турбото.Като се включи изтегля с леки трептения и после намалява нагнетяването и свистенето спира.Доста повече пуши след монтажа на чипа.Не съм запознат,нормални ли са тия неща.Преди имах бмв 325 с чип - там нямаше такива вибрации от нагнетяването на турбото и свистеше без да спира като на пасата-без да пуши.
на скоро колеги си купих пасат 1.9тди 110к.с.в последствие реших да му слажа чип,и така и направих.сложи ми го лачо.колата варви повече.но се чува някакво свистене при подаване на газ мисля че е от турбото.като се вклучи истегля с леки трептения и после намаля нагнетяването и свистенето спира.доста повече пуши слаед монтажа на чипа.не сам запознат,нормални ли са тия неша.преди имах бмв 325 с чип там нямаше такива випрации от нагнетяването на турбото и свистеше бес да спира като на пасата-бес да пуши

Пасат 1.9тди 110 к.с. с чип - проблеми
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Пасат 1.9тди 110 к.с. с чип - проблеми
Потърси във Варна ifidik.
Колега, аз съм със същия мотор, но при мен това свистене се появи след като смених въздушния филтър. Не знам дали си въобразявам но като че ли и при мен придърпва съвсем леко, но само на втора при около 1900-2000 оборота.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shopeka написа:доста повече пуши слаед монтажа на чипа.не сам запознат,нормални ли са тия неша.
ако МНОГО пуши не е нормално. Но от чип до чип има огромна разлика. Има много изписано във форума.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
ако турбината е напомпена на 1,3 и нагоре, точно такива са симптомите(не задълго).
кой ти е правил чипа.за ЛАЧО разбрахме

кой ти е правил чипа.за ЛАЧО разбрахме

Е, това не е ли достатъчно?
Колега бегай при Иво (ifidik) докато не си счупил нещо
Колега бегай при Иво (ifidik) докато не си счупил нещо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моята първите дни след поставянето на чипа изпушваше повечко при рязко подаване на газ,но сега е съвсем друго нещо,колегата от който взех чипа ме предупреди,че има и период на напасване на всички датчици с новия софт около 2 седмици и аз го отдавам на това.Другото което може да е зареди на Ромпетрол нафта и виж как ще си с пушенето.И друго това свистене провери да не от спукан турбопът.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата е 97год.Сменил съм всички филтри.Многото пушек си остана, но само при подаване на пълна_газ.Вибрациите много ме дразнят,те са на всяка скорост при пълно подаване на газ.Даже и на пета,карам с 90км.ч-включвам пета, колата се изстрелва придружено с леки вибрации.После вибрациите спират.Имам чувството, че това турбо много надува.Говорих с Лачо той ми каза ,че било нормално да пропушва,защото турбото надувало повече.До сега съм чипосал 3 коли при лачо и съм нямал тия проблеми.
Пасата е 97год.Сменил съм всички филтри.Многото пушек си остано но само при подаване на пълнагаз.вибрачиите много ме дразнят,те са на всяка скорост при пълно подаване на газ.Даже и на пета,карам с 90км.ч-вклучвам пета колата се истрелва придружено с лики вибрациИ.После вибрациите спират.Имам чуството че това турбо много надува.Говорих с Лачо тои ми каза ,че била нормално на пропушва,зашото турбото надувало повече.ДО сега счм чипосал 3 коли при лачо и сам нямал тия проблеми.
Пасата е 97год.Сменил съм всички филтри.Многото пушек си остано но само при подаване на пълнагаз.вибрачиите много ме дразнят,те са на всяка скорост при пълно подаване на газ.Даже и на пета,карам с 90км.ч-вклучвам пета колата се истрелва придружено с лики вибрациИ.После вибрациите спират.Имам чуството че това турбо много надува.Говорих с Лачо тои ми каза ,че била нормално на пропушва,зашото турбото надувало повече.ДО сега счм чипосал 3 коли при лачо и сам нямал тия проблеми.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mili 75 написа:Моята първите дни след поставйнето на чипа изпушваше повечко при рязко подаване на газ,но сега е съвсем друго нещо,колегата от който взех чипа ме предупреди,че има и период на напасване на всички датчици с новия софт около 2 седмици и аз го отдавам на това.Другото което може да е зареди на Ромпетрол нафта и виж как ще си с пушенето.И друго това свистене провери да не от спукан турбопът.
Toва е направо за бисерите. Добре ти го е казал колегата.

Преди 6 години и на мен ми го казаха същото нещо. Наскоро разбрах, че са пълни глупости, след като проверихме работата на тунера 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Как да се свържа с ifidik ?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shopeka написа:кад да се свържа с ifidik.
На ЛС.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
shopeka написа:Как да се свържа с ifidik ?
Във втория пост има линк.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mili 75 написа:Моята първите дни след поставянето на чипа изпушваше повечко при рязко подаване на газ,но сега е съвсем друго нещо,колегата от който взех чипа ме предупреди,че има и период на напасване на всички датчици с новия софт около 2 седмици и аз го отдавам на това.Другото което може да е зареди на Ромпетрол нафта и виж как ще си с пушенето.И друго това свистене провери да не от спукан турбопът.
хаха.яко.колега свържи се с подходящите хора защото скоро ще ти спрат вибрациите(заедно с турбината)съветвам те да прочетеш какво има изписано тук http://www.diesel-club.com/forum/ смея да твърдя че там има много знаещи и можещи хора

Върни се в “Дизелови агрегати”