Издирван Golf предаден в полицията - върнаха ми го!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Re: Крадена кола

Мнениеот everlastt » Вто 10 мар 2009 16:59

и най-тъпото е че, няма как да се предпазиш, освен ако не си вкараш колата сам :?

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Вто 10 мар 2009 17:14

everlastt написа:и най-тъпото е че, няма как да се предпазиш, освен ако не си вкараш колата сам :?

Затова като тръгна да си купувам следващата кола тя ще е купена от БГ и върната в официалния вносител или върната от лизингова къща(за съжаление за нова още не съм дорасъл :( ), НО с гарантиран произход от БГ :!:

Последна промяна от evgenyh на Вто 10 мар 2009 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 10 мар 2009 22:46

evgenyh написа:...а аз си мислех, че това да ти продадат крадена кола одавна вече е минало...

Както изглежда миналите години отново стават актуални, съответно и старите номера.

VWGT написа:...Рискована схема за евтини коли, странна работа

Точно с евтини коли може да се прилагат такива схеми. Ако колата струва 15-20 хил. прекараният може да отиде в Италия да намери "невнимателният" предишен собственик и да поразнищи нещата. А при евтина кола няма особено сметка да затъва с още разходи, които със сигурност няма кой да възстанови.

vili 775
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili 775 » Сря 11 мар 2009 17:34

амма ти внасяш колата,регистрираш си я на твое имеи след три дни се пуска за издирване,а ти ми я продаваш с точен договор.не си ли слагаш главата в торбата ако си замислил измама а?струва ми ссе че оня от Италия еиграча.а има и друго....колата е била крадена примерно...намерена и в статут ,,снемане''обаче не снета и когато я регистрираш тук светва,,,,има го и това.в този случай трябва да се дири стария собственик в италия,за да снеме жалбата,ако има добра съвест естествено

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Пон 16 мар 2009 14:26

Доколкото разбирам става въпрос за застрахователна измама...
Но не схващам логиката да се прави с ефтини коли....
В играта май са замесени и италианеца и българския джамбазин...
Като се замисля...може и да не е истински италианец...Май по целия свят бизнеса със стари коли и морги е окупиран от араби, турци, сърби, руснаци, албанци и "вся осталня сволоч"...
По въпроса за транспортирането от Италия до България- проблема е никакъв.
Вече за добро или лошо сме част от ЕС, по вътрешните граници митнически контрол няма...
Съществува паспортен контрол в Унгария, Румъния и България...
За някой-добре, за други-лошо...
Само жалби и съд оправят нещата...
Пари са, но иначе...не се знае "дали или"...
Успех и пиши развръзката!

Потребителски аватар
Dj_Tiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dj_Tiesto » Чет 19 мар 2009 1:27

И аз изгорях с една джета '88 ... пусни 1 жалба в кат,че ще ги съдиш в съда в Хага и предполагам че до десетина дни голфа ще е в теб... аз така направих и господата полицаи като видяха само двете думи "съд" и "Хага" направо настръхнаха ... и си прибрах колата след седмица...
Поздрави.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 19 мар 2009 20:43

Dj_Tiesto написа:като видяха само двете думи "съд" и "Хага" направо настръхнаха ... и си прибрах колата след седмица...

По-скоро е било случайност. Не съм компетентен, но не вярвам в Хага да може да съдиш за каквото си искаш. Освен това местните полицаи какво ги интересува ще съдиш ли или не - имат си процедури, никого конкретно не може да изкараш виновен.

cartecs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cartecs » Вто 07 апр 2009 22:23

cartecs написа:Това скрадената кола купена от Врачанска автокъща ...добре,ама може ли някой да ми отговори ,какво да правя като на 3.04.ми прибраха колата от пред нас с полиция ,криминални и т.н.т. бях отишъл да я регистрирам в КАТ...това от една седмица,дай този документ ,дай онзи документ ...ха сега иди до предствителите за БГ. да ти дадат типов сертификат ,че това е голф ,/щото в документите нямаше номер на двигател/и накрая бате тази кола е крадена 2002 в Швейцария...... Ха сега познайте как съм я купил от АГЕНЦИЯ ПО ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ на тръг спечелена .....и в папката с документи ,цялата история на колата кой я е вкарал ,как го съдили и НАЙ -ВАЖНОТО ,документ от полициятя до агенцията ,че въпросния автомобил не се издирва от интерпол, с подпис и печат ,дата 2007........гос-дин крминалния мига и гледа ,питам извинете на Български знаете ли да четете?...а той ама на нас това ни е работата като ни пратят телеграма ,да отидеме и да арестуваме колата...Пак питам извинете вие виждате ли от кой измамник съм я купил и какви документи ми е дал? ..а той давай кючовете ,караме я в полицията..... ОНЕМЯХ ,АЗ СЪМ КРИМКА АВТОКРАДЕЦ! ......нема такава страна татковина....май?

Жалко че след няколко дни разбрах ,че полицайте и в тоя случай нямат право да я задържат,те са разследващия орган , това става само със разпореждане на съдия/дежурен съдия/.А такъв няма да си сложи главата в торбата,защото трябва да се докаже пред него по недвусмислен начин ,че тази кола е обект на пестъпление по закон.....и пак измама ,макар и добре прикрита от господата криминални инспектори.
Сериозно си мисля че тези хора плачат за господари на ефира, дефакто те непознават закона или се опитват да използват незнанието в момента на съответната ''жертва'' и си правят каквото си поискат.

cartecs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cartecs » Вто 07 апр 2009 22:25

Това скрадената кола купена от Врачанска автокъща ...добре,ама може ли някой да ми отговори ,какво да правя като на 3.04.ми прибраха колата от пред нас с полиция ,криминални и т.н.т. бях отишъл да я регистрирам в КАТ...това от една седмица,дай този документ ,дай онзи документ ...ха сега иди до предствителите за БГ. да ти дадат типов сертификат ,че това е голф ,/щото в документите нямаше номер на двигател/и накрая бате тази кола е крадена 2002 в Швейцария...... Ха сега познайте как съм я купил от АГЕНЦИЯ ПО ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ на тръг спечелена .....и в папката с документи ,цялата история на колата кой я е вкарал ,как го съдили и НАЙ -ВАЖНОТО ,документ от полициятя до агенцията ,че въпросния автомобил не се издирва от интерпол, с подпис и печат ,дата 2007........гос-дин крминалния мига и гледа ,питам извинете на Български знаете ли да четете?...а той ама на нас това ни е работата като ни пратят телеграма ,да отидеме и да арестуваме колата...Пак питам извинете вие виждате ли от кой измамник съм я купил и какви документи ми е дал? ..а той давай кючовете ,караме я в полицията..... ОНЕМЯХ ,АЗ СЪМ КРИМКА АВТОКРАДЕЦ! ......нема такава страна татковина....май?

cartecs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cartecs » Вто 07 апр 2009 23:12

lupovw написа:Преди 3 дни предадох доброволно голф 3-ката си в 1-во РПУ София,тъй като била издирвана от Интерпол.
Закупих я от Враца от автокъща-нов внос от Италия в началота на месец Август 2008.Издадоха ми транзитни номера от КАТ Враца,след около 10-ина дни я регистрирах на мое име и всичко е ок до онзи ден,когато в центъра на София с виденаблюдение са я забелязали,спяха ме карах по патрулката до репеуто ,взеха ми ключовете и талона,чаках като куче 3 часа на студа след това писах и се прибрах пеша в провинцията.
На другия ден ходих и пак никава ясно по въпроса става въпрос, че се издирва от интерпол и може би е крадена.
Процедурата е чакане и после евентуално с прокурорско решение да си я взема обратно след не се знае колко време.
Ако има колеги от форума или въобще някой познава други подобни случаи,моля да ми пишете какъв е шанса и каква е процедурата!
Благодаря предварително и НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КОЛА ОТ ИТАЛИЯ,тъй като случаите са стотици даже хиляди.Само с договор за покупко-продажба.
:( :cry: :roll:

А аз сия купих от държавата....вижте на края на темата...незнам какво да правя!

lupovw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lupovw » Нед 18 окт 2009 22:03

Върнаха ми голфа!!! :drunk :drunk :drunk :lol: :lol: :shock :D :) :beer heavy metal zork

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 18 окт 2009 22:25

lupovw написа:Върнаха ми голфа!!! :drunk :drunk :drunk :lol: :lol: :shock :D :) :beer heavy metal zork

Дай подробности...
Как,защо и тн... :deal
Иначе честито и полека с алкохола-до 3 дни може да се пие по случая. mhihi

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 18 окт 2009 22:28

lupovw написа:Върнаха ми голфа!!! :drunk :drunk :drunk :lol: :lol: :shock :D :) :beer heavy metal zork

Браво колега :)
Сега ще ни разясниш ли от-до какво точно се случи и как си получи колата обратно?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 26 окт 2009 10:21

Малии..,много бързо бре..,няма и година да са го държали :P
Я раздухай ,как стана работата?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Издирван Golf предаден в полицията - върнаха ми го!

Мнениеот Дашо » Пон 26 окт 2009 13:08

Е айде сега вече да си го караш със здраве и тоя път никой да не ти го пипа - нито държавата, нито айдуците :) :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”