Само и единствено термостата ли е виновен?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ivan212
Автомобил:
Двигател:

Само и единствено термостата ли е виновен?

Мнениеот ivan212 » Съб 17 окт 2009 22:21

Изчетох доста теми за прочутия термостат но не можах да разбера едно нещо - само и единствено термостата ли е виновника колата да не загрява до нормалните 90 градуса...
моя проблем е като на много други - Полото в града бавно но успява да загрее до 90 градуса и ги държи стабилно но на магистралата много бързо изтива и пада до 70 градуса... значи викам си аз работата е ясна - термостата. обаче... купих един нов термостат и положението е абсолютно същото - в града 90 градуса, извън града 70 градуса. купих втори термостат - и о ужас.. положението пак същото - града - 90 градуса, извън града - 70 градуса... ядосах се и си поръчах оргинален термостат от официалния представител на VW за Ст. Загора. тия дни ще ходя да го сменят.
Та въпроса ми е - само и единствено термостата ли е виновника за незагряването на колата... има ли други причини колата да не загрява нормално а да стои все студена... да знам като сменям термостата дали да не трябва да сменя и нещо друго... щото вече ми омръзна с тия термостати... сега слагам тоя оргиналния и каквото стане това е.
да не би пък датчика нещо да не е в ред... знам ли и аз къде да гледам вече....
така ли пък аз излязох най-големия карък два нови термостата от магазина да сменям и все дефектни да са... възможно ли е причината да не е в термостата... вече и аз не знам какво да мисля...

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Само и единствено термостата ли е виновен?

Мнениеот IvanMan » Нед 18 окт 2009 6:24

термостат. :да:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 18 окт 2009 8:07

Провери си пластмасовото легло на термостата - ако е пукнато дори ефекта пак ще е този който описваш дори и със супер "оригинален" такъв. Или пластмасата, която иглата му избутва е пробита и трябва и тя да се смени. heavy metal zork

ivan212
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan212 » Нед 18 окт 2009 11:25

maslinkov написа:Провери си пластмасовото легло на термостата - ако е пукнато дори ефекта пак ще е този който описваш дори и със супер "оригинален" такъв. Или пластмасата, която иглата му избутва е пробита и трябва и тя да се смени. heavy metal zork

Тия две работи - пластмасовото легло и пластмасата която избутва как се проверяват. Трябва ли да се разглобяват допълнителни неща за да се видят дали са здрави леглото и пластмасата....

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Нед 18 окт 2009 23:39

И аз го имах този филм преди 3 години и го реших като изпилих иглата на термостата с милиметър някъде... просто идваше по дълга във затворено положение и не е уплътнявал плътно термостата. И оттогава зиме-лете кове на 90 за норматив и не мърда :)

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пон 26 окт 2009 10:50

Само термостата ти е виновен.Оригиналния е на BEHR с лого на VW на него!Вземи си го от AUTOHIT за да нямаш проблеми!От там нататъка ковеш на 90oC за норматив и нямаш никакви дертове!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”