Въпрос за средно гърне

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за средно гърне

Мнениеот icefire » Чет 08 окт 2009 23:34

Колеги, сложих тената в Офтопик, защото според мен не се връзва с нито един раздел.. Понеже това не е точно технически въпрос..

Значи, възможно ли е средното гърне така да нагори отвътре, че само при продължително каране на високи обороти да се чува някакво блъскане на тенекии? Случва ми се само като карам по магистрала и ако държа на обороти над 3000 за повече от час. Отвън гърнето си е супер, но не знам как е отвътре.. може ли това изобщо да е от гърне? Тътенът идва от средата на колата отдолу и е един такъв звук метален..

Ходих при един арабин и той вика сменяй гърнето.. ама де да го знам той колко разбира..

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Въпрос за средно гърне

Мнениеот brum » Пет 09 окт 2009 8:46

При арабин - никога повече за гърнета. Иди на някакво по-читаво място и виж какво ще ти кажат. Може да земат някой лев повече, обаче знаеш че няма да ти смени гърнето и проблема да остане (както стана при мен - 80лв за средно гърне и след това 30лв да ми оправят проблема на друго място, а проблема нямаше нищо общо с средното гърне).

Виж раздела за сервизи. Там има разни места и отзиви.

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пет 09 окт 2009 8:55

Ако си махнал катализатора изгорелите газове влизат с по-голямо налягане в средното гърне и много бързо изгаря от вътре,и започва да бучи.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 11 окт 2009 19:49

Катализаторът отдавна го няма... забравих само да кажа, че като почне дрънкането, ако оставя колата за 15-20 минути да поизстине и после я подкарам пак, шумовете спират временно... и после пак почват...

niki5761
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki5761 » Нед 11 окт 2009 20:14

Според мен най-вероятно е да е гърнето.след определени обороти поради това че е старо и вътрешността се е сдухала след определени обороти влиза в резонанс.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 12 окт 2009 11:55

Карай докато се пробие.Може да минат няколко години .Като чукнеш гърнето чува ли се нещо ?
Иначе новото я ти изкара 2 г. я не.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 12 окт 2009 15:52

Ми не съм го чукал гърнето :mrgreen:
Само го поогледах и на външен вид нищо му няма...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 12 окт 2009 20:25

OFF Забравих гледай отзад за излизащи парчета вата . Под ламарината има вата за обезшумяване- ламаринена решетка , 2 прегради и тръби. Когато решетката / перфорирана ламарина изгори започва да излизат парчета вата . Може да се позапуши и задното гърне.та

Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Чет 15 окт 2009 19:11

Сега ще ти кажа какъв ти е проблема!Гърнето ти полу4ава вибрации и резонанст от това запо4ва да трепти и да вибрира така 4е запо4ва да опира в задния пост или в купето на едно от двете места.Най-добре можеш да провериш като се навреш под колата и видиш каде се търка като го местиш нагоре надолу.
Аз имам катализатор и за такива глупости като пове4е изгорели газове в средното гърне-няма.
Виж си тампоните които ти държат тръбите и гърнетата,по вероятно е да са се поразпаднали.

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Нед 18 окт 2009 22:41

chefo_ написа:Сега ще ти кажа какъв ти е проблема!Гърнето ти полу4ава вибрации и резонанст от това запо4ва да трепти и да вибрира така 4е запо4ва да опира в задния пост или в купето на едно от двете места.Най-добре можеш да провериш като се навреш под колата и видиш каде се търка като го местиш нагоре надолу.
Аз имам катализатор и за такива глупости като пове4е изгорели газове в средното гърне-няма.
Виж си тампоните които ти държат тръбите и гърнетата,по вероятно е да са се поразпаднали.

:drunk
Колега тва дет го пишеш е малко вероятно....не че не е възможно да има търкания в моста или ПОСТА както го наричаш ти но ако ги има няма да се влияят от температурните разлики а от това дали колата е натоварена-примерно с тухли,пясък,чакъл......тогава би опирала в моста ако има някакви измествания в геометрията на генерацията:)
А относно това дали има промяна в звука със или без катализатор....ми в 80 процента ....да има....в зависимост от работата на двигателя...състоянията на гърнетата след катализатора...дали колата е на газ или бензин.....дали на мястото на катализатора е поставено гърне или просто е избушен....от много неща се влияе крайния резултат...в случая звук:)
Така,че да не говорим на тема със и без катализатор:)

Колегата неможе да уточни тук точно какъв звук се получава...но доколкото разбрах е вътре във гърнето....ми тогава отива на първия ауспухджия....и се уговаря с него "сменяш квото сменяш...искам да има ефект от цялата работа"-ако майстора е добър ще прецени какво да смени за да изчезне гадния звук-и така:)

Да не говорим че понякога неприятните звуци в ауспуховата система идват и от неправилната работа на двигателя....ама тва е друга тема.
Та с две думи препоръката ми към колегата е да иде в сервиз където ще поемат отговорност за отстраняване на повредата -от първия път....с минимални средства:)

Поздрави от Пловдив!

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 19 окт 2009 8:57

А не е ли възможно от температурата някоя метална част от системата да се разширява и да контактува с друга метална част от купето :mrgreen: ... бтв.. само си размишлявам на глас ;)

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Пон 19 окт 2009 9:59

Ако част от генерацията контактува с купето по някакъв начин-той няма да е вследствие на температурните разлики-според мене де.....

Да се нагрява да се нагрява-колко да се нагрява....че чак да се разшири толкова...

От нагряването може да се получат деформации вътре в гърнето и оттам-резонанс-ама външно :roll:

Друг е въпроса,че в следствие на температурните разлики може да се появят скърцания,пукания и темподобни звуци обаче между сакса примерно и разните изолационни тенекиики....по самата тръба....

Щом е без катализатор колегата е нормално средното да се издуха по бързо от колкото със катализатор.
Просто скоростта с която влизат изгорелите газове във средното.....със и без катализатор е различна....затва и кат махнеш катализатора всяко средно гърне реагира по различен начин:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”