Въпрос за шайба на алтернатор.
Въпрос за шайба на алтернатор.
Здравейте колеги,изчетох доста по темата за алтернаторите и за зареждането на акумолатора,но остана един въпрос който ме притеснява.Значи от един два месеци ми пресветваше лампата на акумолатора и днес реших да му обърна внимание.Купих ново реле с четки,сега като замера с мултицет зарежда 13.7/малко ми се струва/и започвам да си мисля дали да не си купя и нов ремък за алтернатора понеже този в момента/купил съм го преди един месец/ ми се струва малко вкопан,един вид шайбата на генератора може малко да се е разширила.Сега на ръка мога да въртя перката на генератора и ремъка боксува.Та въпроса ми е дали да су купувам нов по-широк ремък.Ще съм Ви благодарен ако ме посъветвате.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за шайба на алтернатор.
не е малко колега то там някъде трябваше да е мисля 4е до 14 и нещо не съм много сигурен ама 13.7 е добре и на моята е толковаgido написа:13.7/малко ми се струва/
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Не се е разширила Шайбата-продали са ти по-тесен ремък! 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колегата е прав и аз иначе съм с по тесен ремък,като слжиш нов ремък ама по тесен уж нов пък свири та се не трае и кво праим натяхаме ремъка да ама от тва натягане си преебаваме динамото лагерчетата ,не съм 100% сигурен ама мисля че оригиналния ремък беше 11м по пазара има ментета. ако пзиш опаковката на този който си купил виж дали пише колко мм е и по широкия ремък беше над 10лвpas1.8mi написа:Не се е разширила Шайбата-продали са ти по-тесен ремък!
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Ремъка трябва да е 10мм широк, ако е вкопан много, означава че е износена шайбата, което не е невъзможно. Просто ти трябва да си обтегнеш ремъка, така че да не е много стегнат, като го натиснеш с пръст да потъва от 1,5 - 2 см.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако на Колегата са му продали ремък-9,5мм ,то той ще подпира челно при опъване!Колкото по-вече го опъваш,толкова по-зле ще става!За максимална ефективност ремъка трябва да опира само на двете си страни!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”