! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот BeckoTDI » Пет 16 окт 2009 22:06

Не искам да слагам жените под общ знаменател, но тия дни ми се набиват само овци зад волана говорещи по телефона и правещи нарушения!!! Цар Борис чакам за ляв завой да се пусна по Гешов и една такава овца с черен джип говореща по телефона пререди колоната докато вече завивахме, разбира се и сече пътя на колата преди мен добре, че предвидих това въпреки, че не беше пуснала мигач, човека спря на сантиметър от нея сигурно :beat_butt2

А тази вечер един състезадел с джип тип сузуки витара, по Сливница карах с около 60-70 и тоя ме издуха като продължи на слалом между колите в последния момент сменяше лентите, а си беше доста мокро-лигаво, викам тоя ще направи някоя беля :shock На следващия светофар пак агресивно изпреварване по бус лентата и се изтреля напред, та след малко пристигам на кръстовището на Сливница и Раковска .. леко задръстване .. и го гледам същия тоя хубавец завъртян с фаровете срещу движението май беше ударил някаква кола .. :beat_butt2

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 18 окт 2009 2:35

вчера един гоУф , ебати безумното каране..
на цариградско за него немаше лява или дясна... ту лява ту средна , ту дясна лента... състезател ....
дебил!

ПП: какво сте ги хванали тез с джиповете , не е важна колата а магарето зад волана :kissy:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 18 окт 2009 3:41

hooligans написа:
ПП: какво сте ги хванали тез с джиповете , не е важна колата а магарето зад волана :kissy:

:да:

за това си прав, но състезателя по сливница беше с ония джипските всесезонни гуми на профил 60 70 и сигурно с дот 2000 и самия джип не е стабилен за маневрите с висока скорост, тоя така летеше на слалом между платната все едно кара болид от ф1 :shock той е идиота, не колата...
п.п. не съм изкал да слагам под общ знаменател просто така се случи, че и двата фрапиращи случая които ми нсправиха впечетление бяха с "джип", не им знам марките и моделите

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 18 окт 2009 6:58

Мене пък ме дразнят старците. Освен че карат доста неподготвени коли - я галоши, я няма огледало, но най-често няма мозък :mrgreen: Просто последните 3-4 пъти все разни такива ме засичат - я ми отнеме предимство на квартално кръстовище, я излезе от успоредно паркиране. Най-забавното е, че като надуя клаксона започват да махат с ръка тип "айде вие младите много бързо карате, махай ми се от главата", въпреки че всичките пъти са в брутални нарушения. Най-големия уникат беше че на Т образно идва от долу без предимство и прави ляв завой, като по правата улица бях аз и кола срещу мене....

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Нед 18 окт 2009 17:52

Колеги, моля не се нервете на старците! Не забравяйте, че те са били на вашата възраст а вие тепърва ще бъдете на тяхната. На преклонни години реакциите са забавени и зрителното поле е стеснено. Това ни очаква всички. Смятам, че "толерантност на пътя" е понятие и за такива случаи.

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 18 окт 2009 18:01

И аз на половин шише водка ставам с бавни реакции, ама не карам кола нали? Трябва ли да толерираме неправилно изпреварване и отнемане на предимство, защото щофьора и той е човек, ама е с рекации на умряла котка, забравил е правилника и не вижда знаците? Толенрантност на пътя може да има например към кака която паркира, към старец, който тръгва по-бавно на светофара, но не и към нарушители на закона от некадърност.

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Нед 18 окт 2009 18:11

Да! Повечето старци шофьори, които познавам карат коли само когато екстремални обстоятелства го налагат. И добре осъзнават, че вече не са съшите. Какво ни пречи да съобразим това? Пак повтарям - толерантност!

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 18 окт 2009 18:40

Закона няма разлика за младеж състезател и дядо на 70 години. Правилата са за всички и който не ги спазва е нарушител. Особено тези, които отнемат предимство и правят абсурдни маневри. Нищо не му пречи да спре на кръстовището, да погледне има ли кола. Ама още живее в 1944г. когато е имало 5 коли в София и той е бил един от тях.

racing_fan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот racing_fan » Пон 19 окт 2009 1:16

Днеска сутринта към 9:15 си карам по Околовръстното, посока Ботевградско. Наближавам моста на Казичене и в далечината на около 600 метра пред мен един ТИР както си караше изведнъж го гледам как сви рязко вляво и веднага си помислям тоя да не вземе да се поднесе и да направи мазало. В следващия момент виждам как един Голф 3 прави пируети по пътя(там са 3-4 ленти) до ТИР-а... Добре че го вкара в пътя.

Не разбрах кво стана, явно Голф-а е бил пред ТИР-а, а той е свил рязко за да не го удари, обаче го е закачил с ръба на бронята и го поднесе. Ама защо са били толкова близо не знам, може да е заспал шофьора на камиона.

След случката камиона остана на средата на пътя, а Голфа спря встрани. Едно Пежо което ме изпревари спря след моста при ченгетата да им каже за случката, но като им видях реакцията и израженията май не се трогнаха и сякаш му казаха, че това не е тяхна работа и че друг ще отиде...

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 19 окт 2009 18:12

Днес тръгвам да си ходя от работа и излизам на Тодор Александров и чувам сирена яко напечена и очаквам да прелети някоя патрулка или линейка, но какво да видя патрулката залепена зад едно пежо 106 шофирано от една жена на средна възраст тип "захапала волана" с около 35-40км/ч в най-лява лента :Mr Green Fun явно отдавна се опитваха да я изпреварят бързащи за някъде но уви никакъв шанс. Накрая женицата зацепи след една камара присветквания, присвирквания и мръдна вдясно. Куките я изгледаха лошо а тя почна да гледа като добиче което току що си ударил между очите. То бива бива да си глух и сляп ама чак пък от Опълченска до Димитър Петков да не видиш патрулката зад себе си...

theultimate

Мнениеот theultimate » Пон 19 окт 2009 19:18

Лошото е, че не всички имаме сирени и често гризем дървото от такива :mrgreen:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 19 окт 2009 19:29

По пътя за София, вчера 18.10 Шофирам си съвсем спокойно (тип мистър биин) и по едно време гледам линейка пред мен, която също си кара спокойно. Щеш ли след 20 минути близо до Дупница, пред линейката има някакъв микробус. И тоя с линейката неможе да се влачи зад него, разбира се, пробва се да го изпревари на човека с Микробуса, обаче имаше много трафик, а този с линейката напираше много, сякаш бързаше за някаде, де та де, да изпревари човека с бус-а, а аз бях на 200 метра зад линейката. По едно време линейкаджията пусна бурканите, тоя с буса си кара спокойно намери каде да отбие, и този с линейката продължи напред, аз пак бях зад линейката, и по едно време линейкаджията изключи сирените и продължи да си кара напред. Та се замислих и си казах, че всичко си е е*ало веко, да вземат да сложат и на катафалките буркани и да си ги пускат когато искат :screwy

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Пон 19 окт 2009 21:54

Около кръстовището на Левски и Дондуков съм забелязал, че правят същото. Приближи линейката (кара спокойно), пуска сирените, минава и ги спира.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 20 окт 2009 11:18

Това че линейката не кара на сирени не означава че не бърза. Примерно когато няма трафик за какво да пуска сирените?
Представете си че за всички спешни случаи нощем пускаха сирени :Mr Green Fun

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 20 окт 2009 12:08

Изображение
Идиот извън пътя.Тоя поне не е борец - щангист е mhihi

Върни се в “Пътеводител”