Протече ми радиатора моля за съвет. Passat B4 2000 ADY клима
Re: Протече ми радиатора моля за съвет. Passat B4 2000 ADY клима
преди 4 дни монтирах на В4 TDI 1.9 с климатроник радиатор за 175 бглв
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
цитирам zfa:...си направих експеримент - претеглих колко тежи оригиналното радиаторче на Valeo от Пасат В3 и новото,което щях да слагам - разликата е около 1кг....явно има защо.Причината беше,че още кто ги хванах двете ми се стори,че новите на Vemo са доста лекички спрямо по-старите им и спрямо оригиналните.
Колега според тебе откъде идва разликата 1 кг.-питам щото ми е интересно-нали с това се занимаваш:)
Ниссенсчето
Темата май не е първа младост ама и аз да се запиша де:)
Колега според тебе откъде идва разликата 1 кг.-питам щото ми е интересно-нали с това се занимаваш:)
Ниссенсчето

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
skilidka написа:цитирам zfa:...си направих експеримент - претеглих колко тежи оригиналното радиаторче на Valeo от Пасат В3 и новото,което щях да слагам - разликата е около 1кг....явно има защо.Причината беше,че още кто ги хванах двете ми се стори,че новите на Vemo са доста лекички спрямо по-старите им и спрямо оригиналните.
Ниссенсчето![]()
Ами вероятно и от разликата в цената - 40-тина лв спрямо 120-130лв

- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
1 кило хич не е малко бе-баси:)много ми се видя затова попитах:)
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
опитаи първо сложи добавка на радиатора и виж дали ще спре.Аз сложих една казва се Licuid stop и я продават на PETROL за 6 лева. На моя пасат му сложих и спряха всики течове.
...така че не се хвърляи веднага да копуваш радиатор....пробваи 1-во по евтиния вариант
Като я сложиш добавката точно след 15-20 мин. ще разбереш дали си за нов радиатор или не.

тук да попитам и аз - губя антифриз но много малко, за 1 месец около 100 грама, дали да не пробвам и аз с тая добавка ?
- drago_tr
Major написа:тук да попитам и аз - губя антифриз но много малко, за 1 месец около 100 грама, дали да не пробвам и аз с тая добавка ?
Да...ползваи я.Но тя колата пак ще си губи по малко защото антифриза се изпарява....ииииии....забравих да добавя....добавката трябва да е течна,не слагаите от сухите защото задрастват радиаторите...те са само за камиони.И четете упътването на шишето...слага се при загрят двигател.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
drago_tr написа:....ииииии....забравих да добавя....добавката трябва да е течна,не слагаите от сухите защото задрастват радиаторите...
КАКВАТО и да е добавка задръства радиаторите

Хора, това си им е функцията на тия добавки, бре! Да затапват мястото, дето тече, че да спре да тече!
Дали местото ще е там, дето вие искате или ще е там, дето не ви се ще- това е божа работа!
- drago_tr
КАКВАТО и да е добавка задръства радиаторите
Хора, това си им е функцията на тия добавки, бре! Да затапват мястото, дето тече, че да спре да тече!
Дали местото ще е там, дето вие искате или ще е там, дето не ви се ще- това е божа работа!
Абе стига сте го омаивали човека нека сам си прецени....ако е паралия... да даде 150 лева за радиатор ...ние просто предлагаме варианти...като разбира се новото си е ново. Аз нямах толкова за нов и затова сложих такова нещо и резултата е налице...вече 20 000 км без да капне отникъде
така че колко съм спестил Радо ти сам смятаи 
Абе стига сте го омаивали човека нека сам си прецени....ако е паралия... да даде 150 лева за радиатор ...ние просто предлагаме варианти...като разбира се новото си е ново. Аз нямах толкова за нов и затова сложих такова нещо и резултата е налице...вече 20 000 км без да капне отникъде

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има и вариянт да си направите радиатор. Възможно е да излезе малко по скъпо но знаете че отстрани ще е метален а не пластмасов. Ламелите и тръбите се взимат от някой нормален радиатор след което се махат пластмасовите страници и се изграждат нови алуминиеви, медни или от др материал. Правят се отвори за тръбите и после се спояват. Аз лично смятам да се захвана с направата на такъв скоро защото всичко е боклук на пазара а ми трябва и за екстремни условия.