Голямо разочарование от полицията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Голямо разочарование от полицията

Мнениеот groznika » Вто 20 окт 2009 7:03

marti81 написа:Сутринта намерих колата със счупен прозорец. :evil: :evil: :evil: След като се обадих на 166 и разговарях с дежурният на съптветното районно,негова милост ме уведоми,че щом няма липси от колата е по-добре да отида аз до районното.Отидох и там една симпатична девойка м даде два листа които попълних и ми обясни,че няма смисъл да оглеждат колата,защото апашите ни вече били толкова отракани,че нямало да намерят нищо.Получих едно листче с телефонен номер на него и девойката ми каза ако искам утре да се обадя за да ме информират кой се е заел с "разследването" ако може изобщо да се нарече така това което правят.При въпроса:"Защо не огледате жабката,намерих я отвоена а дръжката и е отдолу в момента и не я е валяло дъжда?",тя просто се усмихна и пак ми повтори колко изпечени са крадците в нашата мила държава.
За съжаление се убедих,че по дрехите посрещат както се казва в една поговорка,защото ако не бях обут с дънки и най-обикновенно якенце и не карах кола на 20 години,см сигурен,че отношението щеше да е по-различно. :079: :079: :079:
На къде отива тази държава

Същата работа преди две години и при мен. Счупиха ми прозореца с паве и нищо не взеха. Полицаите ме отсвириха по твоята схема.
Единственото което направиха беше, че след като ме уведомиха кой води преписката го издирвах един месец за да ми даде служебна бележка за пред застрахователя :screwy

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 20 окт 2009 7:35

полицаи, катаджии..... трябва да са стълбове в обществото ..трябва да са всяващи респект, помагащи на гражданите, представителни, обръщащи внимание при всеки проблем ........ реално ...няма такъв смях... още повече катаджиите.... държат се сякаш са ми първи приятели..... искат да държат с тях все едно говориш с Господ :063: :063: :063: много ме забавляват ...... реално целта им по улиците е не да помагат, а да се опитват да те прецакат хаха .... реално за десет години съм срещнал едва 4-5 читави хора....

MiLeN86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLeN86 » Вто 20 окт 2009 7:57

Колата си я оправих,но просто ако не дай си боже стане нещо изобщо няма да разчитам на която и да е държавна институция за каквато и да е помощ.Просто всичко става с приятели.Благодаря за помоща на колегата teddymc, : vw fen

P.S. извинявам се че пиша на колегата Милен от ника ама късно се усетих,че пиша от работата

Последна промяна от MiLeN86 на Вто 20 окт 2009 10:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Вто 20 окт 2009 9:27

да споделя и аз една случка:
преди 2 години бачках на Светослав Тертер и съм паркирал на улицата под една къща.
Бившия селянин от къщата започнал да си сменя дограмата (без да го усетя) и маа с един чук и хвърчат тухли и мазилка по мйта кола ( надран таван, надрани стъкла, надрани релси на тавана, надрани дръжки). След кратък скандал оня не спира и вика че му преча.
1. Звъня на застрахователя - смях - вика набий го ако искаш
2. Отивам при кварталните - ми такава ни е държавата викат - те и наште коли ги поиздраха, нали имаш застраховка - не можем да напишем акт - съди го ако искащ ма нищо няма да стане.
3. Имам приятел в градската прокуратура - звънкам и той казва ми единственото което можеш да направиш е да го набиеш, ма да не те видят, че ще те осъдят по бързата процедура.
Та за мен в наща държава освен със саморазправа по друг начин нещата не се решават.
И на колегата дето беше писал за счупен джам - да мога да ти счупя джама пред теб, абсолютно нарочно, пред 1000 свидетели - и държавата, както и ти по законов път нищо не можеш да ми направиш.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 20 окт 2009 9:44

Правя грешен завой (преди 3 дни). Спират ме катаджийте. Документи всичко .. в час!
Вика "щото си готин само пари ще пишем.. едни 30-тина лева".
Казах ОК и си изчаках да ми напишат всичко.
Оня чаааака, чааака.. и вика "ами айде де.. 30лв кво толкова.. да почерпиш"
Казах му: "Няма проблеми.. ще почерпя.. в КАТ"
Отиде.. написа фиша и ми го метна в колата.
Утре ще ходя да си го платя. Помяри!

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 20 окт 2009 11:09

Vizor написа:Правя грешен завой (преди 3 дни). Спират ме катаджийте. Документи всичко .. в час!
Вика "щото си готин само пари ще пишем.. едни 30-тина лева".
Казах ОК и си изчаках да ми напишат всичко.
Оня чаааака, чааака.. и вика "ами айде де.. 30лв кво толкова.. да почерпиш"
Казах му: "Няма проблеми.. ще почерпя.. в КАТ"
Отиде.. написа фиша и ми го метна в колата.
Утре ще ходя да си го платя. Помяри!

Явно темата отива към очакваното псуване по полицайте и затова аз ще ги защитя.
Единствения факт поради, който взимат рушвети е, че нямат нормални заплати. С 500 лева семейство издържа ли се?? Аз предпочитам да дам парите на полицайте, да отгледат нормално българско дете, а не на КАТ- Държавата, която после ще ги даде на циганите. Иначе по темата на колегата, сигурно всяка нощ има толкова счупени стъкла, колкото са и следователите.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 20 окт 2009 11:21

Аре стига глупости. На всички в България са им малко заплатите. Става въпрос за собствен човешки морал.
Не може, некви пълни селтаци (като манталитет), да се бутат да учат за полицаи, след това да бутат рушвети за да стават катаджий с една единствена цел, която както се сещате не е за "to protect and to serve" като в Щатите, а за да си избият набитите пари и да печелят. Е смърт за тия казвам аз.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 20 окт 2009 11:27

ABSOLUT написа:Аре стига глупости. На всички в България са им малко заплатите. Става въпрос за собствен човешки морал.
Не може, некви пълни селтаци (като манталитет), да се бутат да учат за полицаи, след това да бутат рушвети за да стават катаджий с една единствена цел, която както се сещате не е за "to protect and to serve" като в Щатите, а за да си избият набитите пари и да печелят. Е смърт за тия казвам аз.

За манталитета около 85% от българите са пълни селтаци, както се изрази. Ама по твойте думи това си е цял бизнес, бутат рушвети и си избиват парите, полицайте в България са около 50 000, значи има и толкова милионери. То се оказа, че сме държавата на милионерите с бизнесмени катаджии :screwy

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 20 окт 2009 11:29

soxy__ написа:Явно темата отива към очакваното псуване по полицайте и затова аз ще ги защитя.
Единствения факт поради, който взимат рушвети е, че нямат нормални заплати. С 500 лева семейство издържа ли се?? Аз предпочитам да дам парите на полицайте, да отгледат нормално българско дете, а не на КАТ- Държавата, която после ще ги даде на циганите. Иначе по темата на колегата, сигурно всяка нощ има толкова счупени стъкла, колкото са и следователите.

А колко да е заплатата на хора със средно образование,чиято работа е регулативно да следват Правилника за Движение,а не да раздават те лично правосъдие по улицата????
Катаджиите са констатиращи лица,те просто трябва да знаят правилника и при нарушение да го отбележат и да напишат правилно сгрешените точки от Правилника.
Колко взимаш ти,че да съжаляваш колко взимали катаджиите???
Знаеш ли каква е разликата в БГ между двама човека на длъжност подхояща за корумпиране,но с разлика в заплатите--тоя който взима по-малкото пари се задоволява с по-малък рушвет,докато този с по-голямата заплата иска повече.
щом ти предпочиташ да дадеш пари на полицай,значи насърчаваш корупцията,а това е престъпление:

Чл. 304. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

(2) Ако във връзка с подкупа длъжностното лице е нарушило служебните си задължения, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до седем хиляди лева, когато това нарушение не съставлява по-тежко наказуемо престъпление.

(3) Наказанието по ал. 1 се налага и на онзи, който предложи, обещае или даде подкуп на чуждо длъжностно лице.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 20 окт 2009 11:36

Опитах се да ви кажа, че корупцията е породена от немотията. Шофъорите, машинисти и тем подобни, крадат нафта. Лекари, сестри и те прибират рушвети. Майка ми е лекар от 25 години в Хемодиализа и взима около 4 пъти по-малко пари от мен, аз не съм си довършил и висшето образование още. Ето затова ви говоря, в Европа и Америка хората на тези длъжности имат доход достатъчен за нормален живот и въобще не се замислят за рушвет, понеже не им трябва.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 20 окт 2009 11:48

Аз пък ти казвам че е до манталитет.
Българина и голяма заплата да взима,тогава просто взима рушвети в хиляди лева,а не в десетки.
Много професии в страната са атрактивни не заради хуманността в тях или социалните привилегии които предлагат,а именно заради това че стремящият се да работи такава е привлечен от възможността за странични незаконни доходи.
Не съм чул някой в БГ да започва работа по принуда,тея неща са от Бай Тошовото минало време,та който за каквото си е подал документите,няма какво да съжаляваме никого.
Май малко хора сте прочели темата Момчето и вятъра,или просто ви е през оная работа.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 20 окт 2009 11:53

Еми такава ни е реалността в държавата. Но това не ги оправдава тези корумпирани полицаи. За това казвам че нещата опират до липсата на собствен човешки морал, пораждащ това явление. Вместо хората да инвестират в бъдещето си чрез учене например, те инвестират суми за да станат катаджий за да си ги избият после, има такива примери и с прокурори и др.
А най-страшното е, че всички тези лекета, се обличат в самите закони на държавата и ги впрягат в тяхна полза. Това даже е по-лошо от нормален крадец, който просто взима нещо чуждо. Законите, които трябва да ни защитатват и да важат за всички се експоатират от тях в тяхна полза. Е за това трябва наказанията за корупция да са жестоки, а не само преместване в друго звено или уволнение. В някои страни ги тепат такива.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 20 окт 2009 11:54

soxy__ написа:Опитах се да ви кажа, че корупцията е породена от немотията. Шофъорите, машинисти и тем подобни, крадат нафта. Лекари, сестри и те прибират рушвети. Майка ми е лекар от 25 години в Хемодиализа и взима около 4 пъти по-малко пари от мен, аз не съм си довършил и висшето образование още. Ето затова ви говоря, в Европа и Америка хората на тези длъжности имат доход достатъчен за нормален живот и въобще не се замислят за рушвет, понеже не им трябва.

Police and sheriff’s patrol officers had median annual earnings of $47,460 in May 2006.
ако 47к$ ти се струват много пари тук, представи си там да живееш с толкова пари. жена ти да не работи за да гледа децата, да изплащаш ипотека и да отделяш пари за колеж на мин. 2 деца.

там не вземат пари, защото имат:
достойнство
не стават полицаи заради заплатата, а за да служат на хората
уважат законите си
уважават гражданите и себе си
държавата и гражданите ги уважават и защитават.

не знам някой някога да е казвал пред мен, че парите му стигат.
знам че с 500лв не се живее, но и с 1500 пак няма да са доволни. като не работят като хората, заплатите им няма да са като хората.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 20 окт 2009 11:57

[quote="ABSOLUT.] За това казвам че нещата опират до липсата на собствен човешки морал, пораждащ това явление. [/quote]

Като нямаш ядене на масата и детето ти ходи със скъсани маратонки зимата, ще те питам теб за морал. Стига сте ми говорили глупости, всички големи моралисти се извадиха. Малко допълнение, сигурен съм, че всички тук сте давали поне веднъж в живота си рушвет дали на полицай или за нещо друго.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 20 окт 2009 12:02

Да, давал съм, признавам си.
Но пък мога и да заява категорично, че не съм откраднал нещо или ощетил хора през живота си.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”