Мени си оборотите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мени си оборотите

Мнениеот Zoran » Пет 07 апр 2006 15:12

Вазможно ли е от ламда сондата като ми е изгоряла да ми мени оборотите от време на време.
Кабелите и лулите са ми ОК и свещите ги сменях скоро.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пет 07 апр 2006 15:58

А колега какъв ти е двигателя?

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 07 апр 2006 16:06

1.8GTI на бензин си я карам нямам газова

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пет 07 апр 2006 16:14

Ами най-добре върви да ти я погледнат в някой сервиз. :да:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 07 апр 2006 16:23

Карах я центровка да ми правят щото мислех че е и от нея и ми казаха че си е ок

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пет 07 апр 2006 16:29

Zoran написа:Карах я центровка да ми правят щото мислех че е и от нея и ми казаха че си е ок

т.е да ти погледнат ламбда сондата.

А да си забелязал дали ти гори повече от преди.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 07 апр 2006 16:30

Да аз главно затова отидох на центровка защото ми се дигна разхода на гориво и те ми казаха че ми е изгоряла.

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пет 07 апр 2006 16:32

Значи щом ти се е вдигнал разхода със сигурност е от нея.Тя прави такива мизерии.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Пет 07 апр 2006 16:38

Тя нали служи за впраскване на горивото и предполагам като е изгоряла не подава равномерно и може би от това прекасва

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Пет 07 апр 2006 18:44

В съвременните системи за впръскване на гориво едва ли не главна роля изпълнява датчика заа съдържание на кислород в изходящите газове(Oxygen Sensor).Обикновенно често го наричат ламбда-сонда или О2-датчик,понякога –датчик /не е точно на изхода/.
Както се вижда от наименованието на датчика, неговата задача се състои в това да преобразува информацията за съдържанието на кислород в изходящите/изгорелите/ газове в ел.сигнал,който от своя страна се пресмята в електронният блок за управление на впръскването (ECU).
В съвременните ДВГ за оптимална въздушно –горивна смес се счита смес в съотношение 14.7 части въздух към 1 част гориво.
Съотношението въздух и гориво в състава на горивната смес се определя от ел.блок по получният сигнал от датчика поставен на двигателя, качеството на приготвената смес се проверява от ECU по сигнала въведен в обр. връзка от датчика 02. При излишно обогатена или обеднена горивна смес ел.блок я корегира /коректира/ отчитайки показанията на ламбда-сондата.Тъй като датчика О2 изпълнява в системата за впръскване на гориво една от основните функции, работата на двигателя много зависи от неговото изправно състояние..
или тук

Потребителски аватар
mehanika_s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mehanika_s » Вто 11 апр 2006 15:17

DEKSTAR написа:В съвременните системи за впръскване на гориво едва ли не главна роля изпълнява датчика заа съдържание на кислород в изходящите газове(Oxygen Sensor).Обикновенно често го наричат ламбда-сонда или О2-датчик,понякога –датчик /не е точно на изхода/.
Както се вижда от наименованието на датчика, неговата задача се състои в това да преобразува информацията за съдържанието на кислород в изходящите/изгорелите/ газове в ел.сигнал,който от своя страна се пресмята в електронният блок за управление на впръскването (ECU).
В съвременните ДВГ за оптимална въздушно –горивна смес се счита смес в съотношение 14.7 части въздух към 1 част гориво.
Съотношението въздух и гориво в състава на горивната смес се определя от ел.блок по получният сигнал от датчика поставен на двигателя, качеството на приготвената смес се проверява от ECU по сигнала въведен в обр. връзка от датчика 02. При излишно обогатена или обеднена горивна смес ел.блок я корегира /коректира/ отчитайки показанията на ламбда-сондата.Тъй като датчика О2 изпълнява в системата за впръскване на гориво една от основните функции, работата на двигателя много зависи от неговото изправно състояние..
или тук

Мененето на обороти не е задължително да е от ламбда сондата,има доста датчици и клапани от които зависи регулирането и образуването на сместа!Така че няма гаранция ,че е точно ламбда сонда и неможе тук с лека ръка да кажем "ламбда сонда" е прблема.Наи-добре е автомобила да се подвърже към диагностичен компютър само тогава може да стане ясно.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Вто 11 апр 2006 22:51

мерси за отзивите,
ще го карам другата седмица да му я сменят и на диагностика

Потребителски аватар
bohema72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bohema72 » Сря 12 апр 2006 13:21

И при мен имаше нещо подобно,смених тампона на карбуратора и се оправи

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 12 апр 2006 13:33

mehanika_s написа:Мененето на обороти не е задължително да е от ламбда сондата,има доста датчици и клапани от които зависи регулирането и образуването на сместа!Така че няма гаранция ,че е точно ламбда сонда и неможе тук с лека ръка да кажем "ламбда сонда" е прблема.Наи-добре е автомобила да се подвърже към диагностичен компютър само тогава може да стане ясно.

Попринцип си прав, но колегата си каза че ламбдата му не работи. По добре да си я смени(ако си сигурен че се е скапала) и после да се види как е колата. Все пак една читава диагностика е 30-40-50 лв. При мене ламдата неработи и това прави мизерии на ниските обороти, защото е много богата сместа - на по-високите се изчиства.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 12 апр 2006 13:36

bohema72 написа:И при мен имаше нещо подобно,смених тампона на карбуратора и се оправи

какъв карбуратор бре ??
виж какъв е двигателя:
Zoran написа:1.8GTI...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”