Сьвет за голф 4

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Сьвет за голф 4

Мнениеот mufin » Пон 19 окт 2009 20:54

Не му мисли много
Нито им е скъпа подръжката, нито се 4упят много
Част от пластмасите в купето са покрити с едно гумирано покрите, което се надира, но много от доста по-новите модели на разли4ни марки можеш да видиш в много по-окаян вид на дръжките след 50-60000 км
Аи съвсем лесно се оправят така, 4е да са като нови
Колата е здрава и ако намериш наистина запазена ще си я караш дълго време
Това ми е най-безпроблемната кола досега :D
Само за пример ще ти кажа че в момента си купувам нова Тойота, но още не съм пуснал обява за Голфа, боли ме сърцето :bowdown
Мъча се да се убедя че имаме нужда от две коли.....

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Вто 20 окт 2009 17:10

mufin написа:Не му мисли много
Нито им е скъпа подръжката, нито се 4упят много
Част от пластмасите в купето са покрити с едно гумирано покрите, което се надира, но много от доста по-новите модели на разли4ни марки можеш да видиш в много по-окаян вид на дръжките след 50-60000 км
Аи съвсем лесно се оправят така, 4е да са като нови
Колата е здрава и ако намериш наистина запазена ще си я караш дълго време
Това ми е най-безпроблемната кола досега :D
Само за пример ще ти кажа че в момента си купувам нова Тойота, но още не съм пуснал обява за Голфа, боли ме сърцето :bowdown
Мъча се да се убедя че имаме нужда от две коли.....

Колега , аз вече убедих жената в момента таркаля четворката , а за реното много добър автомобил преди това имах рено ако може да говори и определено подръжката на реното е по евтина от на г4 но кефа цена няма г4 е по комфортен от реното определено .
ПС вече съм с митсубиши оутлендер 2,2 дизел 156 коня
Успех на колегата и дано скоро се похвали .

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StefanDragnev » Вто 20 окт 2009 17:25

Който има 4ка и не му скърцат пласмасите вътре, да се обажда да черпи ...
За мен това е минуса. Иначе съм доволен от колата като цяло.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 20 окт 2009 17:32

StefanDragnev написа:Който има 4ка и не му скърцат пласмасите вътре, да се обажда да черпи ...

Ми аз да почерпя освен? :roll:
Сега ако умишлено почнеш да натискаш или дърпаш някакви неща естествено, че скърцат - на коя кола няма. Но иначе аз нямам скърцане. Скърцаше ми само кората на багажника още като я купих - оправих я и от тогава ми подрънкват само джаджите из жабката и вратите.

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Вто 20 окт 2009 17:43

И моите не скърцаха, но вече се обаждат много гадно. Тамън оправя нещо друго дето тропа, я тампон я некви накрайници и сега почнаха пластмасите да ми скърцат. Много изнервящо. Даже сега като карам по павета почна да ми вибрира и съответно да се чува дръжката за регулирането височина/дълбочина на волана. Уж няма некви луфтове ама ей на, вибрира си е е@№ло мамата. Добре, че няма чак толкова павирани улици.

Абе една година го карам голфа и от наще пътища почна да се раздрънква.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 20 окт 2009 18:15

Haralampi написа:
StefanDragnev написа:Който има 4ка и не му скърцат пласмасите вътре, да се обажда да черпи ...

Ми аз да почерпя освен? :roll:
Сега ако умишлено почнеш да натискаш или дърпаш някакви неща естествено, че скърцат - на коя кола няма. Но иначе аз нямам скърцане. Скърцаше ми само кората на багажника още като я купих - оправих я и от тогава ми подрънкват само джаджите из жабката и вратите.

+1

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Вто 20 окт 2009 19:19

Aко не е разглабяно таблото - не скърцат.

На мен ми скърцаше само бравата на предна лява врата - гресирах болта за който се захваща към колонката и заспа
За пореден път съвет - тъси запзаена малко карана и ще си щастлив.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 20 окт 2009 19:40

Забравих да добавя - към момента ми скърца единствено долната панта на шоф врата и все още не съм намерил решение :( Изпръсках половин шише смазочна течност и ефект Zero :( Не е тук мястото, ама понеже стана дума за скърцане...ако някой има идея кво да я правя да помага. Отделно, че е и за реглаж, че горе излиза навън.

Тъй, че като цяло не мога да се съглася, че е по-скърцаща 4-ката от други съвременни автомобили. Проблема е, че много от хората в БГ съзнателно или несъзнателно карат коли на по 350 000км.... е няма как да не скърца като е обиколила земята 10 пъти :idea:

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Вто 20 окт 2009 19:50

Пак с тези километри значи, не са толкова важни километрите, а по-скоро пътната настилка

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Вто 20 окт 2009 20:11

дадох пет хиледарки за основен ремонт на двигателя близо два месеца стана я карам изминал съм 7500 км да ти кажа още излизат неща за ремонт,за сега не съм на добро мнение за тез 4 ки гледаш добре изглежда ама само изглежда да ти кажа,предницата им не е здрава има недостатъци возията вобще не е като на кола за годините си направо незнам,колеги да не се сърдят с голфчета обаче се насочи към мерцедес за тез пари има добри колички добри моделчета разни аз преди голфа имах мерцедес честно казано само и сменях масло и два три филтара там и от време на време баланс на гумите и газ били скъпи частите ала бала еми те може да са ама кат не ти се налага да сменяш какво те бърка между другото аз голфа ако го карам както карах мерцедеса и десет голфа щяха да се счупят до сега.

Потребителски аватар
Deroni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deroni » Вто 20 окт 2009 20:15

и аз да почерпя ама откакто е докарана от Германия от около 2 години почти не съм я карал.Около 10000км из тез дупки като гробове.

Потребителски аватар
borledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borledo » Сря 21 окт 2009 3:41

моето мнение е че масово в БГ се карат коли над 6 7 години така 4е кола на тази възраст няма как сичко да и е изрядно винаги ще има какво да се пипне поправи или смени... честно да ви кажа аз съм мн доволен от моята 4-ка сменял сам туй-онуй но като цяло все дреболии.. :)

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 21 окт 2009 8:55

За това като купуваш карай на сервиз. Аз така правих два месеца преди да купя окончателно. Половината от джамбазите ми отказват да идем в Маргел-а защото знаят че продават бракми на високи цени. Там за 20 лв ти казват какво има по ходовата за смяна и колко горе долу струва, има ли несъответствие между колелата. От там може и да се види дал колата е претърпяла някакви сериозни удари. Аз попадах и на перфектен Голф с крив заден мост, това означава износване на гуми и т.н. Аз пък не обърнах внимание на двигателя тогава, доверих се на колега който рече че е добре. Та после ми ремонтира тандем помпата. Като цяло не е имало скрити дефекти, купих колата от човек и той ми каза къде какво има, главно дребни козметични които отстраних. Беше сменен агренажа и предни накладки. Гледай ги тия неща и не вярвай на джамбази, всичките са лъжци и разчитат на това че купувачите обикновено не разбират кой знае колко. Като харесаш кола дай 20-100 лв за диагностики, те тия сервизи с апаратура са за това.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 21 окт 2009 12:07

ludiafen написа:дадох пет хиледарки за основен ремонт на двигателя близо два месеца стана я карам изминал съм 7500 км да ти кажа още излизат неща за ремонт,за сега не съм на добро мнение за тез 4 ки гледаш добре изглежда ама само изглежда да ти кажа,предницата им не е здрава има недостатъци возията вобще не е като на кола за годините си направо незнам,колеги да не се сърдят с голфчета обаче се насочи към мерцедес за тез пари има добри колички добри моделчета разни аз преди голфа имах мерцедес честно казано само и сменях масло и два три филтара там и от време на време баланс на гумите и газ били скъпи частите ала бала еми те може да са ама кат не ти се налага да сменяш какво те бърка между другото аз голфа ако го карам както карах мерцедеса и десет голфа щяха да се счупят до сега.
ми то кола като се купува не се гледа само на снимка.Теб сега да не те е яд че си взел бракуван автомобил щото не си гледал.И мерцедес да вземеш по тоя начин 10000 лева ще дадеш за ремонт.Бати пича-не гледал като купувал и сега марката му виновна

ludiafen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludiafen » Чет 22 окт 2009 3:25

абе колко коли си сменял,че много разбираш? аз да ти кажа няма да видиш мерцедес на 200000 км да му се ебе майката на двигателя а само може да видиш една шибана 4 ка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”