спирачки на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Re: спирачки на Б3

Мнениеот speleologiq » Нед 18 окт 2009 17:29

Отзад колата е със барабани не е с дискове,а окачванеето си е стандартно (нормално) за модела.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 18 окт 2009 18:43

Ако си отварял барабаните, вижда ли се ръб на тях? Може би са износени и са за смяна!

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Нед 18 окт 2009 21:25

Нямам ръб на барабаните,а и накладките ми са като нови.Ръчната ми държи идеално.Според мене проблема ще е от кантара или помпата неможе да даде достатъчно голямо налягане за задните.Всякъш обаче все ми се струва че ще е от кантара,но незнам как да разбера дали добре работи.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 19 окт 2009 7:47

отвори отзад..и повдигни с отверка маншоните на цилиндъчетата ..ако протече са заминали гумичките...това е често срещано ...маншоните на пускат течност навън а гумичките са изпуснали..ефекта е че задните спирачки спират при второ трето натискане...при първото никви ги няма....

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Пон 19 окт 2009 8:14

ще погледна лявото зодно за теч от цилиндърче въпреки че не ми се вярва да е това защото не ми намалява спирачната течност. Мисля да пробвам със смяна на кантара

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пон 19 окт 2009 9:42

Кантара работи само когато колата е натоварена отзад! Иначе на валяци ако я качиш,трябва да симулираш натоварване отзад и да видиш какви са показанията.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 20 окт 2009 14:38

Работата на кантара е когато задницата се повдигне при спиране да ограничи налягането към задните колела за да не блокират. При натоварена кола бих казал че не работи щото не се повдига достатъчно задната част за да го задейства. На валяците ако е изправно всичко трябва да спира и без товар отзад.
Колега как разбираш че не ти работят задните?

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Вто 20 окт 2009 17:54

колега Hristo Dimov, мисля че с колегата dandan сте с противоположни мнения за кантарчето.
Аз обаче го огледах много внимателно този кантар и рекох да експериментирам. Натегнах му прожината до край, а след това набих яко спирачка за да видя дали ще провлача и задните. Та какво да видя, те взеха че провлачиха леко. От там стигам до извода че кантарчето пуска повече течност когато задницата е натоварена, а от там следва че на мене или самия кантар нещо не ми бачка много добре или самата помпа неможе да подаде чак до задните добро налягане.

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Вто 20 окт 2009 18:39

Точно така е, когато е натоварена просто пропуска към задните до момента в който не олекне

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 20 окт 2009 19:34

Ми точно това казах по-горе, че кантара работи само при натоварено положение на задницата!

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Вто 20 окт 2009 19:48

:lol: да така е, просто се обърках понехе сте го написали по различен начин.
Да ви кажа за сега колата спира уш добре, но не ми харесва че кантара е натегнат до дупка за да имам спиране и със задните

Потребителски аватар
dandan

Мнениеот dandan » Вто 20 окт 2009 22:27

Колега, кантара предпазва от провлачване задните гуми. Ако целта ти е като натиснеш педала да свирят, то сигурно си го постигнал. Имай предвид че това не е добър вариант, така се губи лесно управление особено при хлъзгав път. Кантара е като едно кранче което е постоянно отворено до момента в който задните пружини се разпънат над определен размер- тогава затваря.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 21 окт 2009 18:38

Всъщност, предните колела трябва да поемат до 75-80% от спирачното усилие и да спират! А задните останалото... По-добре я качи на валяци и виж какво става там...Но това да си натегнеш кантара до край, не е добре! Сега като стане хлъзгаво и ще стане на шейна!

Потребителски аватар
speleologiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speleologiq » Чет 22 окт 2009 18:29

колеги, послушах ви и направих за всеки случай едно сравнение как спира моя пасат и как спира пасата на брат ми който е същия, но се оказва че въпреки натегнатия ми до дупка кантар задницата ми мноого трудно провлачва, а пасата на брат ми си забива и задните въпреки че кантара му не е натегнат. Немога да разбера от къде идва тази разлика :?:

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Чет 22 окт 2009 20:16

а задните маркучета смени ли ги ?

Върни се в “Passat”