много нисък разход! нормално ли е?
Re: много нисък разход! нормално ли е?
Рядко имам възможност да го пълня до горе,но с 20 лв.-10,5л. около 130-140км. градско!
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е колега!полото на един приятел е 1.4 му гори около 6.твоето може да е излязло икономично
а моето е 1.9 печка и ми дава разход 5-5,5 градско.извънградско ми дава 5-6,но не падам под 130
,а един път ми се случи карам с 90-100 и ми даде 4 !!!! колкото и невероятно да звучи.. 
а моето е 1.9 печка и ми дава разход 5-5,5 градско.извънградско ми дава 5-6,но не падам под 130 
- stelio_009
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:супертова е 5.7 литра на 100
а може ли да кажеш с какъв размер предни гуми си?
и скоростомера до колко км/час е? и с какво предавателно число е?-пише го на самия скоростомер под стрелката
175/65 R 14 82 TM 15 (размера на гумите, зимни са предните) до 200 км показва, и 1min/100 пише незнам какво значи
- ilia99
- Автомобил: polo 6n 1995
- Двигател: 1.6 AEA
колеги даите идея как да намаля разхода като ви чета вашите и направо ще си изям чорапите , става въпрос за поло 6н 1,6 аеа 75 кончета , разхода е 20 лв 100 км градско , само градско го карам. решил съм да сменя свещи и кабели че незнам кога са сменяни ,нещо друго да добавите .забравих да кажа че го карам с 195/50/15
Не очаквам да ми повярвате - пиша за човека по темата.
Извънградско миналия месец 1300км за 100лв /при цена 1,98лв за л./това идва около 3,8 на 100км. Предишното ми извънгр. дойде около 4 на 100 /пак засечено за около 1000км/.
Градско 10лв - 100км. , около 5 на 100. Работата е там, че градското ми е почти само в Люлин /такава ми е работата
/, което не е баш градско - не е натоварено като центъра, знаете.
Полото е "96, с "прокълнатия от бога" 999см AER, двувратка.
Карам много кротко щото съм нов
/около 5000км с тая кола/ и по магистралата/и не само/ всички ме изпреварват. Ако продължава да ми харчи така, обещавам да продължавам да карам кротко и да изпреварвам само каруците и велосипедистите, когато имам видимост
и да не вдигам повече от 90км в час. 
Извънградско миналия месец 1300км за 100лв /при цена 1,98лв за л./това идва около 3,8 на 100км. Предишното ми извънгр. дойде около 4 на 100 /пак засечено за около 1000км/.
Градско 10лв - 100км. , около 5 на 100. Работата е там, че градското ми е почти само в Люлин /такава ми е работата
Полото е "96, с "прокълнатия от бога" 999см AER, двувратка.
Карам много кротко щото съм нов

-
mirro_21
- Автомобил:
- Двигател:
ilia99 написа:колеги даите идея как да намаля разхода като ви чета вашите и направо ще си изям чорапите , става въпрос за поло 6н 1,6 аеа 75 кончета , разхода е 20 лв 100 км градско , само градско го карам. решил съм да сменя свещи и кабели че незнам кога са сменяни ,нещо друго да добавите .забравих да кажа че го карам с 195/50/15
е кво бе колега това си 10 на 100,за градско си е добре,а за октомври месец е още по добре.то зависи на какви разтояния караш(дали е студена колата),то са гуми,то са свещи,бобина кабели,капачки,палци,гуми,изпускателни системи,тежест на колата,начин на тругване и на каране,то е дързост и красота.щом ти харесва как варви,не ръчкаи нищо!са 1 кабели ако си вземеш на бош за 140 лв,може да ти гори с 0.5 на 100 по малко и кога ще си ги избиеш?и то ако те са за смяна,а ако с окаже,че разхода е същия-от там се завърта колелото и ти докато се усетиш си набутал 500лв и си намалил разхода с 0.7-9 на 100км.просто дадох пример за кабелите и цена и стоиностите са ориентировачни!
- McLarena1976
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gavas Това което казваш като разход е възможно ако караш със 60км. извънградско на 5 скорост без да изпреварваш и ускоряваш и не знам сигурно и платна трябва да опъваш за попътен вятър.То и производителя не дава такъв разход по каталог.
Аз писах вече че моя разход е 8-9 градско и 5 извънградско. при нормално каране за мен.Ааааа колата ми е със съшия умрял мотор и 2 врато купе.

Аз писах вече че моя разход е 8-9 градско и 5 извънградско. при нормално каране за мен.Ааааа колата ми е със съшия умрял мотор и 2 врато купе.
Знам.
По книжката на производителя ми дават 5,3 на 5-та с 90км/час.
Иначе навънка карам с 70-80 км/час и сещаш се, че почти всички са по-бързи от мене - относно изпреварването.
Пък и като пътувам за кеф не бързам, щото обичам да гледам и настрани. Освен това карам на ниски обороти - около 2к и малко отгоре.
А градско /София/ знаеш с колко се кара. По-принцип не обичам да форсирам ако не се налага. То и мотора ми е слабичък та не го насилвам много-много.
Мисля, че разхода зависи много от стила на каране - ако искаш да се резгаш и да си пръв на светофарите - плащаш си с гориво и части.
Не всички могат да карат кротко - не ги сдържа. Едно време и аз си бях див петел, ама явно остарявам.
А що се отнася до платната - ше ми требват мачти, братче. Иначе си е идея
. Сигурно ше ми падне разхода на 3
.
Иначе сериозно - човека дето ми я продаде каза, че харчела 5 - 5.5/100 на дъщеря му, ама аз не му повярвах. После като видях се отказах да слагам газ /бях се навил/ и така .
П.С. Гумите са ми 155х70х13 - по-малки са от 14-ските, дето повечето ги карате. От това съответно по-малко се товари мотора. Между другогото по книжка трябва да са 155х70х13 75Т .
По книжката на производителя ми дават 5,3 на 5-та с 90км/час.
Иначе навънка карам с 70-80 км/час и сещаш се, че почти всички са по-бързи от мене - относно изпреварването.
Пък и като пътувам за кеф не бързам, щото обичам да гледам и настрани. Освен това карам на ниски обороти - около 2к и малко отгоре.
А градско /София/ знаеш с колко се кара. По-принцип не обичам да форсирам ако не се налага. То и мотора ми е слабичък та не го насилвам много-много.
Мисля, че разхода зависи много от стила на каране - ако искаш да се резгаш и да си пръв на светофарите - плащаш си с гориво и части.
Не всички могат да карат кротко - не ги сдържа. Едно време и аз си бях див петел, ама явно остарявам.
А що се отнася до платната - ше ми требват мачти, братче. Иначе си е идея
Иначе сериозно - човека дето ми я продаде каза, че харчела 5 - 5.5/100 на дъщеря му, ама аз не му повярвах. После като видях се отказах да слагам газ /бях се навил/ и така .
П.С. Гумите са ми 155х70х13 - по-малки са от 14-ските, дето повечето ги карате. От това съответно по-малко се товари мотора. Между другогото по книжка трябва да са 155х70х13 75Т .
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”