В5 1.8 20V бензин придърпва .Няма мощност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ПРОБЛЕМЪТ ОСТАВА
ПРОБЛЕМЪТ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕШЕН. Направо се видях в чудо. Вчера заредих 40л. А 98, но без ефект. На ниски обороти придърпва и се чува чукането на аванса. колата не е на газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Колега написъл съм решението преди месец просто потърси:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%EE%F2%E8
Сигурен съм, че при теб са маркучите към дросел клапата - разядени са от маслото което идва със картерните газове и от тези маркучи ти смуче въздух, именно за това ти играят оборотите и като натиснеш газта оборотите забиват.Винаги има решение .
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%EE%F2%E8
Сигурен съм, че при теб са маркучите към дросел клапата - разядени са от маслото което идва със картерните газове и от тези маркучи ти смуче въздух, именно за това ти играят оборотите и като натиснеш газта оборотите забиват.Винаги има решение .

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vasso76 написа:Виж този линк!!!!!!! http://audibg.com/index.php?showtopic=40006
При мен проблема вече е решен!!!!
Ако искаш пиши ми на лично съобщение да ти кажа какво беше при мен!!!!
Дано не случиш на подобни мйстори като мен!!!!
A защо не го напишеш тук всеки да го знае с такъв проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: В5 1.8 20V бензин ПРИДЪРПВА .Няма мощност.
Здравейте, отдавна беше като водихме тази кореспонденция, но отново имам проблем и имам нужда от компетентно мнение на препатил колега. Става дума за следното: След голямо лутане описано в предишните ми питанки решех да сложа отново старата дроселова клапа, но преди да я монтирам отворих капака, под койта са датчиците и моторчето, напръсках ги с ъс спрей за почистване на електроника изчах да изсъхне и я монтирах. За мое голямо учудване колата заработи перфектно . И така си карах цяло лято Изминах около 7000 км. без никакъв проблем. За съжаление от два дни се появи отново първоначалния ми проблем. При запалване на студен двигател гасне при ниски обороти. Малко като загрее всичко се оправя. Като достигне около 85гр. започва от време навреме да се форсира (вдига и сваля оборотите сама. В някой от форумите бях чел че ти си имал някакъв проблем известно време след смяната на дросела. Не искам да слагам новата си дроселова клапа понеже е нещо фалшива и създава някакъв неоткриваем от никого пробле. Не ми се купува и нова клапа защото не съм сигурен напълно дали проблемът е там. Как да постъпя?
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Re: В5 1.8 20V бензин придърпва .Няма мощност.
Хадявам се си проверил какво е състоянието на маркуча който вкарва топъл въздух от картера. Казва се heater/Breather hose. Ако е скапан го смени или ако нямаш възможност го махни и запуши отвора на дроселовата клапа който води към него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да маркучът е махнат и отворът е запушен
- mchudomirov
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем без да съм сменял дросел клапа , но с разликата че колата угасваше направо. Почистването на температурния датчик не ми помогна... направо нов в представителството на VW ми излезе 48 лв с работата и докато изпия едно кафенце в барчето им проблема беше отстранен със нов датчик. Все пак ето малко за датчиците.
viewtopic.php?f=17&t=152102&start=0
успех.
viewtopic.php?f=17&t=152102&start=0
успех.