помощ за спортен вал 288* на пб мотор
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
Re: помощ за спортен вал 288* на пб мотор
колеги на първо време раздвижното колело ми е спе6но ....и после 6те искам да и направя ремап ....наистина са ималко оборотите зе да се цепи като хонда ебаси мотора......6те съм благодарен ако някои колега които е в 4ас от градове като :сливен ,стара загора,пловдив,бургас....и околията да помогне с настроиката на мотора естествено 6те се разберем за някаква цена...
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf_mania_jambol написа:колеги на първо време раздвижното колело ми е спе6но ....и после 6те искам да и направя ремап ....наистина са ималко оборотите зе да се цепи като хонда ебаси мотора......6те съм благодарен ако някои колега които е в 4ас от градове като :сливен ,стара загора,пловдив,бургас....и околията да помогне с настроиката на мотора естествено 6те се разберем за някаква цена...
С това раздвижно колело ще се оплетеш още повече...послушай колегата 1бар - върни си оригиналните дюзи и оригиналния дебитомер(ако си го бъзикал) - след това направи една качествена центровка на запалването и чак след това можеш да мислиш за раздвижни колелета, регулатори на горивото, някакво "мапване" на ЕКУ и други чудесии...
П.С. Имаш ли пълните характеристика на вала - интересно ми е да ги погледна...
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
нямам колега знам чее shrick 288* ...значи според вас да си сложа моите диузи така ли...ще съм благодарен на някои ако е навътре с валовете да помогне с колко точно градуса да направя предварение на делкото...
- neiki4a
- Автомобил: polo 6n1
- Двигател: 1.4 16V
- Контакти:
http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=98945 на този сайт даваш download schric catalog 2009 на 18 страница ги има за 288* вал
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
такааа,колеги златни сте преди един час си смених дюзите,голфа тръгна да върви на късане ,отзаде огън след предавките просто цепи се като пистов мотор невероятна е тръпката....
но имам въпрос пълната ми сила на зверско набиране идва около 4000 хил оборота с раздвижно колело мога ли да променя този момент по рано да става,намерил съм раздвижно колело но от кр ставали някои които разбира нека каже за да знам какво да правя...
с тоа вал мотора иска да е до 9000 оборота много малък ми е оборотомера сега
но имам въпрос пълната ми сила на зверско набиране идва около 4000 хил оборота с раздвижно колело мога ли да променя този момент по рано да става,намерил съм раздвижно колело но от кр ставали някои които разбира нека каже за да знам какво да правя...
с тоа вал мотора иска да е до 9000 оборота много малък ми е оборотомера сега
на кр влица на ролката е друг.трябва ти раздвижно за 8 в.в хеед ги правят трябва материала да е дуралумиини на допалнителната шаиба.
до 9000 ще си чупиш карантиите . ас го виждам да ти мапнат оборотите някаде на 7600. не повече !!!
до 9000 ще си чупиш карантиите . ас го виждам да ти мапнат оборотите някаде на 7600. не повече !!!
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
а с раздвижното колело 6те мога ли да го направя малко по силен и в ниските 4е сега в ниските е малко муден..мислех си около 2 градуса примерно като се върнат...но да каже някои запознат
вала не се зацепва така 2 градуса на пред или на зад за по силни ниски или високи ....
с този вал рърсиш високи... ако му намериш 2 вебера 45ци дросели тогава ще имаш ниски
с този вал рърсиш високи... ако му намериш 2 вебера 45ци дросели тогава ще имаш ниски
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
mk1 написа:вала не се зацепва така 2 градуса на пред или на зад за по силни ниски или високи ....
понеже съм карал голф със спортен вал и има6е по добри ниски от моя сега за това питам има ли на4ин да се вазвърнат ниските малко...ина4е на след 4000 се едно е v-tec (пълна лудница)

- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
Без раздвижка не може да постигнеш максимума на тоя вал,но и без да имаш степен поне 10-10,5 няма как да тръгва от ниски.Вала ти е със големи фази и е произведен да работи във високите.В най-добрия случай ако го сгъстиш има бегла вероятност да започне да се реже от около 2000-2500.Прав е МК-1 за веберите(може и делорто),с тях наистина може да осигуриш стабилен празен ход.Внимавай с маслата,над 6000 оборота се използва само фул синтетика от сорта 15-50,10-60,5-50 които са по 35-40 лева литъра,не си прави експерименти, ще си завариш мотора.Раздвижка може да ти направи всеки кадърен стругар,прави се стоманена главина и на нея се монтира зъбното колело,като резбите са в главината а шлицовите канали(бъбреците)се правят на зъбното колело.Достатачни са 6 болчета по 6 мм.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
petroffbg написа:Без раздвижка не може да постигнеш максимума на тоя вал,но и без да имаш степен поне 10-10,5 няма как да тръгва от ниски.Вала ти е със големи фази и е произведен да работи във високите.В най-добрия случай ако го сгъстиш има бегла вероятност да започне да се реже от около 2000-2500.Прав е МК-1 за веберите(може и делорто),с тях наистина може да осигуриш стабилен празен ход.Внимавай с маслата,над 6000 оборота се използва само фул синтетика от сорта 15-50,10-60,5-50 които са по 35-40 лева литъра,не си прави експерименти, ще си завариш мотора.Раздвижка може да ти направи всеки кадърен стругар,прави се стоманена главина и на нея се монтира зъбното колело,като резбите са в главината а шлицовите канали(бъбреците)се правят на зъбното колело.Достатачни са 6 болчета по 6 мм.
мерси за изчерпателния съвет колега умело търся колело ,ако някои може да направи кадърно да пише на лични пак ще се разберем нещо...колко градуса треябва да се върнат на колелото за да стане в оптимален режим вала...мотора още нее барана електрониката такаче прекъсвача си е на 6,500 малко 6те почакам следващата смяна 6тее пълна синтетика ....
аз съм с "мотул 6100" 15-50 .... първия вискозитет е висок , защото съм с худравличните повдигачи .... 65 лв 4 л. го взих на цената на едро с отстъпката
таази шаиба се птави от дуралуминии ....
свържи се със "сиромаха" (синиото трабантче с абф) тои си пави на скоро шаиба и ще те опъти най-добре за всичко.

таази шаиба се птави от дуралуминии ....
свържи се със "сиромаха" (синиото трабантче с абф) тои си пави на скоро шаиба и ще те опъти най-добре за всичко.
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
такаа за да не правя експеременти насо4етеме с раздвижното колело напред или назад (аз мисля назад) се връ6та и с колко ..мерси
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golf_mania_jambol написа:такаа за да не правя експеременти насо4етеме с раздвижното колело напред или назад (аз мисля назад) се връ6та и с колко ..мерси
Колега, закарай си колата на някой дето разбира да ти я настрои...да не направиш някоя беля...това накъде се "мести" и с колко се "връща" зависи от много фактори....
П.С. Принципно, ако искаш въртящ момент в ниски обороти въртиш в предварение, ако искаш максимална мощност на вала - въртиш в закъснение - но губиш въртящ момент на ниски обороти за сметка на добра работа на вала при високите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, вал 288 е с лифт 11.7, застъпване 3.4 изисква регулировка на хлабини на клапаните съотв. 0.35/0.45, която е от съществено значение. Изхвърляте хидравличните чаши и слагате механични. Вал 288 ако е оригинален има маркер от страната, обратна на ангренажа - тънка черта, която при горна мъртва точка трябва да е успоредна на главата (както при дизелите). При този тип инжекция застъпване 3.4 пречи да свалите ниските обороти под 1500.