Mercedes-Benz отбелязват 30-годишнината на модела G-klasse с пускането на пазара на EDITION30 и EDITION30.PUR.
EDITION30.PUR представлява купе дълга база с дизелов двигател, G280CDi. Моделът е ретроспекция към първия излязъл автомобил G-klasse през далечната 1979г. Автомобилът се предлага с 2 нива офроуд пакет, гъвкави калници, защитни решетки на фаровете, преден капак, по който спокойно може да се стъпва, лебедка отпред и задна врата от 2 крила. В интериора на EDITION30.PUR има седалки, покрити с износоустойчив плат или ръчно обработена кожа, под и странични панели от естествено дърво, водоустойчиво арматурно табло и отвори за дренаж в пода.
Това е свободен превод от един сайт с най-основната информация за модела. Лично за мен, това е мечтата ми за автомобил. Силно, мъжко излъчване, по спартански изчистен интериор, с нищо ненужно. Това, което ми направи впечатление, беше възможността да измиеш абсолютно всичко вътре в колата с водоструйката, както и ретро дизайнът на волана и таблото. Дори контактният ключ е като от едно време...
Съжалявам, че го пускам в този форум, но знам, че и тук има ценители на този модел, неподвластен на времето...