Голямо разочарование от полицията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Re: Голямо разочарование от полицията

Мнениеот emdless4 » Сря 21 окт 2009 8:24

hooligans написа:Аре да те замоля , като не ти се работи си намери друга работа!!!
искаш да ми кажеш че разбиване на кола с цел грабеж е някакво маловажно престъпление ли ?

Хора не се карайте - закона го казва това, не колегата - ти ако си полицай, и те викнат днес за счупено стъкло на кола, и работиш цял ден за това, и накрая прокурора ти прекрати разследването поради маловажност? Какво ще направиш? Наистина е тъпо. А на другия ден пак - отново счупено стъкло, отново работиш цял ден, и накрая пак прокурора ти тегли една... И на третия ден... И на четвъртия... На 256-тия (примерно) какво ще направиш? И аз да съм, и аз ще престана да се занимавам с такива неща, за които е ясно че прокуратурата няма да си мръдне пръста, за да не ми отиде цял ден труд на вятъра. Веригата е полиция -> прокуратура -> съд -> депутати - а рибата се вмирисва откъм главата :012:

P.S. и никъде не видях колегата да казва, че не му се работи, точно обратното

Потребителски аватар
onion
R.I.P
Автомобил: Passat B3 1800 mono
Двигател: ABS 92

Мнениеот onion » Сря 21 окт 2009 9:06

emdless4 написа:Хора не се карайте - закона го казва това, не колегата - ти ако си полицай, и те викнат днес за счупено стъкло на кола, и работиш цял ден за това, и накрая прокурора ти прекрати разследването поради маловажност? Какво ще направиш? Наистина е тъпо. А на другия ден пак - отново счупено стъкло, отново работиш цял ден, и накрая пак прокурора ти тегли една... И на третия ден... И на четвъртия... На 256-тия (примерно) какво ще направиш? И аз да съм, и аз ще престана да се занимавам с такива неща, за които е ясно че прокуратурата няма да си мръдне пръста, за да не ми отиде цял ден труд на вятъра. Веригата е полиция -> прокуратура -> съд -> депутати - а рибата се вмирисва откъм главата :012:

P.S. и никъде не видях колегата да казва, че не му се работи, точно обратното

Точно заради това ти се плаща заплата като си полицай , за да я вършиш, без оглед на това дали ще има ефект от нея - това ти е работата , отиваш и я вършиш. Работиш цял ден защото за този ден имаш надница.

За маловажните задачи да не се хабят , за важните има чадъри и пак не се работи , какво тогава да работят - с палките много ясно. Ако си вършат работата то тогава нямаше да има толкова от охранителна който седят на хранилки със слънчогледите по София.

Далеч съм от мисълта , че всички са така , има и съвестни , но те са пренебрежимо малък процент според мен.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 21 окт 2009 10:41

onion написа:Точно заради това ти се плаща заплата като си полицай , за да я вършиш, без оглед на това дали ще има ефект от нея - това ти е работата , отиваш и я вършиш. Работиш цял ден защото за този ден имаш надница.

Това е просто смешно. Не искам да взимам страна в спора, но да твърдиш, че е без значение ефекта от работата ти е много наивно. Удовлетворението и оценката за добре свършената работа е много важен стимул за всеки работник, без значение дали продава чушки на пазара или е сърдечен хирург. Можеш да се посъветваш с всеки що годе кадърен HR по въпроса, различен от руса, на 20 и спи с шефа.

Потребителски аватар
marti81
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF 1999

Мнениеот marti81 » Сря 21 окт 2009 11:04

За моя изненада сутринта ми се обади един полицай за да ме информира,че ми води случая и е нужно да отида до там за да напиша още някакви обяснения.В последствие се оказа,че се познаваме и от дума на дума разбрах,че вече знаят кой го е извършил.За съжаление въпросното лице е с психически отклонения и не подлежи на наказателна отговорност(или там както се казва),но това просто ме убеди,че си трябва да имаш познати където и да е за да бъдеш сигурен,че ще си свършиш работата.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 21 окт 2009 12:08

И в крайна сметка полицията май си е свършила работата, а ти не си чак толкова разочарован.
Поне разбрахме в темата кой е и кой не е.
Доверие се гради дълго време, а се губи за миг - както за хората, така и за институциите.
Ако няма други смислени коментари мисля да приключим дотук, освен ако няма някой, който да е загубил доверие или да го е възвърнал ...към полицията.
Дано доживеем такива времена, то пак от нас зависи.
Нарочно не заключвам темата, надявам се да сте достатъчно съвестни да дописвате само ако е нужно.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 21 окт 2009 15:53

Един съфорумник полицай се опита да ви обясни как стоят нещата,но никой даже не желае да го изслуша/в случая прочете/ неговото становище по въпроса.Ето това ни е проблема--като крайната фаза на пиянството сме-всеки си говори и никой никого не слуша.
Да не забравяме че след работа полицайте,каквито и били също са обикновени участници в движението.
От всички досега поствани теми в Оффтопик е ясно че полицаите,лекарите,политиците,служителите в автосервизите,сервитьори,продавачи,строители,несофиянци,провинциалистите,учителите,чиновниците и кой ли още не в нашата държава са боклуци и не стават за нищо,а другите са ОК.Е то останаха ли други,питам аз?????

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 21 окт 2009 15:58

никои не е казал че са боклуци и утрепки
напротив има много читави кадри сред тях
Но има и такива на който не им се работи
а трябва , не е нормално да ти разбиват колата посред бял ден
не е нормално полицията нищо да не прави в случая
но разни хора разни виждания...

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 21 окт 2009 16:24

Всяко стадо си има мърша.
Хора сме ,не светци.
С ´´Мрън,мрън´´ работата няма да се оправи.Ако всеки поствал оплакваща тема тук беше сезирал съответните органи,вместо да си губи времето да драска в нета,което е и безполезно нещата все щяха да потръгнат.

Потребителски аватар
valio kita
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valio kita » Чет 22 окт 2009 21:35

marti81 написа:Сутринта намерих колата със счупен прозорец. :evil: :evil: :evil: След като се обадих на 166 и разговарях с дежурният на съптветното районно,негова милост ме уведоми,че щом няма липси от колата е по-добре да отида аз до районното.Отидох и там една симпатична девойка м даде два листа които попълних и ми обясни,че няма смисъл да оглеждат колата,защото апашите ни вече били толкова отракани,че нямало да намерят нищо.Получих едно листче с телефонен номер на него и девойката ми каза ако искам утре да се обадя за да ме информират кой се е заел с "разследването" ако може изобщо да се нарече така това което правят.При въпроса:"Защо не огледате жабката,намерих я отвоена а дръжката и е отдолу в момента и не я е валяло дъжда?",тя просто се усмихна и пак ми повтори колко изпечени са крадците в нашата мила държава.
За съжаление се убедих,че по дрехите посрещат както се казва в една поговорка,защото ако не бях обут с дънки и най-обикновенно якенце и не карах кола на 20 години,см сигурен,че отношението щеше да е по-различно. :079: :079: :079:
На къде отива тази държава

Колега пак са те отразили по някакъв начин,в моя случай просто ми казаха че не могат да сложат по един полицай до всеки един автомобил в тази държава и аз изгубих всякакво желание да им плача на рамото.Почти сем убеден че по такива дребни престъпления не се действа сериозно,колата ми е застрахована и отидох там,но идеята ми беше друга...да сигнализирам че се случват често такива вандалщини в този район и почеркът е един и същ.На моя автомобил 2 пъти ми чупят задно ляво стъкло и на жена ми веднъж предно дясно,и винаги седалките са свалени,жабката отворена,задната ми седалка и тя е вдигната леко(явно се бърка в багажника) и нищо не се краде(единият път имах пълен багажник с инструменти)

Потребителски аватар
marti81
Автомобил: Golf IV
Двигател: AHF 1999

Мнениеот marti81 » Пет 23 окт 2009 6:33

Е отразиха ме,защото въпросния служител е бил подчинен на баща ми едно време,и до толкова,че да ми каже,че не могат да направят нищо.Но и ти си прав колега пак е нещо.Както и да е.Дали ще направят нещо или не,колицата си ми е направена и ми е през .........!

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 23 окт 2009 7:35

santo_trafficante написа:
sploty написа::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: само можеш да се радваш
че така е станало
колега в огромна грешка си Бъди сигурен

не съм колега mhihi
защото си пия кафето с който трябва и знам каквото ми трябва mhihi

Рано или късно всеки пие по едно гориво при Санто :063:

Последна промяна от vasstop на Пет 23 окт 2009 10:37, променено общо 1 път.
Причина: Спам. Предупреждение 1

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 23 окт 2009 9:30

R@do написа:
santo_trafficante написа:
sploty написа::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: само можеш да се радваш
че така е станало
колега в огромна грешка си Бъди сигурен

не съм колега mhihi
защото си пия кафето с който трябва и знам каквото ми трябва mhihi

Рано или късно всеки пие по едно гориво при Санто :063:

:shock :shock :shock
незнаех,че Роската е почнал и с гориво да се занимава,отново mhihi

Последна промяна от vasstop на Пет 23 окт 2009 10:38, променено общо 1 път.
Причина: Спам. Колко пъти говорихме?!

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 23 окт 2009 9:44

Хм,тая тема е хубава и не толкова хубава mhihi !Вчера ,тъкмо се прибрах към 19ч и излязох на терасата да погледам,и изведнъж се чу удар-мястото е много усойно и тъпо регулирано и поне 1 катастрофа(с материални щети предимно)седмично се случва!Та,зегледах се аз,хората наизлязоха ,събра се публика и някои се обади на полицията.Колите им бяха разположени така че всеки минаващ през кръстовището трябваше да прави маневра,да отнеме предимство на друг,да се псуват,да си святкат ...абе знаете какво става.Та,минаха 30 минути най малко ни полиция,ни линейка ни дявол,дойде някакав бабаит(явно приятел на единия)спря си колата на пешеходната пътека,абе стана какафония.Грабнах аз телефона ,обаждам се,човека каза знаел и бил пратил патрул(Районното Управление е на 3 мин. с колело mhihi ),аз му викам да ги спеши малко че и други катастрофи ще станат ,а той почна да се смее и да ми благодарял за съдействието.Слава Богу че нямаше ранени или някой по тежко пострадал,и така след 40 мин.се появиха господата в униформи.Чудех се толкова ли са заети или просто бавно действат?

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 23 окт 2009 12:31

Един колега толкова самоотвержено защитаваше полицаите, че видите ли вземат по 500 лева горките. А знаете ли, че половината народ на нашата държава работи за толкова пари? И видите ли децата му нямали маратонки и ходили със скъсани такива. Аз никога не съм давал на полицаи и мисля и да не го правя занапред. А как от тия дето вземате успяват да живеят с 300-400 лева а? Всичко е до манталитета ни и навика, който имаме изграден от безхаберието на държавата. А висшите чиновници дето вземат по 300 000 еуро подкуп, прокурорите с коли колкото 20 годишната ми заплата и на техните деца ли са скъсани маратонките? Държавата тотално е абдикирала от грижата за нас и иска само данъци да плащаме да има за икономическите кръгове и приятелските фирми. Това е - когато имаме нужда от държавата тя ни се подиграва в лицето, но стриктно следи, гони като империалист и праща в затвора всичко живо дето не плаща данъците си. На такава държава сме поданици. Държава мащеха!!!

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Пет 23 окт 2009 12:39

embi4a написа:Един колега толкова самоотвержено защитаваше полицаите, че видите ли вземат по 500 лева горките. А знаете ли, че половината народ на нашата държава работи за толкова пари? И видите ли децата му нямали маратонки и ходили със скъсани такива. Аз никога не съм давал на полицаи и мисля и да не го правя занапред. А как от тия дето вземате успяват да живеят с 300-400 лева а? Всичко е до манталитета ни и навика, който имаме изграден от безхаберието на държавата. А висшите чиновници дето вземат по 300 000 еуро подкуп, прокурорите с коли колкото 20 годишната ми заплата и на техните деца ли са скъсани маратонките? Държавата тотално е абдикирала от грижата за нас и иска само данъци да плащаме да има за икономическите кръгове и приятелските фирми. Това е - когато имаме нужда от държавата тя ни се подиграва в лицето, но стриктно следи, гони като империалист и праща в затвора всичко живо дето не плаща данъците си. На такава държава сме поданици. Държава мащеха!!!

Тука става въпрос за мен явно, защото аз ги защитавах. Както ти каза държавата е абдикирала от грижата за нас, затова всеки се спасява както може. Иначе идеята за линч на всички които взимат подкупи е страхотна. Ще започнем с полицаи, пожарникари, лекари, учители, цялата държавна администрация

Върни се в “ОФФ-Топик - други”