Passat B5 1.9 TDI AFN 110 - Подгревни свещи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
DJIGATA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Passat B5 1.9 TDI AFN 110 - Подгревни свещи

Мнениеот DJIGATA » Вто 20 окт 2009 19:36

Здравейте колеги, дано темата ми не се дублира, но търсих и т.н.
Проблема ми е следния:колата е пасат б5 1.9тди 110к.с./AFN/, по време на застудяването около +2/+3градуса целзий, при студен старт колата запали малко по трудно(около 3-4сек.продължително въртене) Остана ми малко време и първата ми работа бе да сваля свещите.Пробвах ги директно на акумулатора, но нито една от 4-те не зпочна да подгрява :shock Преди това разбира се пробвах дали ходи ток до тях-ток не ходеше, но го отдавам на това, че температурата беше около +11 градуса а и двигатела не бе напълно студен :!: Мисълта ми е такава,че ще купя нови свещи но ме е страх като ги сменя да не изгорят пак заради релето за подгряване-как да разбера дали рботи, като сега температурата е по висока,ако знаете също така кое е то и къде се намира/разбрах, че е "К22" но не намерих такова.Благодаря ви за помоща предварително.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: подгряващи свещи пасат б5

Мнениеот fox_vt » Вто 20 окт 2009 21:35

незнам къде е при АФН по принцип е някъде при бушоните,щом си измерил че не идва ток до тях значи релето не е залепнало само тогава може да ти изгори свещите.Така че сменяй смело и при първо застудяване под +9 измери дали идва ток-даже може да ги пробваш веднага ако просто откачиш датчика за темп. на антифриза тогава ще подгряват 30-40 сек достатъчно за да измериш успех.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 21 окт 2009 14:01

Значи може да цъка релето, ама да нямаш пак ток до свещите от бушона ако е изгорял. Иначе както казва колегата откачи си темп. датчик и почвай с пробите.

Потребителски аватар
DJIGATA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DJIGATA » Сря 21 окт 2009 17:08

Благодаря за мненията колеги :beer
Бушоните ги гледах и всички бяха здрави.Незнам кой точно е за подгряването, не успях да го открия.А относно свещите, те са "BOSCH" и в "ауто1" ми ги предлагат за 26лв. пърчето :hmmmm Ако някой от вас има идея за нещо по добро като цена нека сподели.Още веднъж благодарности :да:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 21 окт 2009 18:23

Колега аз миналата година взех шампион от евро 07 и засега съм доволен,двойна намотка са и в момента са 17,70 лв. прачето.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Сря 21 окт 2009 18:38

Колега относно подгряването не се притеснявай, че може да изгорят новите свещи.Това може да стане ако релето не спира да подава ток към тях и те греят постоянно, а при тебе пишеш,че няма ток, което може да е от високата температура.Значи тока се подава за много кратко време докато ти свети индикацията за подгрева на таблото, и след това спира от релето.Не знам как си мерил, но в топло време това подаване на ток може да е 1-2 секунди и затова да не си видял,че идва ток да свещите.По-добре е един да завърти на контакт, а друг да мери идва ли 12 волта до свеща докато свети подгрева.Иначе по спомен бушоните за подгрева бяха в кутията на компютъра те са големи ще ги видиш.Но в повечето случаи се прецакват свещите,затова виж първо те дали са читави и после пипай другаде.Ако нещо те интересува друго или не съм го обяснил добре пиши на ЛС ,ако може с нещо да се помогне.

Потребителски аватар
DJIGATA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DJIGATA » Сря 21 окт 2009 21:41

Благодаря за съвета колега :!:
Смятам да пробвам дали изключва релето като се застуди малко или като изключа датчика на антифриза както са ме посъветвали по горе.И тогава ги сменям :wink:
:beer

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 21 окт 2009 21:46

валче намини другия път ако не си ги оправил ще помогна каквото трябва :beer

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 22 окт 2009 17:42

като изключиш датчика за антифриза няма значения каква е околната температура така че действай при първа възможност щото като застудее кофти се бачка по колата ако немаш гараж :wink: .

Потребителски аватар
DJIGATA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DJIGATA » Чет 22 окт 2009 18:20

Мерси Васьо, но няма нищо толкова сложно, меря го и ги сменям :wink:
А гараж имам, но си прав "fox_vt" трябва да действам по скоро, ама пуста му и работа...
:beer

Потребителски аватар
DJIGATA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DJIGATA » Вто 01 дек 2009 22:31

Извинявам се за закъснелия коментар, но по добре късно.....И четерите свещи бяха изгорели, смених ги и няма проблем :да:

simonvt1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simonvt1 » Пон 14 дек 2009 21:29

Здравейте и аз от скоро съм с Пасат 1.9 тди п.д. 116 к.с. AJM мотор. Имах същия, но бензинов 1.8 ADR. И двата са В 5. С дизеловия нямам проблем с паленето сутрин на студено, пали лесно, но от както стана температурата около 0 градуса, сутрин при първоначалното запалване излиза много пушек през ауспуха (синкав)за около 5-10 сек.и спира после даже излиза пара, направо се притеснявам. Възможно ли е ако НЕ работят подгряващите свещи? След това през целия ден няма никакво припушване дори и при зверско форсиране и колкото и пъти да го паля дори и да истине, просто това е след дълъг престой.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 15 дек 2009 5:53

Възможно е провери си свещите и ако трябва ги смени всичките, защото изгарят горе-долу по едно и също време.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 15 дек 2009 13:57

Изгарят по едно и също време ако си ги сменял и 4те едновременно,ако ги сменяш една по една може да горят по доооста различен начин.В някои случаи новите дават фира преди старите ако не са сменени всички заедно.

Потребителски аватар
DJIGATA
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DJIGATA » Сря 16 дек 2009 9:45

mili 75 написа:Възможно е провери си свещите и ако трябва ги смени всичките, защото изгарят горе-долу по едно и също време.

Здравей колега, моя съвет е да си провериш свещите, ако са изгорели ги сменяй всичките и за пушека не се притеснявай щом е не пуши и като стопли :beer
ОП ЦИТИРАХ ДР. ПОСТ ИЗВИНЕТЕ, исках да отговоря на колегата (simonvt1) :mrgreen:

Върни се в “Дизелови агрегати”