Гръцка нафта?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Гръцка нафта?

Мнениеот emo-gar » Пон 19 окт 2009 21:39

Напатих се преди време от една туба....Сега имам подръка една 10-литрова с нещо тъмно-червено..да е вино-не е(гадно е на вкус :Mr Green Fun ).Та с него си позамивам едно-друго при ремонт.ВЕЧЕ НИКОГА от непроверен източник,зареждам на OMV и не съм имал проблем оттам досега.Иначе ако сте сигурни,че идва от манджата на дизеловите локомотиви-да,добра и особено качествена е.Причината е скъпия ремонт на въпросния дизелов двигател,оттам особена доставка....и съответен черен пазар

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Вто 20 окт 2009 7:15

Аз зареждам само от Ромпетрол(внасят го от Румъния) и нямам никакви грижи,но като сменя горивния филтър - може би ще си покаже;а за Еко-бензиностанциите и аз съм чувал,че карат с гръцко гориво...Един път се изкуших с нафта в туба - 1 лв/литър;колата прекъсваше и се тресеше
при студен двигател както бензинова,шумът от двигателя беше друг...двигателят ми е AFB и доколкото знам не е много придирчив,но вече не рискувам.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 21 окт 2009 22:11

Тико написа:Аз зареждам само от Ромпетрол(внасят го от Румъния) и нямам никакви грижи,но като сменя горивния филтър - може би ще си покаже;а за Еко-бензиностанциите и аз съм чувал,че карат с гръцко гориво...Един път се изкуших с нафта в туба - 1 лв/литър;колата прекъсваше и се тресеше
при студен двигател както бензинова,шумът от двигателя беше друг...двигателят ми е AFB и доколкото знам не е много придирчив,но вече не рискувам.

Имам колега с AFB,егати "непридирчивия"...това докато нареди цилиндрите ..само дето не проговаря с хрипкав тембър,може и издухан да е но все пак за съвременен мотор -егати проблемите му дава.Изобщо не дрънкай тубите ако е в добро здраве,опазил те рогатия от проблеми

Потребителски аватар
Gerda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerda » Съб 24 окт 2009 10:24

И на мен ми казаха, че горивата на Еко идват от Гърция. Само газта им е от Кълвача газ.
Имам наблюдение, че Дизел+ и 100 октановият им бензин са добри, а цената е сносна, спрямо аналогичните горива на Шел.
Доколкото разбрах, бензиностанциите в Русе се зареждат от Румъния, спестява се транспорта. Специално румънският дизел, смесен с евтини боклуци, става голяма гадост. Случи ми се кола да загуби мощност и да качи рязко разхода.
Така, че по-добре не зареждайте в Русе, ако не искате неприятни изненади.

Върни се в “Дизелови агрегати”