Колеги,
сутрин, когато е студено (от 1 седмица някъде), при запалване усещам шум като от дрънчене на метал или нещо подобно.
След около минута-две работа дрънченето изчезва. Колата работи на празен ход (на място)
Шума се чува около входящите тръби за въздух, под дроселовата клапа (там е алтернатора - или поне така си мисля)
Колата е Пасат В5.
Мотора е 1.8Т АЕВ 1997 г.
Какво мислите по въпроса - така, на първо четене.
Метален шум при запалване на студен двигател
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Метален шум при запалване на студен двигател
Според мен ти стържат втулките на стартера. Трябва да се свали и да се смаже или подмяна с нови втулки.
Ако проблема е стартера, няма да се чува повече от минута, а моментно при запалване.puman написа:Според мен ти стържат втулките на стартера. Трябва да се свали и да се смаже или подмяна с нови втулки.
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите.
Всъщност установих, че проблема продължава дори и след запалването (но е доста по тихо)
Днес сутринта отворих казанчето за хидравлична течност (след като я бях покарал около 15-на километра) и ми се стори доста изпразнено. Същевременно не видях да имам течове отдолу. Миналата година рециклирах рейката в Студентски град.
Дали пак не съм тръгнал в тази посока
Ако е така, колко струва една нова рейка (рейка + труд)?
И какво хидравлично масло да слагам?
Всъщност установих, че проблема продължава дори и след запалването (но е доста по тихо)
Днес сутринта отворих казанчето за хидравлична течност (след като я бях покарал около 15-на километра) и ми се стори доста изпразнено. Същевременно не видях да имам течове отдолу. Миналата година рециклирах рейката в Студентски град.
Дали пак не съм тръгнал в тази посока

Ако е така, колко струва една нова рейка (рейка + труд)?
И какво хидравлично масло да слагам?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Я си погледни в краката дали не ти е течността, аз също там я рециклирах и леко не ми бяха дозатегнали капака на пиньона и един път пълен ляв - пълен десен и 1 литър течност или там колкото е с-мата в краката ми. Та може от това да е проблема. А и те не са ли ти дали година, година и половина гаранция. На мен тия дивотии ми се случиха 2 дни след рециклирането и им закарах колата и си я оправиха и сега всичко си е чук 
Късмет!

Късмет!
- masterdriver
- Автомобил:
- Двигател:
Колега dancing_niki,
колата я отремонтирах при тях Юли 2008, досега нямах проблеми.
Не ми звучи логично да се скапва отведнъж, защото нямах никакви проблеми допреди първия студ.
Днес съм налял хидравлична течност и ще я наблюдавам.
Знам какво е да губиш по 1 тубичка дневно
, но засега, не е такъв проблема.
Между другото можеш ли да ми разкажеш за пиньона - къде долу-горе се намира (снимка или схема)
колата я отремонтирах при тях Юли 2008, досега нямах проблеми.
Не ми звучи логично да се скапва отведнъж, защото нямах никакви проблеми допреди първия студ.
Днес съм налял хидравлична течност и ще я наблюдавам.
Знам какво е да губиш по 1 тубичка дневно

Между другото можеш ли да ми разкажеш за пиньона - къде долу-горе се намира (снимка или схема)
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Да ама на теб може да ти е текла рейката отвънка, а сега след рециклирането може да вкарва вътре.
На руския линк на десета снимка много добре се вижда връзката на пиньона с кормилната щанга, на мен точно оттам ми вкарваше течността вътре в купето.
viewtopic.php?f=6&t=152986&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=106514
На руския линк на десета снимка много добре се вижда връзката на пиньона с кормилната щанга, на мен точно оттам ми вкарваше течността вътре в купето.
viewtopic.php?f=6&t=152986&hilit=%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D0%B0
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=106514