Спешно за помощ за Двигател АЕЕ 1.6 75кс. голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ilian81
Автомобил:
Двигател:

Спешно за помощ за Двигател АЕЕ 1.6 75кс. голф 3

Мнениеот ilian81 » Пет 23 окт 2009 8:00

Приятели много голям проблем имам, направо съм отчаян ит колата си. Не могат да и открият проблема от каде гаснепри ПХ (празен ход)и като се натовари ел. системата. Пробвахме с работеща дросел клапа но не стана нищо адаптирахме я и пак гасне. Нямам климатик и никакви др. допълнителни ел консуматори та да е от това. Ходих на 3-ма маистора и така и не мойе да се установи това от каде е.Също така и по време на движение предръпва. има газов инджекион но и на бензин и на гас го прави.
ОТЧАЯН СЪМ МНОГО МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ И АКО ЗНАЕ НЯКОИ НЕКА ДА МИ ПОМОГНЕ!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Спешно за помощ за Двигател АЕЕ 1.6 75кс. голф 3

Мнениеот koby » Пет 23 окт 2009 8:05

ilian81 написа:Приятели много голям проблем имам, направо съм отчаян ит колата си. Не могат да и открият проблема от каде гаснепри ПХ (празен ход)и като се натовари ел. системата. Пробвахме с работеща дросел клапа но не стана нищо адаптирахме я и пак гасне. Нямам климатик и никакви др. допълнителни ел консуматори та да е от това. Ходих на 3-ма маистора и така и не мойе да се установи това от каде е.Също така и по време на движение предръпва. има газов инджекион но и на бензин и на гас го прави.
ОТЧАЯН СЪМ МНОГО МОЛЯ ЗА СПЕШНА ПОМОЩ И АКО ЗНАЕ НЯКОИ НЕКА ДА МИ ПОМОГНЕ!!!!!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :(

В такава ситуация в който и сервиз да идеш първото нещо което ще ти кажат е Свещи палец капачка

ilian81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian81 » Пет 23 окт 2009 8:32

koby написа:
ilian81 написа:Приятели много голям проблем имам, направо съм отчаян ит колата си. Не могат да и открият проблема от каде гаснепри ПХ (празен ход)и като се натовари ел. системата. Пробвахме с работеща дросел клапа но не стана нищо адаптирахме я и пак гасне. Нямам климатик и никакви др. допълнителни ел консуматори та да е от това. Ходих на 3-ма маистора и така и не мойе да се установи това от каде е.Също така и по време на движение предръпва. има газов инджекион но и на бензин и на гас го прави.

В такава ситуация в който и сервиз да идеш първото нещо което ще ти кажат е Свещи палец капачка

не е от там

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 23 окт 2009 11:05

Проблема ти е в дросела. Или този който сте пробвали не е читав или не сте го адаптирали правилно.

ilian81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian81 » Пет 23 окт 2009 11:51

напротив бе доба и работеща е и я адаптирахме с програма през борд компютъра.
вече две клапи пробваме и така и след това като влезнем в диагностиката за борд комютъра и не отчта че е от нея. а може ли да е от компа за инжекторите защото ми казаха за от там може да е проблема марка МАРЕЛИ.
НЕЗНАМ ВЕЧЕ НАПРАВО НЕ ЗНАМ В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ХОДЯ НА МАИСТОР КОИТО СЕ ЗАНИМАВА С ИНЖЕКЦИОНИ И ТАМ ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ МИ КАЖЕ.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пет 23 окт 2009 12:30

Не се занимаваи с такива майстори въобще, отиди в най-блиският официален сервиз на VW там ще ти вземат повече пари, но ти така и така ще ги дадеш като обиколиш 10 "майстори" ... може компютъра да се е скапал, а и този двигател е много капризен от към настройки иска си точният софтуер ...!!!

ilian81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian81 » Пет 23 окт 2009 12:35

ДАЛИ Е СИГОРНО ЧЕ ЩЕ МОГАТ ДА ОПРАВЯТ ТОЗИ КОМП И КАК ТОЧНО ЩЕ СТАНЕ.
С ДВЕ ДУМИ КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА САМО ТЕ ЛИ МОГАТ ДА МИ КАЖАТ И КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ.
НЕ ЗАНМ ТУК В ХАСКОВО ИМА УЖ СЕРВИС И АВТОСАЛОН НА ФОЛЦВАГЕН НО ДАЛИ ГИ БИВА НЕ ЗНАМ.
АБЕ АКО НЕ НАПРАВЯТ НИЩО НЯМА ПЪК ДА ИМ ПЛАТЯ ДЕ ДА ЗНАМ.

Последна промяна от Pichaga на Пет 23 окт 2009 13:16, променено общо 1 път.
Причина: главните букви!

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Пет 23 окт 2009 13:23

Адаптирали сте клапата през диагностичната букса, не през борд компютъра. Трябва да правиш разлика между комп на инжекционна (ECU) и борд комп (MFA), който колата ти няма. Това, че клапата не дава грешка в компа не значи че е наред. Компа няма оправяне, или бачка или не. Имам такъв комп от моята кола, който бачка идеално. Ако се окаже, че проблема е в него виж това:
viewtopic.php?f=45&t=163214
Ако имаш път към София ще ти дам да пробваш с моята клапа за да разбереш дали в нея е проблема.
С каква програма адаптирахте клапата и какви обороти на ПХ държи колата топла и студена. Проблема е само като е топла или го прави и студена. Да се проверят дали работят коректно:
Датчик за Т на охлаждащата течност;
Датчик за Т на входящия въздух;
Ламбда сонда.

ilian81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian81 » Пет 23 окт 2009 14:07

НЕ АДАПТИРАХМЕ Я ПРЕЗ БУКСАТА ЗА БОРД КОМПА ДО ПЕПЕЛНИКА А ЗА ПРОГРАМАТА С КОЯТО Е АДАПТИРАНА НЕ ЗНАМ КОЯ Е И ТОВА НЕ СТАВА ЛИ ТОЧНИ ТАКА. КАТО СЕ ИЗЧИСТЯТ ГРЕШКИТЕ И СЕ ДАДАТ БАЗОВИ НАСТРОИКИ НА БОРД КОМПА. А ЗА КАКОМНИЯТ ДАТЧИК ГО ПРОВЕРИХМЕ И СИ РАБОТИ БЕЗ ПРОБЛЕМИ. ТЕЗИ ДРОСЕЛ КЛАПИ ДОЛО ГОРЕ КАКВИ ПАРИ СТРУВАТ И ДАЛИ Е ДОБРЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ ВТОРА УПОТРЕБА. И ОТ КАДЕ АКО ЗНАЕ НЯКОИ НЕКА ПОМОГНЕ.
ПС. ОСНОВНО ПРОБЛЕМА Е ПРИ ЗАГРЯЛ ДВИГАТЕЛ ТОГАВА ГАСНЕ И НА ПОСЛЕДАК ВЗЕ ДА ПРЕДЪРПВА НА НИСКИТЕ УБОРОТИ КАТО Я КАРАШ НА ГОЛЯМА ПРЕДАВКА С НИСКА СКОРОСТ И НА БЕНЗИН И НА ГАЗ.
А ДА ТЕ ПИТАМ МОЯТ НОМЕР НА МАРЕЛИТО Е 61600.256.04 ТОЗИ ЛИ Е ВАЖЕН ИЛИ ДРУГИЯ ОТДОЛО КОИТО СИ ПИСАЛ?????

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Пет 23 окт 2009 14:33

Колега писах ти и в другата тема - оправи си правописа и словореда :beat_butt2 Стига с тези големи букви. Ясно, че си развълнуван, но не си нито първия нито последния с този проблем. Решение на този проблем има, дай по-спокойно :wink: В най-лошия случай ще олекнеш с 400 пари за нов дросел. Ако беше използвал търсачката вече щеше да си наясно къде ти е проблема, колко струва клапа нова и втора ръка (нова-400лв., втора ръка-150лв.). Аз лично съм продал две клапи втора ръка и никой не се е оплакал. Има много писано в секцията за Поло, просто търси и чети.
Буксата до пепелника е диагностичната букса на колата и е свързана с ECU-то, не с борд компа. Ти нямаш борд комп. Не ме карай да ти обяснявам какво е борд комп. Какъв вакумен датчик сте проверили :?: Клапата се адаптира с КТС тестер и програма Бош ЕсиТроник. Важен е другия номер като е възможно да има разлика в последната буква. Обърни внимание на нещата които ти казах да се проверят. Каква марка е ГИ и тук ли е монтиран?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”