Музика за Passat B5 Седан.. Каса или на Кората???
- passat_b5
- Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Музика за Passat B5 Седан.. Каса или на Кората???
Колеги искам нещто да попитам !! Имам Passat B5 Седан , и си купих един Magnat Xpress.. 10 ka един приятел има саштия говорител с каса в голф 3 и като ми я пусна и ми хареса как свири за 10 ка ми хареса и аз си купих саштия говорил сас саштата каса дори и саштия ъсилвател и го сложих в багажника но нешто неми харесва кои знаи как свири, и затова се чудя какво да правя! с?? В голфа свири доста по добре от колкото в пасата, и се допитвам до вас дами дадете савет на какво се далжи това нешто, по добре ли е да си изрежа кората отзат и да я сложа на кората колоната или не ??? дали щте свири по добре ??? 10x предварително.. Даите предложения.. По добре ли ште е на кората от колкото в касата??????? 10x Kолеги
Re: Музика за Passat B5 Седан.. Каса или на Кората???
Според мен няма да е по-добре.А разликата идва от това,че колите са различни.Просто тройката е в пъти по-добра кола за музика.
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
някъде в интернет гледах(мисля, че беше в тунинг форума) каса е сложена в багажника и там където е подлакатника е изрезано и тонколоната се вижда , следователно и звука се чува по - добре , а в багажника беше направена кутия, която беше слята с купето (т.е. не е подвижна)
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
malolitrajkata написа:някъде в интернет гледах(мисля, че беше в тунинг форума) каса е сложена в багажника и там където е подлакатника е изрезано и тонколоната се вижда , следователно и звука се чува по - добре , а в багажника беше направена кутия, която беше слята с купето (т.е. не е подвижна)
Това е можеби е единствения начин "събуфер в багажника" и "кола седан" да се срещна в едно изречение

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
С 10" в седан е много трудно да постигнеш нещо...
Или сменяш говоритела и усилватела с по-мощни или взимаш хубави елипси и ги вързваш на усилватела...
преди няколко дни слагах хубави елипси в Пасат Б5 и свирнаха много добре...
Или сменяш говоритела и усилватела с по-мощни или взимаш хубави елипси и ги вързваш на усилватела...
преди няколко дни слагах хубави елипси в Пасат Б5 и свирнаха много добре...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Присъединявам се към мнението, че с този говорител трудно ще постигнеш нещо значимо.
Една забележка, опитай да пишеш малко по-грамотно, ако обичаш. На клавиатурата имаш и Ъ, и Щ, и Й.
Изпуснатите, надявам се в бързината, препинателни знаци и спейсове изобщо не ги споменавам.
Проявявай малко повече уважение! Към себе си и към тези, които евентуално ще те четат.
Една забележка, опитай да пишеш малко по-грамотно, ако обичаш. На клавиатурата имаш и Ъ, и Щ, и Й.
Изпуснатите, надявам се в бързината, препинателни знаци и спейсове изобщо не ги споменавам.
Проявявай малко повече уважение! Към себе си и към тези, които евентуално ще те четат.
- durex_a
- Автомобил:
- Двигател:
а някой може ли да ми каже колко литра да му отпусна на този говорител ?
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
durex_a написа:а някой може ли да ми каже колко литра да му отпусна на този говорител ?
Кой е тоя говорител?
Ти се включваш в темата от нищото, няма как да знаем какво имаш и какво целиш

- durex_a
- Автомобил:
- Двигател:
rollin написа:durex_a написа:а някой може ли да ми каже колко литра да му отпусна на този говорител ?
Кой е тоя говорител?
ами колега нали говорите за magnat express 10`` ? за него защото на кашончето му пише 77L което ми се струва доста обем за този говорител
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
Привет значи първата причина поради която мисля че няма да свирне е че твоята кола е седан а голфа е хечбег при седана повечето от свукът си остава в купето.Всеки ..айде почти всеки маняк на музика кара голф 3 защотоо го дават че в него се вади най добър звук просто каквото и да правиш забрави да изкараш звук като неговия нека някой ме поправи ако греша
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
durex_a написа:rollin написа:durex_a написа:а някой може ли да ми каже колко литра да му отпусна на този говорител ?
Кой е тоя говорител?
ами колега нали говорите за magnat express 10`` ? за него защото на кашончето му пише 77L което ми се струва доста обем за този говорител
не повече от 35литра отворен обем и около 28-30литра затворен....
Според мене ще ти хареса повече в отворения

- durex_a
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колега утре ще го пробвам в отворен а после евентуално и в затворен въпреки че според това което съм чел и чул знам че когато обемът е затоврен басът е по мек а аз точно това търся неискам голяма дъндания искам мек плътен и качествен бас 

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
durex_a написа:благодаря колега утре ще го пробвам в отворен а после евентуално и в затворен въпреки че според това което съм чел и чул знам че когато обемът е затоврен басът е по мек а аз точно това търся неискам голяма дъндания искам мек плътен и качествен бас
При затворения обем по скоро баса е в по голям честотен диапазон, без ясно изразени пикове на определени честоти...
Масово колите дето се правят са в отворен обем със засилени определени честоти, при които силата е доста по-голяма от затворения обем... ако не правиш SQ или не търсиш по компактна кутия то по добре си прави отворен обем с настройка около 50 херца

- durex_a
- Автомобил:
- Двигател:
определено ми е минал мерака вече да ми скачат номерата огледалата и т.н. затова ще го тествам на 30л. затворен обем тези дни да видя как ще е и ако евентуално неми хареса ще го до оформя 
п.с. понеже това проекта който замислям е малко по така ще ми по отнеме малко време надявам се до 1-2 седмици да мога да се похваля

п.с. понеже това проекта който замислям е малко по така ще ми по отнеме малко време надявам се до 1-2 седмици да мога да се похваля

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
durex_a написа:определено ми е минал мерака вече да ми скачат номерата огледалата и т.н. затова ще го тествам на 30л. затворен обем тези дни да видя как ще е и ако евентуално неми хареса ще го до оформя
Хубавите неща стават бавно.... когато правих моята кола за състезанието(ЕММА 2009), трима човека дето определено си знаят работата работихме и я направихме за 3дни от сутрин до почи пак сутрин

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”