Здравейте, искам да добавя втори комплект колони.
Проблема е следния:
На ЦД-то има два куплунга с по 8 дупки, единия за говорители, другия за тоци.
Проблема е че на този за говорителите не са свързания 1,2,7 и 8, т.е. няма кабели за задните говорители. Дори поглеждайки срещу него освен кабелите на тези дупки липсват и металните пластинки вътре ... надявам се ме разбирате.
Дайте съвет:
Могат ли да се надянат кабелите по някакъв начин ?
Или трябва да купя нов куплунг с 8 стърчащи кабела и да преправям, т.е. да резна кабелите и да ги свързвам към кабелчетата на новия куплунг ?
Или при жичкаджия ... ?

Липсващи пинчета на куплунг - решено
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Липсващи пинчета на куплунг - решено
Последна промяна от passenger на Вто 27 окт 2009 13:46, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Re: Липсващи пинчета на куплунг
passenger написа:Здравейте, искам да добавя втори комплект колони.
Проблема е следния:
На ЦД-то има два куплунга с по 8 дупки, единия за говорители, другия за тоци.
Проблема е че на този за говорителите не са свързания 1,2,7 и 8, т.е. няма кабели за задните говорители. Дори поглеждайки срещу него освен кабелите на тези дупки липсват и металните пластинки вътре ... надявам се ме разбирате.
Дайте съвет:
Могат ли да се надянат кабелите по някакъв начин ?
Или трябва да купя нов куплунг с 8 стърчащи кабела и да преправям, т.е. да резна кабелите и да ги свързвам към кабелчетата на новия куплунг ?
Или при жичкаджия ... ?
А плеъра какъв е?
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
LG модела не помня, но не е нищо особено.
-
passenger написа:LG модела не помня, но не е нищо особено.
Стар или нов модел? Ако може една снимка отзад.
Както казваш не е с евробукса?
и също така да знаеш усилвателя му дали е двуканален или е 4канален?
- NIKeSh0
- Автомобил:
- Двигател:
отиваш в най близкия магазин за авто части в повечето има взимаш си един евро купонг сваляш пиновете от него .. в понеделник мога да сложя снимка като съм на работа как се свалят . Добавяш на твоя купонг връзваш си колоните и си готов !!
Като гледаш купонга отпреде щипката да сочи на дясно отгоре са ти + отдол са ти - най-дясните пинове са за заден дясен говорител. следващите са ти за предна дясна , след това е предна лява и задна лява . така са говорителите (от дясно на ляво на купонга като ги гледате)
Като гледаш купонга отпреде щипката да сочи на дясно отгоре са ти + отдол са ти - най-дясните пинове са за заден дясен говорител. следващите са ти за предна дясна , след това е предна лява и задна лява . така са говорителите (от дясно на ляво на купонга като ги гледате)

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това е радиото (снимката не е от мен но тази намерих):
На горния куплунг и на двата реда липсват по едно и от ляво и от дясно, т.е. общо 4.

На горния куплунг и на двата реда липсват по едно и от ляво и от дясно, т.е. общо 4.

-
passenger написа:Ето това е радиото (снимката не е от мен но тази намерих):
Значи ти липсват пиновете за задната линия.
Предполагам е така понеже преди това колата ти е била с кастофон, който е имал само предни(като алфа и бета) и при смяната му с това сиди не е сменяна евробуксата.
Можеш да си вземеш нова евробукса, да я навържеш и от нея да си пуснеш и за задни.
Ето как се връзва евробукса: download/file.php?id=5135
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Това ... да "Навържа" означава ли да отрежа всички кабели от сегашния куплунг и да ги свързвам към кабелчетата на новия като добавя и кабелите за задните говорители ?
Честно казано ще се получи така че отзад всеки кабел ще бъде рязан и после снаждан с друг посредством изолирбанд ...
Да, преди бях със заводското радио, пишеше на него VW и Blaupunkt ... в последствие го смених.
Странното е че вчера разкостих всичко отзад в багажника и под стъклата отзад (Б3 комби) намерих 2 прекрасни колони JBL по 50 вата 4х6 без прашинка по тях ... до тях имаше опънати кабели, само че тези кабели ги няма на куплунга на касетофона и никога не съм ги чувал да свирят.
Днес ще търся докъде все пак стигат кабелите който са на колоните и ако не стигат изобщо до таблото да ги помдменя или удължа, за да мога да ги закаам към стар или нов куплунг.
Честно казано ще се получи така че отзад всеки кабел ще бъде рязан и после снаждан с друг посредством изолирбанд ...
Да, преди бях със заводското радио, пишеше на него VW и Blaupunkt ... в последствие го смених.
Странното е че вчера разкостих всичко отзад в багажника и под стъклата отзад (Б3 комби) намерих 2 прекрасни колони JBL по 50 вата 4х6 без прашинка по тях ... до тях имаше опънати кабели, само че тези кабели ги няма на куплунга на касетофона и никога не съм ги чувал да свирят.
Днес ще търся докъде все пак стигат кабелите който са на колоните и ако не стигат изобщо до таблото да ги помдменя или удължа, за да мога да ги закаам към стар или нов куплунг.
-
passenger написа:Това ... да "Навържа" означава ли да отрежа всички кабели от сегашния куплунг и да ги свързвам към кабелчетата на новия като добавя и кабелите за задните говорители ?
Другия варянт е да си извадиш пинчетата от друга евробукса и да си ги сложиш на твоята.
- NIKeSh0
- Автомобил:
- Двигател:
ами трябват ти 4 пинчета за задната линия зелени и лилави .. просто трябва да си пуснеш инсталация ако няма до задните говорители ако има само запояваш пинчетата и си готов.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за съветите.
Реших проблема. От друг куплунг посредством сгънат на 2 кламер (за да се ползват и двата му края) извадих кабелчетата, които ми трябваха заедно с пинчета и си ги сложих на куплунга който е в колата.
Реших проблема. От друг куплунг посредством сгънат на 2 кламер (за да се ползват и двата му края) извадих кабелчетата, които ми трябваха заедно с пинчета и си ги сложих на куплунга който е в колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Липсващи пинчета на куплунг - решено
Обясни моляте как извади кабелчетата , че аз днеска голям зор видях и не успях да ги изкарам.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Липсващи пинчета на куплунг - решено
И двата края на кламера се пъхат в дупката от обратната страна на тази от която излиза кабелчето. Мился че притискаха един към друг двата края за могат да се освободят едни застопоряващи малки джаджи.
Не е пред мен сега ... в понеделник ще пробвам снимка да постна.
Ако си прежали куплунга от който ги махаш направо го срежи леко с ножовка или пила.
Не е пред мен сега ... в понеделник ще пробвам снимка да постна.
Ако си прежали куплунга от който ги махаш направо го срежи леко с ножовка или пила.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”