Гуми по НЕТ-а

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Гуми по НЕТ-а

Мнениеот ChimeyJimmey » Пет 13 мар 2009 21:55

Защо?
E-mail комуникацията би била достатъчно достоверна в случая. :wink:
Аз така бих направил и като получа съобщението с информацията и ми хареса, бих се доверил. :да:

Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Мнениеот Dan4o » Съб 14 мар 2009 16:26

Аз също поръчах от barzgumve в края на февруари - дойдоха точно за 1 седмица, Uniroyal RainSport 2, DOT 0109. БГ вносителите нямаха моя размер, а и цената е добра. Доволен съм!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 14 мар 2009 17:09

Поръчах си тези гуми
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/produ ... ts_id/4475
от автогуми, дойдоха за една седмица и са дот 0109, без забележки ;)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 07 май 2009 21:28

Oтличен 6+ за AVTOGUMI.BG! :bowdown
Поръчах си 4 броя Goodyear F1 asymmetric 225/45 YR17 94Y XL на 28 април 2009 г. и днес ми бяха доставени. Произведени са в Германия, DOT 1309, както се бяхме договорили предварително.
Препоръчвам магазина на всички! :да:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 07 май 2009 21:42

Номера е не само да си купиш нови гуми, а и непременно да са от интернет купени за да си по-доволен от себе си.

Потребителски аватар
Gerda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerda » Съб 24 окт 2009 9:48

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 0d2fd668ee

Тук е описано по-подробно как се доставят гумите от Германия.

Преди 2 седмици аз получих 4 18" зимни гуми. Платих сумата в ПроКредит Банк и поръчката ми тръгна.Доставката до дома бе след 7 дни, но имаше и събота и неделя. Пратката може да се проследи по Интернет.
Гумите са супер пресни - моите бяха произведени преди 2 месеца.
Като цяло, съм много доволен от обслужването. В бъдеще пак ще ползвам услугите на barzgumve.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 24 окт 2009 15:44

Погледнах го това barzgumve - не знам дали не съм объркал нещо (струва ми се че не съм) и мога да кажа на всички, които се хвалят по-горе че са тотално заблудени. Какво е това 175/65R14 Sava за 108лв. след като се намират за 75, Kleber за 117лв. след като тук са по 95-100 и да не изброявам всички останали. Взех да се чудя дали цените не са за комплект от 2 броя или да включват и джанта - в противен случай всичко е с 25-30лв над крайните цени в магазините. Чакането от 1 седмица и допълнителните разходи за монтаж са екстри.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 24 окт 2009 18:35

Чудесно! Радвам се за теб!
А сега кажи тези означения:

Изображение

Изображение

Изображение

говорят ли ти нещо и правиш ли разлика между различните стойности на различни гуми, па дори и от една марка и модел?

Ако не - чети тук. Даже и с автоматичен преводач...

:beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 24 окт 2009 18:52

ChimeyJimmey написа:говорят ли ти нещо и правиш ли разлика между различните стойности на различни гуми, па дори и от една марка и модел?

Имам известна представа кое какво е. Нестандартните и редки размери да кажем че имат някакъв смисъл да се купят от другия край на света след като ги няма наоколо. Пробвай все пак да ми обясниш цените на споменатите Sava и Kleber за 175/65R14 на какво се дължат - може би имат скоростен индекс за над 300км/ч или издържат 20 тона и затова са по-ценни от масовите? Защото по спомен като гледам и двата им индекса са от масовите.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 24 окт 2009 18:58

Нямам представа какво си гледал.
Затова исках да се уверя, че са ти известни тези конвенции, непознаването на които може да е първата причина за "драстичната" разлика в цената.
Аз съм гледал винаги друг (различен от цитираните от теб) размер, марка и модел гуми, за които никой гумаджия "очи-в-очи" не успя да ми даде по-добри цени от тези във въпросните два сайта.
Подчертавам, че аз връзки за гуми нямам, респективно - отстъпки не ползвам.
Вероятно някой по-голям тарикат може да си намери директно конкретни гуми на по-добра цена от тази в сайтовете.
Но това, както на всички е ясно, си е индивидуално.
Но, като краен (и не-тарикат) потребител, ако сложиш в една колонка за съпоставяне цените за добре известните "по-реномирани" марки и размери гуми от тези сайтове, и тези от "motoexpert", "Диана", "Руди96", "Камор" и т.н. - мисля, че ясно си личи накъде клонят везните. :D

Както и да е, по-скоро тук се обсъждаше коректността на екипите от сайтовете при поръчка на гуми. А кой го уреждала (или не) цената - вече е второстепенен въпрос (защото това е първото нещо, което всеки веднага си е преценил от пръв поглед). :041:

:beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 24 окт 2009 19:42

Гуми Dunlop, Sava, Wanli и Sunny вече могат да се поръчват директно от сайта на официалния вносител Камор Тайърс: http://kamortires.com/

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 25 окт 2009 12:49

ChimeyJimmey написа:Подчертавам, че аз връзки за гуми нямам, респективно - отстъпки не ползвам.
Вероятно някой по-голям тарикат може да си намери директно конкретни гуми на по-добра цена от тази в сайтовете.

Сравненията по цени, които дадох са за оферти които открих последните дни в магазините в района без да ползвам връзки, отстъпки и т.н. Ако извадя и връзки тогава ще станат още по-крайни нещата.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Нед 25 окт 2009 13:00

Добре, дай ми оферта с по-ниска цена от 225 лв. за гума Goodyear F1 asymmetric 225/45 YR17 94Y XL, моля.
Също и за Goodyear UltraGrip 7+ 205/60/15 91T, по-ниска от 175 лв. за гума, моля.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 25 окт 2009 19:25

Говоря ти за barzgumve ако не си забелязал. Хайде погледни цената от 203 лв за UltraGrip 7 и я сравни със споменатите 175лв. Като умножиш по 4 излиза разлика от 112лв. Ако тръгна да ги търся по магазините във ВТ почти сигурно ще ги намеря и тук по около 175 - въпросът е защо да ми идват по интернет, с допълнителен монтаж и ако се стигне до рекламация тогава не знам.

Потребителски аватар
Gerda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gerda » Нед 25 окт 2009 19:43

Трябва да ви кажа, че гумите от barzgumve идват от Германия.
Моите Yokohama са 100% Made in Japan. Виждал съм турски ментета, така че правя разлика.
Колкото до посочения размер Goodyear Ultragrip 7+ вероятно разликата в цената е свързана отново с качество и произход.
Известно е какви ментета гуми с ниско качество се продават у нас.
Колегата ChimeyJimmey е прав като говори за качество и коректност на услугата на германския Интернет търговец на гуми, а колкото до цена - всеки да си прецени сам.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”