Здравейте,
Проблема е с Пасат'99 СЕ Ауто 1.8 бензин след смяна на акумулатор.Колата работеше перфектно,когато акумулатора издаде багажа и се наложи смяна.След поставянето на новия обаче,колата пали само ако и се подава газ и не поддържа ниски обороти,при махане на крака от газта гасне.Освен това изгуби мощност и при каране сменя до трета скорост и набира до около 70-80км/ч след което колкото и да се подава газ няма мощност.
Колата работеше перфектно до предния ден и единственото ,което е правено е смяна на акумулатора с нов.
Моля помогнете със съвет какъв може да е проблема.
Благодаря ви.
Проблем след смяна на акумулатор,Пасат Б5 - Решено
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем след смяна на акумулатор,Пасат Б5 - Решено
Последна промяна от vanila_sky на Пон 26 окт 2009 18:44, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след смяна на акумулатор,Пасат Б5
Ами то остава диагностика, но за всеки случай защо не пробваш я покараш още малко, колкото е възможно естествено.
Казват, че има и някакво самообучаване на дросел, компютър и т.н. за намиране на правилните настройки.
Аз бих пробвал и с ново разкачане на акумулатор, само не на запалена кола.
Успех!
Казват, че има и някакво самообучаване на дросел, компютър и т.н. за намиране на правилните настройки.
Аз бих пробвал и с ново разкачане на акумулатор, само не на запалена кола.
Успех!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Ти беше ли там като сменяха акомулатора? Да не са го закачили на обратно и да са потрошили де що има електроника...?
-
- Автомобил:
- Двигател:
brum написа:Ти беше ли там като сменяха акомулатора? Да не са го закачили на обратно и да са потрошили де що има електроника...?
Бях там при смяната,не е закачан на обратно,всичко беше направено както трябва по смяната на акумулатора,просто двигателя след смяната не държи ниски обороти и няма мощност....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново,
Днес закачиха колата на Bosch компютър за диагностика и отчете "грешка на дроселов клапан"...След изчистване на грешката обаче проблема остана,посъветваха ме да я покарам известно време за да видим как ще реагира,но след около 100 км промяна никаква...Някакви идеи,колеги??
Днес закачиха колата на Bosch компютър за диагностика и отчете "грешка на дроселов клапан"...След изчистване на грешката обаче проблема остана,посъветваха ме да я покарам известно време за да видим как ще реагира,но след около 100 км промяна никаква...Някакви идеи,колеги??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след смяна на акумулатор,Пасат Б5 - ПРОБЛЕМА РЕШЕН
Колеги проблема е решен.Колата беше диагностицирана в лицензиран Bosch сервиз и след десет минути изчистени всички грешки и настройки възтановени.Както казаха някои колеги тука диагнозата бе грешка в настройката на дроселов клапан.
Благодаря на всички за мненията.
Благодаря на всички за мненията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю , това че е изчистена грешката съвсвм не е достатъчно !!! Трябва дросеала да се обучи на ново ! Това става в някой сервиз който има софтуер за твоята кола ! Не се ли обучи дросела забрави да се оправи !!! Успех !
-
- Автомобил:
- Двигател:
vtranchev написа:Приятелю , това че е изчистена грешката съвсвм не е достатъчно !!! Трябва дросеала да се обучи на ново ! Това става в някой сервиз който има софтуер за твоята кола ! Не се ли обучи дросела забрави да се оправи !!! Успех !
Съгласен съм,колега,но предполагам че това са направили в сервиза.Вкараха колата вътре и след 20-30 мин ми я върнаха оправена без да го има проблема вече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем след смяна на акумулатор,Пасат Б5 - Решено
ziatev написа:А във кой сервиз се случи това?
В момента живея в Англия и едва ли ще съм ти полезен за адрес,колега,но по препоръка на колеги от форума гледах да е лицензиран Bosch сервиз.