Колеги проблема е следния в петък ходих да си подменям личната карта отивам аз в 1-РПУ Бургас подавам документи сичко Ок до момента в който ми поискаха личния документ за проверка . Личната ми карта е малко разлепена по крайщата и когато служителката на РПУ-то видя ми каза ,че трябва да заплатя глоба за повреден документ . Та въпроса ми е за глоба ли съм ,защото от много познати съм чувал ,че тази служителка на РПУ-то е заръбана и не мога да разбера тя ли е права аз ли съм крив
Охо, същата работа я правих месец Април тази година. Поради същата причина. Пластмасовото покритие на личната ми карта се беше разлепило и не се виждаше ясно абсолютно нищо. При опит да го махна изцяло, се засеци самата лична карта. Отидох да си сменям личната карта и попаднах на една много ядосана лелка /явно по конкурс за злоба ги избират/. Тегли ми едно конско като за начало, обясни ми какво ще направим и как ще ме глоби /това с глобата ми го обясни няколко пъти/ и накрая ми каза че глобата е 10 лв. Таксата за издаване на новия документ я платих отделно.
Те тогава трябва всички Българи да глобят.Не стига че едни лични карти не могат да направят като хората па и глоби им се приискали.Мойта съм я залепил с тиксо защото се разпада.
Аз си върнах ЛК надъвкана от куче и нито са ме глобявали, нито някой си е позволявал да ми държи тон. Изкарах си нова и всички бяха безкрайно любезни през цялото време
да си оправят материалите и машините - нали с конкурс ги избираха да ги е.а. и моята карта е разлепена, но не по моя вина. нямам никакво намерение да плащам глоби.
Моята се разлепи понеже я носех в задния джоб на панталоните си + паричките без портфейл или чанта. И леко по-леко от огъването заприлича на втора употреба Лепих я с тиксо, но не помогна особенно.
Кофтито е,че човека си разбира много добре от работата,ама тея дето плащат искат да им е ефтино. Кво да ви кажа,нито да неспорите,но пък си е и за спорт и отказа да плащате тея 10 лв.
Търсете си правата! Имха същия проблем с старата лична карта - разлепване на покритието, като винаги е била в портфейл. Нямах никакви проблеми при подмяната с нова Нека юристите да кажат дали тези изимислени глоби могт да се оспорват в съда Не стига че избират фирмите по втория начин, ами и глоби да плащаме за това
чл. 7, ал.1 Гражданите, притежатели на български документи за самоличност, са длъжни да ги пазят от повреждане, унищожаване или загубване.
чл. 8, ал.2 При загубване, кражба или унищожаване на български документ за самоличност лицата са длъжни в срок до 3 дни да заявят това пред най-близката служба на Министерството на вътрешните работи.
чл. 81, ал.1, т.3 Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. български гражданин, който загуби, повреди или унищожи български документ за самоличност